Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

jump force

Geekster Speelt #37: Jump Force en Tetris 99

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste veertien dagen bezig gehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien tussen de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Jump Force

Nils: Het was al even geleden dat er weer een all-star collab game uit het land van de Rijzende Zon afzakte naar het Westen. Na Project X Zone 2 was daar een krater in onze harten, die gevuld moest worden. Althans, dat dachten de grote bonzen van Bandai Namco wellicht. En nu, met de 50ste verjaardag van Shounen Jump – het bonkende hart van de meest succesvolle manga’s op aarde-, leek de tijd rijp voor een nieuwe iteratie. Maar ook hulde voor dat universum. En zo geschiedde. Marvel-event gewijs krijgen de franchises die voortkomen uit dat JUMP-universum ook hun eigen crossover event. JUMP Force. Klinkt als een obscuur bosh-feestje in de Oktoberhallen van Wieze, maar blijkt een brawler-game die heel hard doet denken aan Dragonball Xenoverse 2. Soms zelfs ietsje te. Maar dat vergeven we hen graag. Wat we minder vergeven, zijn de ellenlange laadtijden en de soms vreselijke brakke graphics. Desalniettemin blijft het heerlijk om een Delaware Detroit Smash op 1.000.000% One For All-power recht in iemands wezen te knallen. Lees er meer over in onze review binnenkort.

JUMP Force

Tetris 99

Yves: Tetris is terug! En hoe. Na het visueel verbazende Tetris Effect laat Nintendo de allereerste battle royale-versie van deze verslavende puzzelgame op ons los. Ja, dat lees je goed, een battle royale-versie van Tetris. Deze versie is ontwikkeld door Arika en opgepikt door Nintendo als eerste gratis game via hun online service. De game speelt min of meer als de klassieke VS-modus die we kennen uit eerdere Tetris-games, al is het hier de bedoeling dat jij als laatste overblijft uit een poule van maar liefst 99 spelers. Door combo’s van verschillende lijnen tegelijk te clearen, kan je grijze “garbage blocks” sturen naar je tegenstander, die onderaan het speelveld naar boven worden geduwd. Met de rechter analog stick heb je de keuze om een aantal verschillende spelers te viseren, maar ik heb voor mezelf ondervonden dat ik me het best concentreer op m’n eigen speelveld. Door goed te spelen kan je badges verdienen die het aantal lijnen dat je naar een tegenstander doorschuift, vergroten. Op het einde krijg je ook EXP en kan je jouw level verhogen, al ben ik er nog niet helemaal uit wat hier nu precies de bedoeling is. Wat ik wel weet, is dat ik ondertussen al een aantal uren van mijn leven kwijt ben aan deze game. Het is voor mij het ideaal tussendoortje en ik kan niet wachten op de speciale events die Nintendo ons beloofd heeft.

tetris 99 screenshot
Geekster

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels