Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Marvel Studios op Comic-Con: wat mogen we verwachten?

San Diego Comic-Con gaat bijna van start, en tot ieders verrassing kondigde Disney begin deze maand aan dat ook Marvel Studios aanwezig zal zijn in Hall H, de grootste zaal van het conventiecentrum. Na Avengers: Endgame en Spider-Man: Far From Home verwachten we dan ook nieuwe titels en misschien een paar extraatjes om de pijn te verzachten. Maar wat ligt er in het verschiet voor het MCU? Wij gokken op deze films om de lijst van Untitled Marvel Movies te vullen, in deze volgorde.

natasha_romanoff
© Disney

1 mei 2020 – Black Widow

Wellicht zal de eerste film van Phase Four ein-de-lijk de solofilm van Black Widow zijn. De voorlopige titelloze film zal zeer waarschijnlijk een prequel zijn over het verleden van Natasha Romanoff, maar welk verleden? De Red Room, de KGB, haar leven net voor S.H.I.E.L.D. en Clint? Sebastian Stan zou zich tijdens een conventie laten ontvallen hebben dat de film zich afspeelt na Captain America: Civil War. Er zijn geen beelden van, dus neem dit met een stevig korreltje zout. Maar het zijn allemaal mogelijkheden. Wellicht krijgen we zaterdag een titel en misschien zelfs de eerste beelden, al dan niet met een bezoek van de cast.

Het enige wat we vrijwel zeker weten is dat indiebelofte Cate Shortland (Berlin Syndrome) de film zal regisseren naar een script van Jac Schaeffer (The Hustle) en Ned Benson (The Disappearance of Eleanor Rigby). Scarlett Johansson keert terug als Natasha en is ook producer. Ook Florence Pugh (Midsömmar) zit al zeker in de film. De twee werden namelijk gespot in Noorwegen bij opnames. Fans leiden uit die beelden trouwens ook af dat Pugh wellicht Yelena Belova speelt, ook een alumna van de Red Room en ooit zelf Black Widow in de comics. De cast wordt naar verluidt aangevuld door  Rachel Weisz (!), Ray Winstone, David Harbour (Stranger Things), O. T. Fagbenle (The Handmaid’s Tale). Dat is een verzameling acteurs om spontaan enthousiast van te worden.

© Marvel Comics

31 juli 2020 – The Eternals

Ook van deze film lijken we zaterdag heel wat bevestigd te zullen zien. De Eternals zijn in de comics een ras van “kosmische wezens” die eruit zien als gewone stervelingen, maar dankzij hun biologische opmaak bijzonder sterk zijn, krachten én een lange levensduur hebben. Ze hebben al een link met het MCU tot nu toe. De Eternals zijn namelijk gecreëerd via experimenten van de Celestials, van wie Ego (de vader van Peter Quill) deel uitmaakt. Hun vijanden zijn hun genetische aanverwanten, de Deviants, die zoals de naam al doet vermoeden, niet het vreedzame pad van de Eternals gekozen hebben. De twee groepen liggen dan ook in oorlog met elkaar.

The Eternals zal vermoedelijk over de origin van de groep gaan, en wordt vrijwel zeker geregisseerd door Chloe Zao (The Rider). De cast die ze aangetrokken heeft is ook niet min. Niemand minder dan Angelina Jolie zou de spilfiguur van de groep spelen, naast Milly Bobby Brown, Kumail Nanjiani, Richard Madden, Ma Dong-seok, Salma Hayek en misschien zelfs Keanu Reeves. Neven Ryan en Matthew Firpo schrijven het scenario, en zijn tot nu toe niet echt bekend. Dat zou na de release in 2020 snel kunnen veranderen. Want hoeveel zielen hadden er voor Captain America: Winter Soldier al van Markus & McFeely gehoord?

© Disney

12 februari 2021 – Doctor Strange 2

Dankzij Instagram zijn we zo goed als zeker dat Scott Derrickson opnieuw in de regisseursstoel zit voor Doctor Strange 2, die volop in productie is maar ook niet bevestigd. Benedict Cumberbatch kruipt opnieuw in de huid van de Sorcerer Supreme, Benedict Wong keert terug en ook Chiwetel Ejiofor als Mordo. Mogelijk zien we ook Tilda Swinton en Rachel McAdams opduiken in de sequel, ook al zou hun lot in de eerste film dat misschien tegenspreken. Strange was van integraal belang in Infinity War en Endgame, dus naar alle waarschijnlijkheid gaat Doctor Strange 2 dieper in op welke impact dat op Stephen Strange heeft gehad. Hij wist als enige dat er slechts 1 manier was waarop de Avengers konden winnen van Thanos. Hij zag 14.000.604 keer Thanos de wereld naar de knoppen helpen (Voor de wiskundeliefhebbers is hier een wiskundige verklaring voor dat aantal).

Maar hij was ook de enige die wist dat om te slagen er uiteindelijk twee Avengers zouden sterven: Natasha Romanoff en Tony Stark. Hij wist dat Tony uiteindelijk zijn familie zou moeten achterlaten om de wereld te redden, en dat Natasha nooit meer zou terugkeren van Vormir. Dat morele dilemma is niet te onderschatten, zelfs niet voor een plichtbewuste sorcerer. Hij offerde vijf jaar van de levens van de slachtoffers van de Snap op om na die periode iedereen terug te krijgen. De huidige staat van de wereld, zowel het goede als het slechte, was zijn beslissing om te nemen. Wat doet dat met een mens? Daarnaast is er ook de verwachte terugkeer van Mordo, en geruchten over de introductie van comicpersonages Jericho Drumm, Brother Voodoo, en Clea, de Sorceress Supreme van de Dark Dimension. Materiaal genoeg om een diepgravende sequel te maken.

© Disney

7 mei 2021 – Black Panther 2

Nog zo eentje waarvan we weten dat hij er komt dankzij uitspraken van Marvel Studios-baas Kevin Feige, maar nog niets officieel bevestigd is. Black Panther was een monstersucces, zowel bij de critici, het publiek als de Academy, want de film won drie Oscars. Al enkele maanden na de release ging het nieuws van een vervolg de wereld rond. De film zal wellicht net als Spider-Man: Far From Home de nasleep van de Snap en de Blip in Wakanda tonen. De natie verloor namelijk haar koning, prinses en de helft van de bevolking. Naast de verschijning van Okoye doorheen Endgame en een beeld van Wakanda op het einde, weten we eigenlijk niks over hoe het er daar aan toe ging. Ook het einde van Black Panther geeft stof voor een sequel. De grenzen van Wakanda zijn nu geopend en de gevolgen van die beslissing weten we ook niet.

Wie keert er terug? Zo goed als iedereen, wellicht. Feige bevestigde dat Ryan Coogler aan het scenario begonnen is. Van de cast keren zo goed als zeker al Chadwick Boseman, Letitia Wright (Shuri), Lupita Nyong’o (Nakia) en Danai Gurira (Okoye) opnieuw in hun rollen zullen kruipen. Nu M’Baku echt bij de Wakandanen hoort, lijkt ook Winston Duke zeker van een terugkeer. Minder vanzelfsprekend maar waarschijnlijk zijn Daniel Kaluuya (W’Kabi) en Angela Bassett (Ramonda). Er gaat zelfs een gerucht dat Michael B Jordan, wiens villain Killmonger stierf aan het einde van de film, ook opnieuw te zien zou zijn. Dat vertelde de man van Bassett op de Screen Actor Guild Awards. Misschien krijgen we daar binnenkort uitsluitsel over. Dan kunnen ze meteen bevestigen of ontkennen dat de mogelijke hints over Namor in Endgame toeval waren of niet…

© Marvel Comics

5 november 2021 – Shang-Chi

Kevin Feige zet zijn missie om meer diverse superhelden toe te voegen aan het universum verder met Shang-Chi. Deze superheld met Chinese roots is een mooie toevoeging, en als we eerlijk zijn, een potentiële motor voor meer succes in China. Shang-Chi wordt vaak de “Master of Kung Fu” genoemd, logischerwijze omdat hij expert is in gevechtssporten, zowel ongewapend als met een gùn (Chinese staf), nunchaku (nunchucks) en jian (zwaard). In de comics krijgt hij later ook de kracht om zichzelf te klonen en wordt hij een lid van de Avengers. Shang-Chi is overigens een van de helden wiens rechten Marvel destijds heeft verkocht om het MCU te kunnen financieren. Het is dus maar eerlijk dat hij er nu zijn plaats in krijgt.

Volgens een reporter van Variety is Marvel Studios ook echt op zoek naar een acteur met nadrukkelijk Chinese roots en geen andere Aziatische achtergrond. In de Chinese media en op de sociale media is de 37-jarige Eddie Peng (The Great Wall) de favoriet. Destin Daniel Cretton zou de film regisseren, terwijl David Callaham het scenario zou schrijven. Cretton heeft Chinese roots en is vooral bekend van Short Term 12 met Brie Larson in de hoofdrol. De familie van Callaham komt uit Japan. Hij is vooral gekend van de Expandables-films, maar heeft met Zombieland: Double Tap, Wonder Woman 1984 en Spider-Man: Into the Spider-Verse 2 een paar interessante jaren voor de boeg. Hopelijk zien we dat dit weekend bevestigd.

© Disney

18 februari 2022 –  Guardians of the Galaxy 3

De film waarover wellicht al het meest geschreven is zonder één iets te weten over het verhaal is Guardians of the Galaxy Vol. 3. Die geplande sequel kwam in heel moeilijk vaarwater terecht toen James Gunn in opspraak kwam door beledigende tweets van enkele jaren terug. Disney ontsloeg hem om niet geassocieerd te worden met de “grappen” over onder andere kinderen. De tweets werden opgerakeld door alt-right-aanhangers, en velen (onder wie de cast, die hem vurig verdedigde) vonden Gunns ontslag onterecht. Hij verklaarde dat hij sindsdien een ander mens geworden was en in die tijd vooral mensen wilde shockeren voor aandacht. Toen Guardians 3 van de baan was, stapte hij over naar concurrent DC om er de sequel op Suicide Squad te maken. Tot Disney enkele maanden geleden plots aankondigde dat Gunn tóch zou terugkeren… Nadat Suicide Squad 2 afgewerkt is. Het kan dus nog een tijdje duren voor deze threequel er komt. Wellicht wordt hierover echter geen woord gerept op het panel in Hall H.

Om die reden is het ook koffiedik kijken wat de plot betreft. De post-creditsscène van Guardians 2 deed een nakende verschijning van Adam Warlock vermoeden. Warlock werd gecreëerd om een perfecte mens te zijn met kosmische krachten en superstrength, maar hij ontsnapte snel aan de invloed van zijn makers. Hij heeft een heel lange comicgeschiedenis, maar in het MCU zal hij wellicht rechtstreeks gelinkt worden aan de Sovereign uit Guardians 2 en hun leider Ayesha (Elizabeth Debicki). Zij vermeldt in de scène dat ze een wapen genaamd Adam zal maken om wraak te nemen. Maar door de gebeurtenissen in Endgame lijkt de zoektocht naar de Gamora uit 2014 net iets dringender dan dat, zeker nu ook Thor samen met de Guardians vertrokken is. De groep zal na vijf jaar gescheiden te zijn veel te verwerken hebben.

© Disney

6 mei 2022 – Thor 4

Wat eigenlijk niemand had verwacht, werd deze week toch aangekondigd door de Hollywood Reporter: Taika Waititi zal een vierde Thor-film schrijven én regisseren. Daarnaast wordt ook verwacht dat Chis Hemsworth terugkeert als de God of Thunder. Nochtans zagen we Thor aan het einde van Endgame meegaan met de Guardians dus verwachtte iedereen dat hij in Guardians 3 zal opduiken. Dat kan natuurlijk nog steeds, want we verwachten dat het langer zal duren voor Thor 4 uitkomt dan Guardians 3 aangezien James Gunn al begonnen is. Dus waarschijnlijk is de film voor het einde van Phase 4 of zelfs nog later. Voorlopig hebben we dan ook nog geen idee waarover de film zou kunnen gaan.

Als de titel niet Thor 4 blijft en het toch niet waar blijkt dat Hemsworth terugkeert, kan de film natuurlijk over een andere incarnatie van Thor gaan. Misschien wordt de fakkel overgenomen door Valkyrie of iemands anders die worthy is. Alleszins zijn we blij dat Waititi nog een kans krijgt om zijn typische stijl en humor in het MCU te steken. Zeker bij Thor werkt die combinatie bijzonder goed. (Jana)

© Disney

9 juli 2022 – Ant-Man 3 / Captain Marvel 2 / Spider-Man 3?

Na Scott Lang z’n succesvolle passage in Endgame zou het zonde zijn om niks meer met hem te doen. Zijn humor en verwondering zouden we alvast heel erg missen. Daarnaast hebben we nog maar net kennisgemaakt met de Wasp, dus zou het verspilling zijn om haar al aan de kant te schuiven. Er ligt ook nog veel drama en humor te rapen bij de plotse veroudering van Cassie. Misschien kan zij in deze film in de voetsporen van haar vader treden zoals ze altijd wilde, aangezien ze nu al een tiener is.

Captain Marvel 2 lijkt er zo goed als zeker aan te komen na haar succesvolle debuutfilm en indrukwekkende rol in Endgame. Tony keurde haar al goed en met haar krachten zou ze wel eens het nieuwe hoofd van de Avengers kunnen worden. Of haar solofilm daarover zal gaan, lijkt misschien minder logisch. Misschien gaan we terug in het verleden om meer van haar avonturen te kunnen zien, alhoewel dat meestal wel de spanning uit een verhaal haalt. Sommigen waren ongerust dat Carol te sterk was om goeie verhalen over te blijven maken, maar Endgame bewees al dat zelfs zij niet onoverwinnelijk is. Dus waarschijnlijk zullen we in het heden met haar terug de kosmische toer opgaan.

Wat ook zo goed als zeker is, is dat we Spider-Man 3 zullen krijgen na dat verbijsterende einde van Spider-Man: Far From Home. Spoilers: daarin zagen we namelijk Peter zijn identiteit onthuld worden voor de hele wereld. Die derde film zal ons dus waarschijnlijk tonen wat Peter daardoor overkomt en hoe hij daarmee omgaat. Misschien krijgen we dan ook de introductie van de Sinister Six, na die teasende endcreditsscène van Homecoming. (Jana)

© Marvel Comics

A-Force / Young Avengers / Avengers

Na de “She’s got help”-scène in Endgame hoopten/dachten veel mensen dat dit misschien een voorbode was voor een A-Forcefilm. In de comics was de A-Force namelijk het eerste vrouwelijke Avengers-team. De reeks werd helaas stopgezet maar wie weet krijgen we op het grote scherm een nieuwe kans? Nog wat speculatie ontstond er na de begrafenisscène in Endgame. Daarop verscheen volledig uit het niets Harley Keener, de jongen uit Iron Man 3 die door Tony geholpen werd. Was dat gewoon toeval of toch iets meer?

Tot nu toe hebben er naast Peter en zijn vrienden niet zo veel kinderen in het MCU gezeten. We hadden het al over Cassie Lang, die ook een superheld wou worden, maar ook de introductie van Morgan Stark kan interessant zijn. Want als de terugkeer van Harley, die God-weet-wat kan gedaan hebben in zijn fancy workshop, niet toevallig was, werken ze misschien toe naar een Young Avengers-film. Even dacht ik ook aan Monica Rambeau, maar zij zal in het heden intussen te oud zijn. Maar misschien heeft ze intussen zelf kinderen. Tenslotte kunnen we niet zonder even na te denken over de toekomst van de Avengers. De meesten zijn er namelijk nog na Endgame en dus zou het raar zijn als ze de personages niet meer zouden samenbrengen. Daarom mogen we ons vast verwachten aan nog een Avengers-film. (Jana)

© Marvel Comics

Wilde gokken en andere dingen

De Russo-broertjes vertelden ons al eerder dat de toekomst van MCU inclusiever zal worden. Het geheel kaderde binnen de cameo van Joe Russo waarin de man een homoseksuele overlevende speelde. We vermoeden dat dit een referentie is naar The Eternals, waar 1 van de personages homo is. We kunnen ook verder dromen. Kevin Feige vertelde ooit dat de moslima superheld Kamala Khan (Ms. Marvel) ooit ook de weg zal vinden naar het witte doek. Het is natuurlijk maar de vraag of de gigant dit zal durven. Het zou namelijk een ongelooflijk statement zijn van Disney om zo’n film uit te brengen binnen het huidige klimaat.

Binnen het rijtje van Wishful Thinking vinden we ook Moon Knight, de psychisch gestoorde superheld. De man lijdt aan schizofrenie waardoor er verschillende persoonlijkheden in zijn knikker leven. Het gaat hier om een huurmoordenaar die stierf in Egypte maar door de kracht van de Egyptische god Koshnu met bovennatuurlijke krachten terug tot leven kwam. Er wordt vaak een vergelijking getrokken tussen Moon Knight en Batman, met het meest duidelijke verschil dat Moon Knight zich volledig in het wit kleedt. Volgens Warren Ellis komt dit omdat Moon Knight geen moer geeft om sluipen en verschuilen. Hij wil dat de vijand hem ziet aankomen. Of je ons dus vraagt of we een film willen zien van een psychisch gestoorde witte Batman? Absoluut.

We hebben het nog niet gehad over de tweede post-creditscène van Spider-Man: Far From Home! Spoiler alert: Daar komen we te weten dat de Skrulls toch echt wel verder geïntegreerd zijn op onze planeet dan eerst gedacht. Dit zou een mooie opbouw kunnen zijn naar het comic event Secret Invasion. Daarin hebben de Skrulls zich een weg gebaand naar de hoogste regionen van de maatschappij, om de aarde zo te overheersen. Het lijkt ons moeilijk om een volledig trouwe adaptatie te doen aangezien de Skrulls nu best positief in beeld komen. De eerste hints zijn echter zo duidelijk dat we ze onmogelijk kunnen negeren.

Als laatste willen we het nog even hebben over de Fantastic Four. De deal tussen FOX en Disney is nu volledig rond. Daardoor heeft Marvel Studios de 4 superhelden terug in handen en de eerste geruchten beginnen al op te borrelen. Zo lazen we dat Peyton Reed, de regisseur achter de verschillende Ant-Mans, al een script heeft voorgesteld aan Marvel. Kan Fantastic Four de laatste film zijn van deze nieuwe fase? Het lijkt me de perfecte afsluiter, ééntje die de grote schurk van deze nieuwe Saga introduceert: Doom. Ons hart maakt een sprongetje bij de gedachte alleen al. (Davy)

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels