Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Jessica Jones Vol. 3: Return of the Purple Man review

Het derde deel van de nieuwe Jessica Jones verscheen en is meteen de zwanenzang van Brian Michael Bendis en Michael Gaydos.

Schrijver: Brian Michael Bendis
Tekenaar: Michael Gaydos
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 24 april 2018

Een gevoel wat deze comic vooral oproept is een diepe melancholie. Het neemt je weer mee naar de vroege jaren ’00 waarin beide heren voor het eerst met Jessica Jones op de proppen kwamen. Ze zetten haar neer als een capabele detective met superkrachten en een duister geheim, of beter gezegd een trauma. Ooit kruiste haar pad dat van Killgrave, die ook bekend staat als the Purple Man. Een man die met zijn stem iemand kan laten doen wat hij wil. In feite was dit deels het verhaal zoals je dat kon zien in de Netflix-reeks.

Aan het einde van de rit besefte Bendis dat het verhaal van Jessica erop zat en na 28 issues eindigde de avonturen van Jessica Jones. Diezelfde Bendis nam haar na een korte tussenstop mee naar The Avengers. Toen Netflix in 2015 aankondigde dat er een Jessica Jones-reeks zou komen kon je er vergif op innemen dat Jessica weer solo zou gaan.

Jessica Jones cover fragment

Hoewel het prettig was om weer binnen te stappen in het bureau van Alias investigations was het toch lastig om te negeren dat er in de tussentijd wel veel veranderd is in het Marvel Universum. In de vroege jaren ’00 deden Bendis en zijn toenmalige collega’s veel moeite om de lezers het idee te geven dat alle Marvel-helden in dezelfde wereld opereerden. Dat is in de tussenliggende periode verdwenen.

Dat Bendis en Gaydos het opnieuw proberen om dit gevoel weer terug te brengen in deze comic valt te prijzen. En eerlijk… het is echt iets waar Marvel meer van zou kunnen gebruiken. Het wekt ook een melancholisch gevoel op omdat dit weer premium Bendis is. De heerlijke dialogen, de liefde voor het Marvel Universum. Lang geleden dat hij dit kon laten zien. Je merkt dat bij deze manier van vertellen zijn hart ligt. Het leest heel natuurlijk en doet je als lezer weer beseffen waarom deze man ooit doorbrak.

Jessica Jones en de Purple Man

Een tweede belangrijke vraag is wie Jessica nu eigenlijk is? Ze is een moeder en dat heeft een groot stuk van haar ‘bite’ weggehaald. Bendis en Gaydos sluiten hun tweede run op het personage af met een vernieuwde confrontatie tussen Jessica en The Purple Man en weten de man nog enger te maken dan hij al was. Dat maakt het wel een goed verhaal.

Toch laat het ook het probleem van Jessica Jones zien. Ze is feitelijk de nieuwe Elektra. zoals Elektra eigenlijk nooit meer uit de verf wist te komen zonder haar te koppelen aan een liefdeszieke Daredevil, zo is Jessica Jones een lege huls zonder haar paarse nemesis.

Later dit jaar neemt een nieuw creatief team de fakkel over. Zouden zij la Jones een nieuwe richting op kunnen sturen?

Jessica Jones Vol. 3: Return of the Purple Man

Jessica Jones Vol. 3: Return of the Purple Man
3 100 0 1
3/100
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels