Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Choose Your Own Adventure Games – Affairs of the Court: Choice of Romance

De Choose Your Own Adventuregames van Choice of Games LLC houden mij al jaren bezig. Toch grijp ik altijd terug naar dezelfde. Ik heb het nu mijn persoonlijk doel gemaakt om ze allemaal te spelen, of toch zo goed als allemaal (ze zijn nog niet allemaal overal beschikbaar en ik speel enkel op mijn tablet). Deze keer Affairs of the Court: Choice of Romance.

[toggle title=”Wie zijn Choice of Games LLC?” load=”hide”]Choice of Games LLC zijn een groep mensen die Choose Your Own Adventuregames maken, verhalen waarin je zelf je eigen pad kan kiezen. Ze hebben een grote verscheidenheid aan genres en de verhalen zijn allemaal goed uitgewerkt, maar sommige wachten nog op sequels. De games zijn niet allemaal even lang, zo heb je er een paar die je in minder dan een uur kan uitspelen, voor sommige heb je veel meer tijd nodig.[/toggle]

In Affairs of the Court: Choice of Romance speel je de jonge dochter of zoon van een familie Death Mages. Deze Death Mages excelleren in gewelddadige magie en zijn de tegenhangers van Life Mages, die vooral helende krachten hebben. Je bent lid van een aan lager wal geraakte familie en de enige hoop op een leven zoals vroeger is een goed huwelijk en daar moet jij voor zorgen. Je gaat samen met je tante, nonkel en broer/zus (dit verschilt naargelang welk geslacht je kiest) naar het paleis van de Koning/Koningin (dit verschilt naargelang met wie je flirt). Hier blijf je vier maanden en beleef je alles wat het hof te bieden heeft, vooral romances en aanbiedingen van andere vrijgezellen. Je hebt de keuze tussen de rijke Torres, de poëtische de Mendosa en de machtige Koning(in).

Mijn persoonlijke route

Omdat je in dit spel zoveel kanten op kunt, focus ik in dit artikel enkel op de route die ik gekozen heb en probeer ik zoveel mogelijk spoilers te vermijden. 

© Choice of Games LLC

Omdat ik de vorige keren altijd koos voor de Mendosa en ik Torres nooit heb kunnen verdragen, ging ik deze keer voor de Koning. Omdat het in mijn ogen beter paste dat ik dit als man deed, speelde ik voor de eerste keer als zoon van de de Flores-familie.

Lucian is niet zo goed in magie en heeft zich in zijn jeugd vooral gefocust op intelligentie, charisma en manipulatie. Het soort personage dat ik wil spelen is zich zeer bewust van het feit dat een goed huwelijk voor een machtige positie kan zorgen.

Wanneer hij aan het hof arriveert, claimt hij meteen de Koning als doel. Hij negeert Torres, de Mendosa en de huilbuien van zijn tante en denkt nog maar aan één ding: de troon. Hiervoor moet hij de Koning overtuigen dat hij meer van hem houdt dan van de Queen Consort.

Dit werkt en het lukt Lucian uiteindelijk zelfs om de Koningin uit de weg te ruimen en zelf King Consort te worden. Door speciale Life Magic krijgen hij en de koning zelfs twee kinderen, al zijn beiden niet geschikt als erfgenaam voor de troon, want de Koning is een Death Mage en de volgende heerser moet volgens de wet een Life Mage zijn. Hierdoor ontstaan er vele roddels tussen het volk, onder andere dat Lucian de Koning verleid zou hebben met speciale magie. Maar sommigen onder hen hebben ook hun vermoedens dat hij de Koningin vermoord heeft.

Lucian volgt gevaarlijke paden

Wanneer de Koning zijn buitenechtelijke zoon Tomas dan ook nog eens terugkomt en er een grote oorlog ontstaat met één van de buurlanden, wordt het zeer gevaarlijk voor Lucian. Hij heeft geen andere keus dan meegaan in de spelletjes van Tomas en moet uiteindelijk een hartverscheurende keuze maken tussen het welzijn van zijn kinderen en zijn grote liefde.

© Choice of Games LLC

Affairs of the Court: Choice of Romance is een echt politiek spelletje en je moet bij elke keuze goed nadenken, want de dood schuilt achter een klein hoekje. Ik heb dit spel al enkele keren gespeeld en deze playthrough was de eerste keer dat ik tot het einde blijven leven ben.

Je kan het spel zelf spelen in je webbrowser, via de Google Play Store of de Apple Store. Het eerste deel, Choice of Romance is gratis, de twee sequels kan je in de apps of Chrome Store zelf kopen.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels