Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Geekster Speelt 39: Forgotton Anne, Ape Out

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste veertien dagen bezig gehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien door de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Forgotton Anne

Michiel: Wie op zoek is naar een prachtige maar gemakkelijke 2D-platformer met lichte puzzelelementen, kan ik Forgotton Anne aanraden. Het spel speelt zich af in een unieke atmosfeer die doet denken aan een mix tussen Toy Story en Het Dappere Broodroostertje. Wanneer wij in onze wereld immers objecten zoals kousen, lampen of dekentjes vergeten, komen ze in een andere wereld terecht, waar ze ook meteen bewustzijn krijgen. Daar hebben ze een maatschappij opgericht onder leiding van twee mensen, die hen beloven dat ze, als ze hard werken, naar de echte wereld kunnen terugkeren. Niet alle objecten, of Forgotlings, gaan echter akkoord met dit plan of met de manier waarop de mensen de Forgotlings behandelen. Jij bent een van die twee mensen, Anne, en je kan kiezen hoe je met de objecten omgaat: als wezens of dingen. Probeer je iedereen te helpen, of steel je liever hun energie om andere machines te kunnen gebruiken? Aanvaard je dat niet alle Forgotlings aan je kant staan, of sla je het verzet genadeloos neer?

Forgotten Anne
© ThroughLine Games, Square Enix

Het verhaal en de gameplay lopen constant over in elkaar, wat heel leuk is. Uiteindelijk kunnen sommige dialogen veranderen, maar hoe pacifistisch of dictatoriaal je het spel ook speelt, de grote verhaalelementen blijven dezelfde en op het einde heb je ook dezelfde keuze tussen twee verschillende eindes. Forgotten Anne is eerder een verhaal dan een echte platformer of puzzelspel, maar is zeker de moeite waard, al was het alleen al door de prachtige muziek, verbazingwekkend goede voice acting en de mooie 2D graphics die eruit zien alsof ze recht uit een animatiefilm (op budget) komen.

Ape Out

Yves: Ape Out is nog maar de tweede game van ontwikkelaar Gabe Cuzzillo. Hij begon de game te ontwikkelen toen hij nog game development studeerde aan de New York University en kijk, enkele jaren later is de Ape Out dankzij de goeie gasten bij Devolver Digital eindelijk beschikbaar op PC en Switch. Omdat ik altijd te vinden ben voor het ontdekken van een nieuw indie-pareltje op Switch besloot ik de game te testen tijdens de Indie Dinsdag op het Twitch-kanaal van Game Mania. Ik heb er geen spijt van gehad.

© Gabe Cuzzillo, Devolver Digital

In Ape Out kruip je in de huid van een gorilla die uit de klauwen van enkele wetenschappers weet te ontsnappen. Veel duidelijkheid over het verhaal is er niet, maar dat is ook niet nodig. Eén ding is wel duidelijk: je bent kwaad. Heel kwaad. En iedere mens die je tegenkomt, moet het bekopen. Hoe durven ze je op te sluiten. Sterf. Of jij sterft natuurlijk. Want ja, dit is weer zo’n game waarin je tientallen keren het loodje gaat leggen om dan te leren hoe het wél moest. Heerlijk. Maar dat is niet de voornaamste reden waarom ik verliefd ben geworden op deze heel erg bloederige game. De art style, duidelijk geïnspireerd op indie-meesterwerk Hotline Miami, is absoluut om van te smullen. Bekijk even wat filmpjes online en het wordt meteen duidelijk. Maar ik ben misschien nog het meeste fan van de adaptive soundtrack. Die reageert volledig op je acties in de game. Sta je stil en gebeurt er niks? Stilte. Pas wanneer je enkele stappen zet, begint de jazzband hun instrumenten te bespelen. Wordt het plotselijk intens tijdens een ware moordpartij? Bereid je dan maar voor op een jazztacular muziekspektakel. Heerlijk gewoon. Ik heb de game nog niet uitgespeeld, maar ga dat zeker doen. Al is het maar om van de muziek te kunnen genieten.

Geekster

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels