Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Daredevil en meer nieuwe comics die je deze week moet lezen

Matti en Dennis trokken deze week weer naar de stripwinkel om hun tasje vol te laden met comics. Zij maken de moeilijke keuzes en helpen je op weg met het vinden van goed leesvoer van de voorbije twee weken.

Daredevil #1 door Chip Zdarsky en Marco Chechetto (9/10, Matti)

Je zou denken dat onder het roer van Chip Zdarsky (Sex Criminals en Peter Parker: The Spectacular Spider-Man) van Daredevil een luchthartige superheld maakt zoals enkel Zdarsky dat kan. De grootste verrassing van de nieuwe Daredevil-reeks is dan ook dat de schrijver met absurd komische aanleg terugkeert naar het lijden van Matt Murdock. Murdock is fysiek en mentaal gebroken. Wilson Fisk is de burgemeester die hem deze keer via officiële wegen een kopje kleiner wil maken. Je zou voor minder teruggrijpen naar (op het eerste zicht) betekenisloze seks en je verslaving die geweld heet.

Daredevil #1 heeft de kiemen om een legendarische reeks te worden. Van het tekenwerk van Marco Chechetto met knappe verteltechnieken in verstopt tot de zwaarte die Zdarsky schept en de uitdieping van het origineverhaal van de blinde wreker. Het kortverhaal op het einde, volledig getekend door Zdarsky zelf, toont nog maar eens wat voor een gave voor stripmakerij Chip Zdarsky heeft.

The Girl in the Bay #1 door J.M DeMatteis en Corin Howell (8/10, Dennis)

De jonge Katherine staat in het New York van 1969 zo stoned als een garnaal aan de waterkant. Ze kust met een jongen die ze net heeft ontmoet waarna hij haar neersteekt en in het water gooit. Nu waren de jaren zestig een raar decennium maar deze actie kon indertijd toch ook niet door de beugel. Katherine komt weer boven water en ontdekt dat er vijftig jaar voorbij zijn gegaan. Het is nog veel erger. Een andere vrouw leidde het leven dat voor haar was bestemd! Hoe kan dit? Wie heeft haar gered? En leeft haar moordenaar nog?

Wow, J.M DeMatteis laat bijna veertig jaar na zijn debuut zien dat er nog geen grens aan zijn schrijftalent zit. In één issue zet hij een geloofwaardig personage en een intrigerend mysterie op papier in een lezenswaardige poëtische stijl. Het is bijna misdadig dat je als lezer tot maart moet wachten op het vervolg. Dit is een ijzersterke comic.

The Lost City Explorers door Zack Kaplan en Alvaro Sarraseca (4/10, Dennis)

Een archeoloog raakt samen met zijn team vermist, terwijl ze op zoek zijn naar een verborgen stad onder het oppervlak van New York. Zijn tienerdochter gaat samen met haar vrienden op zoek naar hem en de vele andere mysteries die mogelijk op hen liggen te wachten.

Deze comic is een veredeld pitch-document voor een mogelijke nieuwe Netflix-reeks. Zelfs het groepje vrienden is nauwkeurig samengesteld. Een blanke en een zwarte jongen en een blank en een zwart meisje. Aangevuld met een moslima genaamd June in de rol van de onnozele vriendin die achter een jongen aanloopt. Let ook op het verschil in de wijze waarop zij op de cover en in de comic is afgebeeld. Spoiler: de covertekenaar Rafael de la Torre is van een beter kaliber dan Sarraseca.

Comics verdienen beter dan deze opzichtige poging om de producenten in Hollywood te behagen. Lost City Explorers is een opeenstapeling van saaie cliché’s en bovendien ondermaats getekend. Doe jezelf een plezier en laat het liggen.

The Marvelous X-Men #1 door Lonnie Nadler, Zac Thompson en Marco Falla (7/10, Matti)

Kan het de spiksplinternieuwe verhaallijn Age of X-Men de hoge verwachtingen inlossen die het openingsnummer gezet heeft? In de eerste reeks van dit event zien we hoe het kernteam van Colossus, Storm, Magneto, Nature Girl, X-23, Nightcrawler, Jean Grey én X-Man deze utopische wereld tegemoetgaan.

The Marvelous X-Men bevat evenveel charme als onheilspellende gevoelens. Dit is een kleurrijk superheldenteam dat excelleert in teamwerk, met tekenaar Marco Falla die betoverende kleine momentjes toevoegt aan het gedrag van de X-Men. Tegelijkertijd wordt het duidelijk dat X-Man zijn ideaal wereldbeeld projecteert op de rest, en iedereen die buiten de lijntjes wil kleuren, houdt het niet lang vol. Dit eerste nummer voelt aan als herhaling van Age of X-Men Alpha, maar het blijft een intrigerende wereld waarvan het verhaal nu hopelijk snel in gang schiet.

0 100 0 1
Eengroepsreview van enkele comics waaronder de eerste Chip Zdarsky Daredevil.
Eengroepsreview van enkele comics waaronder de eerste Chip Zdarsky Daredevil.
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels