Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite aangekondigd

Die brief van Hogwarts zal na al die jaren niet meer door de brievenbus vallen. Ilvermony gaan we helaas ook nooit vinden. Gelukkig moeten we niet meer naar de tovenaarsschool om wat echte magie te ervaren! Binnenkort worden we namelijk allemaal lid van de Statute of Secrecy Task Force in de nieuwe game van Niantic en Portkey Games: Harry Potter: Wizards Unite.

In deze game voor iOS en Android roept de internationale confederatie van tovenaars het volk op om allemaal samen te komen en ervoor te zorgen dat de tovenaarswereld geheim blijft. Het zit namelijk zo dat The Calamity, een momenteel onbekende kracht, ervoor zorgt dat er zichtbare magische dingen gebeuren in onze dreuzelwereld. Het is nu aan ons om die Foundables, fantastische beesten, gedesoriënteerde personages en meer magische elementen, opnieuw te verbergen. Na het kiezen van je huis en het vinden van een toverstaf is het aan jou!

Je krijgt ook nog de kans om naast je werk in Wizards Unite als lid van de strijdmacht voor geheimhouding een echte magische job na te jagen. Zo kan je Ron en Harry achterna als Auror. Maar je kan bijvoorbeeld ook Newt Scamander en professor McGonagall achterna als respectievelijk Magizoölogist of leerkracht. Het is samen met je collega’s dat je dan de iets grotere en zeldzamere problemen moet aanpakken. Eens opgelost kan je de info van het probleem toevoegen aan je register waarmee je sterker wordt in je beroep. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om drankjes en meer te maken van de magische items die je onderweg vindt.

De game zal hevig gebruik maken van Augmented Reality en de onderliggende mechanics van Niantics eerdere games. In tegenstelling tot Pokéballs gooien, krijgen we hier de opdracht om ons scherm zodanig te gaan bewegen dat jouw magie en die van de Foundable op één lijn komen waardoor het probleem weer verborgen raakt van dreuzelogen. Soms ga je ook moeten aanvallen door een spreuk te gebruiken.

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe alles juist zal overgenomen worden. Maar verwacht je er maar aan dat de locaties waar je in Pokémon GO iets kan doen, zullen terugkeren in Wizards Unite. De gyms gaan waarschijnlijk verschijnsels zijn van The Calamity terwijl we bij de Pokéstops magische elementen gaan kunnen oprapen om te kunnen promoveren in onze carrière. De Raid Battles zullen dan weer eenzelfde verloop van teams gebruiken om de grotere magische fouten te kunnen oplossen.

Of ik Pokémon GO minder ga spelen door Harry Potter: Wizards Unite kan ik nu nog niet zeggen. Daarvoor gaan we het spel toch zelf eens in onze handen moeten nemen. Wanneer dat precies gaat lukken, is nog niet geweten, maar zo’n eeuwigheid zal dat niet meer duren. Je kan de de app namelijk momenteel al reserveren via de Google Play Store. Ik ben alvast heel erg benieuwd.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels