Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Assassin's Creed Odyssey Legacy

Geekster Speelt #38: Phantasy Star Online en AC Odyssey: Legacy of the First Blade

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste veertien dagen bezig gehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien tussen de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Phantasy Star Online: Blue Burst

Yves: Party like it’s 2001. Want dat was het jaar dat ik Phantasy Star Online voor het eerst ontdekte op de toenmalige Sega Dreamcast. Het moest dé game worden die de noodlijdende console uit het slop zou helpen. Dat gebeurde, zo leert de geschiedenis ons, uiteraard niet. Want deze game was niet alleen zeer niche qua concept, het had ook nog eens de technische barrière dat het een online game was in 2001 op een console die aangesloten was op je tv. Iets wat in die tijd, ik kan je verzekeren, niet zo evident was. Velen speelden de game dan ook offline, of in split-screen co-op op de latere port die verscheen voor de GameCube van Nintendo. Voor wie niet helemaal mee is, Phantasy Star Online is een online action-RPG ontwikkeld door het toenmalig zeer gerespecteerde Sonic Team van Yuji Naka. Het was zoals gezegd ver voor op zijn tijd en was het eerste online rollenspel voor consoles waarbij je met drie andere spelers via het internet missies kon spelen, voorwerpen verzamelen en vijanden bevechten op de planeet Ragol. De game speelt zich af in de wereld van de Phantasy Star RPG-reeks maar heeft er op zich verder weinig mee te maken. Ik speel de game nu opnieuw met een gemodificeerde pc-versie, genaamd Blue Burst, die draait op een private server. Wie zin heeft om samen met mij en enkele andere Geeksters te spelen, moet vast en zeker eens onze Discord checken.

phantasy star online pc

Legacy of the First Blade (Assassin’s Creed Odyssey DLC)

Michiel: Een tijdje geleden kwam het derde en laatste deel uit van Legacy of the First Blade, de eerste grote aan te kopen DLC-uitbreiding van Assassin’s Creed Odyssey. Ik besloot ze allemaal achter elkaar te spelen. Elke episode volgde een beetje hetzelfde stramien: een beginmissie of twee om het conflict te beginnen, misschien een optionele zijmissie, drie missies die je in een zelfgekozen volgorde kan aangaan om je vijanden uit hun kot te lokken en ten slotte een finale confrontatie met de big bad du jour. Zoals we al konden vermoeden, speelt elke episode zich af in een van de gebieden in ofwel het noorden of het westen waar in het hoofdspel verdacht weinig te beleven viel. De missies volgen de bekende formule van sluipen en vechten, met weinig verrassingen. Er zijn een paar gameplay-veranderingen zoals een zalige vlammenwerper voor je schip en een paar nieuwe maar heel handige skills voor tijdens het vechten of sluipen, waardoor onopgemerkte lichamen verdwijnen, je je boog heel snel kan afvuren of je tijdens gevechten extra adrenaline kan opwerken. Ook krijg je weer een klein aantal leden van een geheime groep om op te jagen en te introduceren aan je speerpunt.

Assassin's Creed Odyssey flamethrower
De vlammenwerper is een heel leuk nieuw speeltje.

Het verhaal is deels heel goed gedaan, en deels heel frustrerend. Hier en daar is de regie een beetje de mist ingegaan en hadden sommige scènes wat meer tijd kunnen gebruiken, maar het ergste is dat je tegen het einde van de tweede episode tegen wil en dank in een bepaalde narratieve hoek wordt geworpen waar je niet meer uit kan komen en die je eerdere ervaring met Kassandra of Alexios en een aantal bewuste keuzes die je maakt helemaal negeert of verandert. De derde episode gaat hier volledig mee verder, wat aan de ene kant wel logisch is maar aan de andere kant niet helpt als je boos was door de keuzes in deze DLC. Nu ja, irritante narratieve keuzes buiten beschouwing gelaten, moeten we wel zeggen dat de personages het verhaal dan weer heel geloofwaardig brengen, en vooral de voice actress van Kassandra kon ons overtuigen met een heel sterke en vaak persoonlijke performance. Uiteindelijk had ik een leuke ervaring, maar lieten sommige momenten een wrange nasmaak na en dacht ik vaak dat deze DLC niet echt nodig was. Hopelijk is de volgende DLC, in of over Atlantis, bevredigender.

Assassin's Creed Odyssey order
Je hebt weer nieuwe doelwitten om uit te schakelen.
Geekster

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels