Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Choose Your Own Adventure Games: Choice of the Vampire + The Fall of Memphis

De Choose Your Own Adventure-games van Choice of Games LLC houden mij al jaren bezig. Toch grijp ik altijd terug naar dezelfde. Ik heb het nu mijn persoonlijk doel gemaakt om ze allemaal te spelen, of toch zo goed als allemaal (ze zijn nog niet allemaal overal beschikbaar en ik speel enkel op mijn tablet). Deze keer: Choice of the Vampire en diens opvolger The Fall of Memphis.

[toggle title=”Wie zijn Choice of Games LLC?” load=”hide”]Choice of Games LLC zijn een groep mensen die Choose Your Own Adventure-games maken, verhalen waarin je zelf je eigen pad kan kiezen. Ze hebben een grote verscheidenheid aan genres en de verhalen zijn allemaal goed uitgewerkt, maar sommige wachten nog op sequels. De games zijn niet allemaal even lang, zo heb je er een paar die je in minder dan een uur kan uitspelen, voor sommige heb je veel meer tijd nodig.[/toggle]

Het verhaal begint in het jaar 1815 in New Orleans. Je zit verscholen in een kapotgeschoten huis, samen met je maker, een vampier. Zelf ben je ook al een tijdje een vampier, maar toch moet je nog veel leren. Zo ontdek je vooral de politieke wereld van de vampieren, met quaestors, senators en consuls. De politieke spelletjes zijn gevaarlijk en kunnen je zelfs je eeuwige leven kosten.

Mijn persoonlijke route

Omdat je in dit spel zoveel kanten op kunt, focus ik in dit artikel enkel op de route die ik gekozen heb en probeer ik zoveel mogelijk spoilers te vermijden. 

Ik koos als maker de vampier Guillaume de Sainte-Chapelle, een charismatische vampier die volledig paste bij het soort verhaal dat ik wou beleven. En ja, dat hij me deed denken aan Lestat uit Interview With The Vampire hielp ook wel.

Als eerste keuze heb je buigen of een curtsy maken. En dat is meteen een zeer belangrijke, want hier beslis je welk geslacht je vampier heeft. Buig je, dan ben je een man, kies je de andere optie ben je een vrouw. Een heel subtiele en verhalende manier om de character creation mee te beginnen!

© Choice of Games LLC

Daarna kies je wat je achtergrond is. Je hebt verschillende keuzes, waaronder een Free Person of Color, iemand die afstamt van generaties Fransen, een piratenleerling of een Spaanse gelukzoeker. Ik koos de dochter van een Fransman, want ik focuste me vooral op charismatische eigenschappen. En zo werd Aelle Guillory geboren, met als starting stats een twee in zowel Charm, Willpower als Intelligence en een geldbuideltje gevuld met 40,000 dollar.

Een jonge vampier die op weg was naar rijkdom, macht en persoonlijk geluk, dat is Aelle. Of dat toch probeert, want niet alles lukt natuurlijk. Aelle dient haar maker alsof hij het enige is dat er in haar leven bestaat, maar heeft tijdens een verborgen agenda. Het is zij die de machtigste vampier wil worden, maar dit kan ze niet zonder allies.

Aelle’s reis rond Amerika

Wanneer ze New Orleans beu gezien is en haar eigen leven wil opstarten, verhuist ze naar Vicksburg, waar ze een oude bekende tegenkomt. In Vicksburg gebeuren er heel veel dingen, waaronder grote gevechten en spionnen ontmaskeren. Veel politiek komt er hier niet aan te pas en daardoor vond ik het een van de saaiere delen van het verhaal. Al kan dat ook omdat ik in deze playthrough een bepaalde keuze niet gemaakt heb.

Na New Orleans en Vicksburg reizen we naar Memphis, waar deel twee van het verhaal begint. Hier komen we weer een charismatische vampier tegen die onze hulp nodig heeft bij zijn politieke spelletjes, maar ook bij een losgeslagen vampier die in de stad ronddwaalt. Het is jouw taak om zowel die vampier te vinden als de… refreshments voor de vampierenfeestjes te verzamelen. Ondertussen leer je nog meer over de politieke onderwereld en kan je voor de eerste keer zelf een belangrijke rol aannemen, want je kan jezelf nomineren als senator.

Spijtig genoeg kan ik over dit deel niet veel vertellen, deels doordat er veel is dat je gewoon zelf moet ontdekken, deels omdat ik gestorven ben tijdens het einddeel van dit hoofdstuk. En ja, dat was grotendeels mijn eigen domme fout.

© Choice of Games LLC

Ik ben een zeer grote fan van Choice of the Vampire en zijn opvolger The Fall of Memphis, het is mijn go-to game van deze uitgever en zal altijd een speciaal plaatsje hebben op mijn tablet. De politieke spelletjes zijn helemaal mijn ding en exact wat ik verwacht van een Choose Your Own Adventure-game over vampieren in 1800. Het spel heeft een Interview With The Vampire-sfeer en kan dit niet makkelijk loslaten, maar staat wel op zichzelf door het fantastische verhaal. Ook krijg je een hele hoop geschiedenis mee, al kan dit soms wel nogal droog gebracht worden en je afleiden van het verhaal.

Je kan het spel zelf spelen in je webbrowser, via de Google Play Store of Apple Store. Deel één, Choice of the Vampire is gratis te spelen, The Fall of Memphis moet je apart kopen voor €1,99.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels