Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

nintendo

Dit kunnen we verwachten van Nintendo in 2019

Het is nog even wachten op de eerste Nintendo Direct van het jaar. Misschien moet ik dit zinnetje aanpassen kort voor het publiceren van het artikel (ik hoop het van harte) maar anders is er niets wat ons in de weg staat om druk te speculeren over wat Nintendo voor ons allemaal in petto heeft dit jaar. Zoals bekend blijft het bedrijf moeilijk te voorspellen, maar dat maakt het juist leuk. Toch? Benieuwd wat we uiteindelijk juist zullen hebben.

De aangekondigde games

Nintendo heeft de afgelopen twee jaar een aantal games aangekondigd waarvan we met veel goede moed verwachten dat ze dit jaar ook daadwerkelijk zullen verschijnen. We zijn het eigenlijk niet gewoon van het bedrijf uit Kyoto, maar om de wereld ervan te overtuigen dat Switch the real deal was, werden tijdens de E3-beurs en de Game Awards in 2017 respectievelijk Metroid Prime 4 en Bayonetta 3 aangekondigd. We kregen echter niet veel meer te zien dan een logo en de boodschap dat deze kleppers in ontwikkeling zijn voor Nintendo’s nieuwste console.

Het wachten is na bijna twee jaar stilaan ondraaglijk aan het worden. Veel weten we nog steeds niet over de vierde Prime-game, behalve dan dat Retro Studios niet langer de ontwikkelaar is. Volgens geruchten is de titel nu overgeleverd aan niemand minder dan Bandai Namco, onder toezicht van Nintendo – net zoals dat het geval was voor de laatste twee Super Smash Bros.-games. Niets op tegen dus, al maakt het mij wel een beetje nerveus. Indien de game werkelijk op de agenda staat voor 2019 mogen we ons op een volledige reveal verwachten op de E3-beurs in juni. Ook van Bayonetta 3 weten we bitter weinig. PlatinumGames is nog steeds de ontwikkelaar, en aan de hand van de hele korte teaser die getoond werd tijdens de Nintendo Direct in juni van 2017 hebben fans al enkele interessante feiten weten af te leiden. Zo heeft Bayonetta geen schoonheidsvlek en staat er op haar wapens “Whittingham Fair” gegraveerd. Dit zou er kunnen op wijzen dat wie we gezien hebben in de teaser helemaal Bayonetta niet is. Spannend!

pokémon let's go pokémon centre
Zal de nieuwe Pokémon-game er gelijkaardig uitzien?

Maar de games waar Nintendo-fans misschien wel nog het meest naar uitkijken zijn ongetwijfeld de achtste generatie van Pokémon en de gloednieuwe Animal Crossinggame. De aankondiging van Pokémon Let’s Go voor Switch zorgde voor gemengde reacties in de Pokémon-community. Vooral de hardcore fans waren niet tevreden met de gesimplificeerde aanpak van deze remake. Het vangen van Pokémon met de mechaniek van Pokémon GO viel bij hen niet in de smaak. Maar Nintendo en The Pokémon Company waren er dan ook snel bij om hun trouwe fans gerust te stellen: er komt een volwaardige Pokémon-game in het najaar van 2019. Deze achtste generatie zal de traditie van de eerdere games voortzetten, maar vermoedelijk zal de game wel de grafische engine van Let’s Go overnemen en verder uitwerken. We zijn alvast razend benieuwd, want deze iteratie is letterlijk waar Pokémon-fans al jaren van dromen: een volwaardige RPG op een console.

Animal Crossing blijft nog even koffiedik kijken. We verwachten opnieuw een schattige game waarin je met diertjes praat, visjes vangt, fruit verzamelt en insecten zoekt. En je je lening afbetaalt, want ook in deze game ontsnap je niet aan de realiteit, blijkbaar. De Switch-editie zal waarschijnlijk dus heel gelijkaardig zijn aan de vorige games, maar hopelijk nog beter. Verhuizen naar een verlaten dorpje, daar zonder enige kwalificaties te hebben burgemeester worden en het dorp dan maar noodgedwongen moeten onderhouden. Het museum aanvullen, plantjes planten, bloemen water geven, huizen plaatsen, kortom, de stad er mooi laten uitzien. Fans hebben al hun hoop op deze editie gevestigd na het teleurstellende Pocket Camp op mobile.

Verder kijken we ook enorm uit naar Fire Emblem: Three Houses, Yoshi’s Crafted World, Luigi’s Mansion 3, Dragon Quest XI S en Yo-kai Watch 4. Ja, 2019 belooft een echt topjaar te worden voor de Nintendo Switch.

Een nieuw model van de Switch

Komt er dit jaar een nieuwe versie uit van de Switch? Volgens Takashi Mochizuki van The Wall Street Journal wel. Nintendo staat er om bekend om verschillende upgrades van zijn draagbare consoles uit te brengen. Zo kreeg de Nintendo DS iets meer dan een jaar na zijn release al een nieuwe versie: de Nintendo DS Lite. Die werd met de nodige regelmaat opgevolgd door de DSi en DSi XL-modellen. Ook van de 3DS lag er al vrij snel een nieuw model in de winkelrekken: de 3DS XL. Later sloeg Nintendo zelf een volledig andere weg in met de 2DS en 2DS XL. Volgens The Wall Street Journal zou de nieuwe Switch een OLED-scherm gebruiken dat niet alleen beter is dan de huidige LCD-versie maar die ook tot een betere levensduur van de batterij zou leiden. Of er veel zal veranderen aan de vorm van de console is niet geweten, maar veel analisten gaan ervanuit dat Nintendo best een goedkopere en stevigere versie van de Switch zou uitbrengen met een nieuwe Pokémon-game in het verschiet. Het huidige model zou te duur en te breekbaar zijn voor een jong publiek. Volgens Serkan Toto van Kantan Games zou Nintendo dan ook twee nieuwe versies van de Switch kunnen uitbrengen dit jaar.

SNES-games op Nintendo Switch Online

Enkele Nintendo fans hebben in een recente update van de Nintendo Switch Online-app verwijzingen gevonden naar SNES-games. Dit wijst erop dat binnenkort de roll-out van games voor de Super Nintendo zou kunnen beginnen. Wij zijn alvast fan van de grappige speciale versies van de NES-games (waar je bijvoorbeeld de game start met alle items of je het meteen tegen de eindbaas mag opnemen) dus wij hopen voor een zelfde variant van de SNES-klassiekers. De lijst bevat veel van de games die onlangs verschenen op de SNES Classic, waaronder ook Star Fox 2.

Nieuwe mobile games

Na het succes van Pokémon GO kon Nintendo niet anders dan zelf mobile games te beginnen ontwikkelen. Deze beslissing werd door de aandeelhouders laaiend enthousiast onthaald, maar de financiële resultaten vallen twee jaar later nog steeds tegen. Miitomo werd een flop die ondertussen offline is gehaald en Super Mario Run werd veel gedownload maar weinig gebruikers betaalden ook voor de volledige versie. Fire Emblem Heroes daarentegen is wel een succes te noemen. Nintendo lijkt niet geneigd om volwaardige versies van hun games op iOS of Android uit te brengen maar gaat voor een soort light-experience waarvan Heroes een mooi voorbeeld is. Dankzij de (in onze ogen bedenkelijke) gacha-mechaniek brengt de game ook nog een aardige duit op. Animal Crossing was eind 2017 hetzelfde lot beschoren. Beide games zijn wel nog altijd bijlange niet van het kaliber dat nodig is om deze pijler als een volwaardige bron van inkomsten te beschouwen.

mario kart tour mobile

Nintendo probeert daar in 2019 alvast verbetering in te brengen met Mario Kart Tour. Er is voorlopig nog niks geweten over welke soort game dit gaat zijn, maar we verwachten ons aan een gesimplificeerde versie van Mario Kart. Het is één van Nintendo’s meest populaire en universeel speelbare reeksen, dus het kan vuurwerk opleveren. Er zijn ook geruchten dat Nintendo bezig is met een mobile game gebaseerd op The Legend of Zelda. Dit zijn vreemde tijden.

De geruchten

Tot slotte kunnen we nog even kort stilstaan bij enkele geruchten die de laatste tijd de ronde doen op het wereldwijde web. Volgens het financiële tijdschrift Barron’s zou een logische volgende stap voor Apple een overname van Nintendo zijn. Apple zit op een enorme berg cash, dus waarom niet?

Wel, het is niet zo simpel. Eerst en vooral zijn er een aantal wettelijke obstakels. Veel Japanse bedrijven zijn namelijk beschermd tegen overnames door buitenlandse bedrijven. Ze moeten zelf kiezen of ze zich onderwerpen aan deze wetten en recentelijk zijn er onder druk van de aandeelhouders een aantal bedrijven die deze regels versoepeld hebben. Maar het grootste probleem voor Apple is dat de belangrijkste aandeelhouder van Nintendo het bedrijf zelf is. Na het overlijden van voormalige CEO Hiroshi Yamauchi kocht Nintendo de aandelen van zijn familie over. Nu bezit het bedrijf 15% van zijn eigen aandelen. Andere grote aandeelhouders zijn vooral Japanse banken en investeringsfondsen. Apple zou al die partijen moeten overtuigen om hun aandelen te verkopen voor het een overname kan doen. Microsoft probeerde het al eerder en slaagde er niet in.

Behalve de vele geruchten over een nieuwe versie van de Switch-hardware zijn er uiteraard nog die over de onaangekondigde games. Zo zou er een Switch-versie van Metroid Prime Trilogy komen in aanloop naar de release van Metroid Prime 4. Ook werd er recent gehint naar een HD-versie van The Legend of Zelda: Skyward Sword. Nintendo was snel om dit te ontkennen, maar we weten dat het bedrijf dit wel vaker doet. Dit jaar is het alleszins tijd om een Zelda-game uit te brengen, al zal het niet een volledig nieuwe game zijn zoals Breath of the Wild. En dan is er natuurlijk ook nog altijd Pikmin 4, dat blijft opduiken op verlanglijstjes sinds Shigeru Miyamoto een paar jaar geleden zei dat de game eigenlijk af was. Zouden we dan eindelijk dit jaar een nieuwe Pikmin krijgen?

Geekster

2019 wordt dus een spannend jaar voor Nintendo-fans. Wat denken jullie? Gaan jullie akkoord met onze voorspellingen? Welke verrassingen denken jullie dat ons nog te wachten staan? Laat het ons zeker weten via FacebookTwitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels