Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

cover_series_2019_got

De series waar wij naar uitkijken in 2019

Een nieuw jaar, nieuwe dingen om naar uit te kijken. Onze redactie bekeek de seriekalender voor 2019 en koos er de series uit waar we het meest naar uitkijken, zowel nieuwe als terugkerende. Het wordt alvast smullen, als je onderstaande lijst bekijkt. 

Unbreakable Kimmy Schmidt seizoen 4B (25 januari, Netflix)

In 2018 kregen we al de eerste helft van het laatste seizoen van deze comedytopper, en die eindigde dan nog op een cliffhanger ook. Binnenkort komen we te weten wie de mysterieuze man (gespeeld door Punisher Jon Bernthal) precies is en hoe Kimmy’s verhaal afgerond wordt. Een ding is zeker: Unbreakable Kimmy Schmidt was een absurd pareltje dat er niet voor terugdeinsde om serieuze thema’s aan te snijden, zoals de rechten van Native Americans, het fenomeen Making a Murderer en aanranding. En deze serie gaf ons Titus en een reeks fantastische oneliners. (Elien)

I Am the Night (29 januari, TNT)

Twee jaar na Wonder Woman krijgen we opnieuw een samenwerking tussen regisseur Patty Jenkins en acteur Chris Pine, deze keer op het kleine scherm. Ze kozen er wel niet de meest verteerbare materie uit: in deze neo-noir thriller helpt Pine als journalist een meisje die het spoor volgt van een betrokkene in de bekende Black Dahlia-moord en zelf in het kluwen terechtkomt. Geweld, racisme, de onderbuik van de maatschappij: I Am the Night wordt een hele kluif voor Pine, op een goeie dag de beste der Hollywood Chrises. Hopelijk komt de TNT-serie ook bij ons op het scherm terecht. (Elien)

Russian Doll (1 februari, Netflix)

Voor mij was één naam bij de crew al genoeg om Russian Doll op mijn lijst te zetten: executive producer Amy Poehler. Het is een mooie bonus dat de opzet van deze Netflix-serie er ook nog interessant uitziet. Nadia is een eregaste op een feestje, maar daar sterft ze herhaaldelijk. Ze probeert uit te zoeken wat er in godsnaam aan de hand is. Russian Doll is een donkere comedyserie die blijkbaar inspiratie haalde uit Groundhog Day en Happy Death Day. Benieuwd wat dat gaat geven. (Elien)

The Umbrella Academy (15 februari, Netflix)

In 1989 worden op eenzelfde dag 43 kinderen met speciale gaven geboren bij vrouwen die de dag ervoor nog niet zwanger waren. Zeven van hen worden geadopteerd door een man die hen wil voorbereiden op het beschermen van de wereld en daarvoor The Umbrella Academy opricht. Jaren later is het gezin uiteengevallen, maar komen ze samen om de mysterieuze dood van hun adoptievader op te lossen. Deze reeks, gebaseerd op comics, kan onder meer rekenen op Ellen Page en Mary J. Blige en zal verschijnen op Netflix.

Jane The Virgin seizoen 5 (27 maart, The CW / later op Netflix)

Jane The Virgin loop dit jaar op zijn einde en dat maakt mij persoonlijk wel triest. Na vier jaar Jane Villanueva’s soms absurde avonturen gevolgd te hebben gaat het afscheid me zwaar vallen. We leerden Jane, prachtig vertolkt door Gina Rodriguez, kennen toen ze per ongeluk kunstmatig werd geïnsemineerd met het sperma van haar baas. Een zotte set-up die al snel het telenovella-gegeven van de reeks voorstelde. Maar Jane the Virgin is zoveel meer geworden. Haar vader Rogelio en Xo hebben er een even hobbelig parcours op zitten. En dan hebben we het nog niet over Abuela gehad. Je kan het misschien al raden maar ik geef echt om deze personages en het zal dus pijn doen om dit jaar afscheid te nemen van Jane en haar familie. (Louis)

Game of Thrones seizoen 8 (14 april, HBO/Telenet)

Het moment is aangebroken, en nog voor George R. R. Martin zijn volgende boek heeft uitgebracht. Game of Thrones begint op mijn verjaardag aan het achtste en laatste seizoen. Of dat een geschenk is, zullen we nog moeten zien. De meningen over seizoen 7 waren verdeeld, omdat voor sommigen het verhaal nu wel heel snel vooruit ging. Misschien wel, maar deze reeks blijft een van de sterkste ooit, zelfs aan een hoger tempo. En dit wordt de ultieme finale: de mensen tegen de White Walkers, en wellicht daarna de strijd om de Iron Throne. Oh ja, en er is ook nog die kleine ontdekking over Jon Snow. Wie zal er overleven en over Westeros heersen? Afspraak in april. (Elien)

The 100 seizoen 6 (30 april, The CW / later op Netflix)

The 100 sloot hun vijfde seizoen af met een cliffhanger van jewelste. Na de volledige verwoesting van de aarde zat er niet veel anders meer op om terug de ruimte in te gaan op zoek naar een nieuwe planeet. Het nieuwe seizoen reset dus op meesterlijke wijze de reeks weer naar waar we ooit zijn gestart. Ze hebben een hele tijd moeten slapen in hun cryo-kamers maar Monty (*traantje*) en Harper hebben een planeet gevonden waarop hun vrienden kunnen verderleven. De grote vraag is echter wat die nieuwe planeet met zich meebrengt? Zal het Clarke, Bellamy, Octavia en de rest lukken om te overleven op hun nieuwe thuis? Gaan ze opnieuw vrede moeten zoeken met de originele bewoners? Zou het hen deze keer lukken om niet alles zelf kapot te maken? Ik ben alleszins al benieuwd hoe ze het gaan aanpakken en of ‘de mensheid’ het deze keer beter gaat doen? (Spoiler: waarschijnlijk niet.) (Louis)

iZombie seizoen 5 (2 mei, The CW / later op Netflix)

Nog een reeks waar The CW afscheid van neemt is iZombie. De reeks rond zombie Liv Moore komt ook voor een laatste keer tot leven komend jaar. Daar waar we in het eerste seizoen kennismaakten met het zombiegegeven in Seattle werd de stad op het einde van seizoen drie ommuurd om er de zombiehoofdstad van te maken. Ondertussen bleef Liv als lijkschouwer en politieconsultant werken. Al had ze daar vorig seizoen steeds minder tijd voor. Ze kwam terecht in een groepering die zieke mensen de stad binnensmokkelt om ze te helpen door ze in zombies te veranderen. Hoe het haar vergaat als nieuwe leider van die bende zien we in het komende seizoen. (Louis)

Studio Tarara (voorjaar, VTM)

Nu De dag alle huiskamers zonder Telenet Play (More) aan het veroveren is, kunnen we al uitkijken naar een volgende Vlaamse fictieserie met potentieel. VTM komt dit voorjaar met de eerste dramareeks van Shelter, die vorig jaar nog een Emmy wonnen voor Hoe Zal Ik Het Zeggen?. Studio Tarara speelt zich af tijdens de beginjaren van de commerciële zender. Het succes is compleet, maar bij de acteurs van het sketchprogramma Studio Tarara gaat het van kwaad naar erger. Verslavingen, machtsmisbruik en zelfmoord doen de hele studio in een onderzoek belanden. (Elien)

Undercover (voorjaar, één)

Ook Eén doet dit voorjaar opnieuw mee met fictie, nu Over Water aan de helft zit. In dit drama geleid door Tom Waes infiltreren twee undercoveragenten in het leven van Ferry Bouman, een van de grootste XTC-producenten ter wereld. Ze doen zich voor als koppel en nemen hun intrek in een stacaravan bij de chalet waar Ferry meestal verblijft. Maar ze moeten steeds verder gaan om bij hem op een goed blaadje te staan. Waar eindigt het? We zien het binnenkort op de openbare omroep. (Elien)

Fosse/Verdon (lente, FX)

Nog een serie waarvan ik hoop dat een zender ze oppikt (Ik kijk naar jullie, Telenet Play More.). De serie draait rond een bekende Amerikaanse regisseur-choreograaf en een danseres die een grote impact hadden op het theater, maar ook een explosieve relatie. Het verhaal zegt ons misschien niet zo veel, maar laat me je overtuigen met drie namen; acteurs Sam Rockwell (in Hollywood bekend voor zijn gevoel voor ritme) en Michelle Williams, executive producer Lin-Manuel Miranda. Ziezo. (Elien)

What We Do in the Shadows (lente, FX)

De hilarische vampierenkomedie van acteur-regisseur Taika Waititi en zijn kompanen wordt wegens succes verlengd tot een serie! Drie (andere) vampieren verhuizen samen naar Staten Island in de VS, in de hoop om het land te bezaaien met bloedzuigers, maar ze worden steeds maar afgeleid… Waititi en co acteren niet mee, maar zijn wel executive producers. En dat geeft hoop. (Elien)

GLOW seizoen 3 (juni, Netflix)

GLOW is een van de weinige series die zoveel power afgeeft, waardoor je zelf zin hebt om actief aan jezelf te werken en de boksring op te zoeken. Uiteindelijk bleef ik in mijn zetel zitten om deze worstelserie te bingewatchen. GLOW combineert sterke vertolkingen (Alison Brie, Betty Gilpin, Marc Maron) van excentrieke personages met een geweldige jaren 80-vibe die eens niet geforceerd aanvoelt. Ik twijfel helemaal niet dat GLOW voor een hattrick gaat met een derde seizoen dat even plezierig en origineel uit de hoek gaat komen. (Matti)

Stranger Things seizoen 3 (4 juli, Netflix)

In het eerste seizoen van Stranger Things maakten we kennis met de Upside Down en één van zijn enge bewoners. Toen was het de demigorgon die onze nachtmerries bewoonde. Tijdens het tweede seizoen was het monster een stuk groter. De mind flayer teisterde namelijk het stadje Hawkins. Maar het lukte Will, Mike, Dustin en Lucas om samen met de vreemde Eleven de monsters te verslaan. Maar wat zou er gebeuren in het derde seizoen? Niemand die het weet. De reeks speelt zich deze keer wel af tijdens de zomer in plaats van de eindejaarsperiode. Het nieuwe winkelcentrum in het stadje zal waarschijnlijk ook een grote rol spelen in het verhaal. (Louis)

Agents of S.H.I.E.L.D. seizoen 6 (juli, ABC/Telenet)

De gebeden van de Agents of S.H.I.E.L.D.-fans werden verhoord vlak voor de finale van seizoen 5 toen ABC aankondigde dat er een seizoen 6 zou komen. Het feit dat er maar 13 afleveringen zouden zijn in plaats van 22 en dat het opgeschoven werd naar de zomer, kon ons maar weinig deren. Het wordt namelijk vooral uitkijken naar of en hoe het einde van Avengers: Infinity War de serie zal beïnvloeden. De laatste afleveringen van seizoen 5 vonden namelijk plaats tijdens de film. Er is dus veel kans dat er gewacht werd om te zien welke oplossing Avengers: Endgame zal bieden voor de Decimation en welk effect dat heeft op het MCU, en dus op onze S.H.I.E.L.D.-vrienden. Er was intussen ook tijd voor nog een vreugdedansje want ABC-president Channing Dungey kondigde ook een seizoen 7 aan vlak voor ze vertrok. Nu meer en meer Marvel-Netflix-series gecanceld worden, blijft AoS dus de sterkhouder van Marvel op het kleine scherm. (Jana)

Jessica Jones seizoen 3 (zomer, Netflix)

De Marvel-Netflixsamenwerking lijkt stilaan aan een einde te komen, met de cancellation van Luke Cage, Daredevil en Iron Fist. Jessica Jones lijkt voorlopig veilig te zijn, en deze zomer krijgt de detective een derde seizoen. Details over waar het verhaal naartoe zal gaan zijn er nog niet, hoewel sommigen speculeren dat de serie eerder het procedural-format zal hanteren aangezien we nu al veel van Jessica’s achtergrond kennen. Ster Krysten Ritter zal overigens voor het eerst een aflevering regisseren. (Elien)

Big Little Lies seizoen 2 (zomer, HBO/Telenet)

Was een tweede seizoen van deze HBO-topserie nodig? Niet echt, want het verhaal was mooi afgerond. Zijn we blij dat het er komt? Hell yes! Reese Witherspoon en co. gaan om met de gevolgen van het sterfgeval op het einde van het seizoen, en aan een eerste teaser te zien lijkt de toekomst niet enkel rozengeur en maneschijn. Zeker niet als grande dame Meryl Streep komt binnenvallen als vastberaden moeder van de overledene… (Elien)

Better Call Saul seizoen 5 (zomer, Netflix)

Het laatste seizoen van Better Call Saul eindigde met een apotheose van jewelste. Het lijkt wel alsof de transformatie van Jimmy naar Saul zo goed als compleet is. Ik vermoed dan ook dat er niet veel seizoenen meer zullen volgen na dit 5e seizoen. Eén van de uitdagingen van dit seizoen wordt: hoe kunnen we de 2 verhalen van Jimmy McGill & Mike Ermanntraut op een organische manier samen krijgen? Sowieso wordt het nog heel boeiend om te zien waar Saul zoal mee bezig was tijdens de periode van Breaking Bad. Of krijgen we nog meer te zien van de ondergedoken Goodman? Volgens mij zitten er daar nog heus nog wat boeiende verhalen verborgen. (Davy)

Legion seizoen 3 (zomer, FX)

Ik zal maar meteen met superlatieven beginnen voor Legion: Legion is de beste superheldentelevisie die je momenteel kan vinden. Of nog beter gezegd, het is een van de beste audiovisuele adaptaties van de comics van Marvel (meer specifiek van de X-Men). Maar dat wil niet zeggen dat Legion toegankelijke tv is. Het tweede seizoen was nog breinbrekender dan het eerste en een coherent verhaal maakte plaats voor een experiment in stijl. In het aankomende derde seizoen maakt Noah Hawley (Fargo) van hoofdpersonage David Haller (Dan Stevens) een superschurk. Welke richting het daarmee zal inslaan, is heel onduidelijk maar we weten wel dat er opnieuw flink en kleurrijk gedanst zal worden. (Matti)

Mindhunter seizoen 2 (najaar, Netflix)

Het eerste seizoen van deze reeks over de vroege dagen van het gebruik van criminele psychologie en profiling bij de FBI was een succes voor Netflix. Kort na release werd het dan ook hernieuwd voor seizoen 2. Vermoedelijk blijven we de jonge Holden Ford, zijn ervaren collega Bill Tench en psychologe Wendy Carr volgen terwijl ze onderzoek blijven doen naar de gedachtegang van seriemoordenaars. In het eerste seizoen kwamen onder andere Ed Kemper en Richard Speck aan bod, en in het vervolg zou Charles Manson een rol spelen. Een definitieve releasedatum is er echter nog niet. (Jana)

Veronica Mars (najaar, Hulu)

Rejoice, Marshallows, want onze favoriete detective is (opnieuw) terug. Na een heel succesvolle Kickstarter-campagne kregen we in 2014 een film, waarin Veronica de moord op een oude bekende moest oplossen. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon bij de afgestudeerde advocate, en ze besloot om die job op te geven om haar vader opnieuw te helpen. In deze 13-delige revival wordt Veronica ingeschakeld om een de moord op spring breaker in Neptune op te lossen. Een groot deel van de originele cast keert terug, onder wie Kristen Bell, Jason Dohring en Enrico Colantoni. Oscar-winnaar J.K. Simmons zal een bijrol spelen. (Elien)

Killing Eve seizoen 2 (najaar, BBC Two)

Sandra Oh won onlangs een Golden Globe voor haar vertolking van MI5-agente Eve Polastri in Killing Eve, en de serie kreeg een tweede seizoen nog voor het eerste in première ging. Veel is er nog niet geweten, en na die cliffhanger hebben we er ook het raden naar. Vermoedelijk zullen Eve en huurmoordenares Villanelle elkaar op de hielen blijven zitten. Wel zeker is dat bedenker Phoebe Waller-Bridge seizoen 2 helaas niet zal schrijven. De reden vind je iets verder in deze lijst. Waller-Bridge blijft wel aan als executive producer. (Elien)

Barry seizoen 2 (TBD, HBO/Telenet)

Zoals je hier eerder al kan lezen, waren we fan van het eerste seizoen van de donkere komedie uit de geest van Bill Hader. Een sloot Emmys en Golden Globe-nominaties later verwachten we ons aan een duister tweede seizoen. Huurmoordenaar Barry heeft nog steeds genoeg van zijn moordleven en gaat steeds meer op in zijn nieuwe roeping als acteur bij een amateurgezelschap. Maar helaas lijkt ontsnappen niet zo makkelijk als gedacht, en Barry gaat tot het uiterste om zijn nieuwe leven te behouden. (Elien)

The Central Park Five (TBD, Netflix)

In tegenstelling tot haar vorige project, A Wrinkle in Time, zullen we deze reeks van Ava DuVernay wel te zien krijgen in België. De serie is een dramatisering van de bekende Central Park Five-zaak. Vier jonge Afro-Amerikanen en één Latino werden opgepakt voor een reeks aanvallen in Central Park, waaronder de verkrachting van een blanke jogger. DuVernay belicht het racisme in de zaak, het gevangeniswezen in de VS en de effecten daarvan op de betrokkenen. Oprah is exec producer en bij de cast zit onder andere Blair Underwood, Storm Reid, Vera Farmiga, Joshua Jackson en Famke Janssen. Klinkt als een schot in de roos. (Elien)

The Politician (TBD, Netflix)

Ook Ryan Murphy trekt naar Netflix, en hij mengt in zijn nieuwste serie twee tegenpolen: politiek en musical. Wat werkte voor Hamilton, werkt hopelijk ook hier. Ben Platt (Dear Evan Hansen, Pitch Perfect) is een ambitieuze, beginnende politicus, die blijkbaar af en toe in song and dance zal uitbarsten. Platt wordt vergezeld van onder andere Murphy-veteranen Jessica Lange en Dylan McDermott, Zoey Deutch (Set It Up) en Gwyneth Paltrow. Count me in. (Elien)

The Twilight Zone (TBD, CBS)

Een serie die wel in ons land zal moéten verschijnen om fanboyrellen te vermijden is de reboot van The Twilight Zone door Get Out-regisseur Jordan Peele. De cast alleen al doet me huilen van geluk: Adam Scott (Parks and Recreation), Kumail Nanjiani (The Big Sick), John Cho (Star Trek), Allison Tolman (Fargo), Jacob Tremblay (Room), Steven Yeun (The Walking Dead, Burning) en Greg Kinnear (vanalles). (Elien)

Space Force (TBD, Netflix)

Alleen al de opzet van de terugkeer van Steve Carell naar comedy-tv is geweldig. Space Force volgt een groep werknemers die proberen uit te vogelen wat ze precies moeten doen in die nieuwe “zesde tak van het Amerikaanse leger”, die Donald Trump wil oprichten en al de naam Space Force gaf. De producer van The Office zal Carell bijstaan, en de acteur zal een van de hoofdrollen vertolken. Ready for take-off! (Elien)

Untitled Morning Show (TBD, Apple)

Ja hoor, ook Apple gaat nu series maken. En niet meteen met de minste: Reese Witherspoon, Jennifer Aniston en Steve Carell zullen de hoofdrollen spelen in een dramareeks over het wel en wee van een morning news show. Meer hoef je mij echt niet te vertellen. Hoe we de serie te zien zullen krijgen, is nog niet echt duidelijk, maar ik kijk er alvast naar uit. (Elien)

Good Omens (TBD, Amazon Prime/BBC Two)

Neil Gaiman kan stilaan aan zijn tv-imperium beginnen: naast Lucifer en American Gods komt er opnieuw een fantasyserie aan gebaseerd op zijn geschreven werk. In Good Omens wonen een engel en een demon al sinds het begin der tijden op de aarde. Wanneer de komst van de Antichrist op til staat en de wereld afstevent op een gevecht tussen hemel en hel, gaat het duo samen op zoek naar een oplossing om onze planeet te redden. David Tennant en Michael Sheen zijn respectievelijk de demon en de engel. De reeks zal eerst verschijnen op Amazon Prime en wordt even later uitgezonden op BBC Two. (Elien)

The Crown seizoen 3 (TBD, Netflix)

De eerste 2 seizoenen van The Crown waren absoluut fantastisch. Het leven van royals blijft tot de verbeelding spreken, en Netflix zorgde voor de perfecte combinatie van grote historische gebeurtenissen met de kleine crises in het huishouden van Elisabeth II. Elk detail was perfect, van de kostuums over de muziek tot de decors, niet in het minst dankzij het gigantische budget. Vanaf seizoen 3 krijgen we een nieuwe cast, en ook die is om vingers en duimen bij af te likken. Olivia Colman neemt de titelrol over van Claire Foy, terwijl Helena Bonham-Carter rebelse zus Margaret gestalte geeft. Gillian Anderson komt hopelijk dit seizoen maar anders zeker het volgende langs als Margaret Thatcher. Ik ben zot benieuwd naar het nieuwe seizoen, en ik kan haast niet wachten tot het weer binge-tijd is. Alstublieft, lieve Netflix, geef mij snel de nieuwe releasedatum. (Anfie)

Queer Eye seizoen 3 (TBD, Netflix)

De Fab Five komen dit jaar terug na overweldigend succes van de eerste twee seizoenen van Queer Eye. Een lach, een traan en een hoop advies, dat is hun succesformule. In seizoen drie zullen ze even veel mannen als vrouwen helpen, en ze gaan terug naar de thuishaven van Bobby, die het daar niet makkelijk te verduren had. Benieuwd wat dat zal geven in 2019. (Elien)

Victoria seizoen 3 (TBD, ITV/NPO3)

Deze serie over de Britse koningin Victoria en haar man prins Albert (verwant met onze koninklijke familie) vulde een Downton Abbey-leegte in ons hart. Jenna Coleman vertolkt de titelrol en doet dat met verve. In seizoen drie zijn we aanbeland in 1848, het jaar van de Grote Tentoonstelling in het VK en een woelige periode in Europa, staatshoofdgewijs. Dat betekent veel royal drama! (Elien)

Disney+ (TBD)

2019 belooft een aderlating voor andere diensten op het vlak van content, want Disney haalt gestaag al haar series en films van Netflix en co. om dit jaar te lanceren op Disney+, hun nieuwe streamingplatform. Dit is waarschijnlijk een van de redenen waarom Daredevil, Luke Cage en Iron Fist onlangs aan hun einde kwamen, en misschien waarom Jessica Jones en The Punisher hetzelfde lot zullen ondergaan, tenzij ze mee verhuizen. De andere reeksen zoals Agents of S.H.I.E.L.D., Runaways en Cloak & Dagger lopen al op ABC en Freeform, die ook onderdeel zijn van Disney. Die series is dus misschien een langer leven beschoren. Maar Disney gaat ook nieuwe dingen maken voor hun platform. De volgende series zijn al aangekondigd: een over het leven van Loki, een met Bucky Barnes en Sam Wilson en een derde over Vision en Scarlet Witch, meer dan waarschijnlijk met de acteurs die hen nu vertolken. Hyped! (Elien)

Black Mirror seizoen 5 (TBD, Netflix)

Na Bandersnatch komt er dit jaar normaalgezien ook nog een vijfde seizoen van Black Mirror uit op Netflix. Wanneer is helaas nog niet geweten. Dat het nog een eindje gaat duren weten we dan weer wel al. Het keuzeavontuur heeft blijkbaar nogal wat productietijd opgeslorpt. Aan de andere kant is het misschien goed dat we nog eventjes geen spiegel over ons technologiegebruik worden voorgehouden. Dan kunnen we nog eventjes Geekster blijven verderlezen, liken en sharen zonder schuldgevoel! Van ons krijg je alleszins punten op je profiel als je dat doet! (Louis)

The Dark Crystal: Age of Resistance (TBD, Netflix)

The Dark Crystal is een bejubelde fantasyfilm met poppen van Jim Henson (The Muppets) uit de jaren 80. Omdat nostalgie scoort en vooral omdat de stijl van Henson blijft betoveren, brengt Netflix in 2019 een serie uit in dezelfde wereld. Taron Egerton en Anya Taylor-Joy verlenen hun stemmen aan de hoofdpersonages van deze prequelserie. Ik ben vooral benieuwd of poppen nog werken in deze tijden van tot de puntjes uitgewerkte CGI, maar vooral ook of ik nog eens volledig verrast kan worden door een stijlkeuze. (Matti)

The End of the Fucking World seizoen 2 (TBD, Netflix)

The End of the Fucking World werd door de media doodgehyped dat het niet meer leuk was. Hoe vorm je dan zelf een mening als zelfs het parochieblad de serie het de beste uitvinding sinds de gefrituurde aardappel noemt? Voor mij was The End of the Fucking World een vermakelijke avond met eigenzinnige personages en vooral: een afgesloten verhaal. Door er alsnog een tweede seizoen aan te breien, gedraagt Netflix zich heel hard zoals lineaire televisiezenders die graag meer willen uitzenden van wat scoort, ongeacht kwaliteit. (Matti)

Pose seizoen 2 (TBD, FX)

The Category is: Live, Work, POSE! Zo startte iedere aflevering van deze prachtige reeks over de (underground) ballroom scene in het New York van de late jaren 80. Deze LGBT-reeks, met een nadruk op de T, beroerde menig holebi met het verhaal van Blanca Rodriguez-Evangelista en hoe ze haar eigen house met bijhorende familierollen uit de grond stampte. Goed nieuws want de reeks van Ryan Murphy’s hand komt terug met een tweede seizoen! We maken wel een kleine tijdssprong van een jaar en checken in met de personages rond de decenniawisseling om te eindigen met de release van Madonna’s Vogue. (Louis)

Rick and Morty seizoen 4 (TBD, Adult Swim)

De hype rond Rick and Morty is vorig jaar helemaal ontploft. Ik heb zelden de fanbase van een serie zo zien groeien, zelfs mijn oma belde elke maandag om de nieuwste aflevering te bespreken. De druk voor bedenkers Justin Roiland en Dan Harmon (Community) moet immens groot zijn. Toch besloten de twee om op hun eigen manier aan nieuwe afleveringen te werken na drie seizoenen, 70 nieuwe afleveringen om specifiek te zijn. Of dat een goede zaak is ontdek je ergens dit jaar, als de wispelturigheid van Roiland en Harmon geen roet in het eten gooit tenminste. (Matti)

Watchmen (TBD, HBO)

Ik durf er zonder schaamte voor uit te komen: Zack Snyders verfilming van de legendarische comic Watchmen kan mij bekoren. Tien jaar gelden blies de film mij weg in de bioscoop en kort erna ontdekte ik de comic, nog jaren voor ik aan de lopende band comics begon te lezen. Tien jaar na de verguisde film probeert zender HBO het nog eens met een tv-serie met Damon Lindelof (Lost, The Leftovers) aan het roer. Lindelof weet dat hij best niet begint aan een herwerking van de comic en kiest in de plaats voor een nieuw verhaal in hetzelfde universum. Een intrigerende aanpak en eentje waarvoor ik al helemaal klaar zit. (Matti)

The Witcher (TBD, Netflix)

Wie verwacht dat het antwoord van Netflix op Game of Thrones te vergelijken zal zijn met de games van The Witcher komt van een koude kermis thuis. En niemand stond ook echt te springen van de eerste beelden van Henry Cavill als Geralt of Rivia. Maar eerste, onafgewerkte beelden kunnen misleiden dus geven we hoop niet op. De adaptatie van de boeken van Andrzej Sapkowski is in goede handen: showrunner van dienst is Lauren Schmidt Hissrich (Marvel’s DaredevilUmbrella Academy) en Cavill zelf is een grote fan van de fantasyreeks. (Matti)

American Horror Story seizoen 9 (TBD, FX)

American Horror Story heeft al heel veel verhalen verteld. Maar er is nog altijd plaats en tijd voor ééntje meer. Al lieg ik hier wel want er staan eigenlijk nog twee seizoenen op de planning! Wat het opzet van de volgende reeks gaat worden is nog verre van geweten. Wat ik wel kan zeggen is dat Sarah Paulson en Evan Peters sowieso weer een rol op zich zullen nemen. Verder is het altijd uitkijken welke acteurs en actrices (of welke personages) er terugkeren. Zou het volgende seizoen weer over de coven gaan? Of houden ze dat voor het tiende seizoen? Ik ben alleszins benieuwd welk Amerikaans horrorverhaal of deel van de negen cirkels van de hel ze deze keer gaan voorstellen. (Louis)

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels