Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Maak kennis met de Spider-Men uit Spider-Man: Into the Spider-Verse

Spider-Man: Into the Spider-Verse introduceert naast oude bekende Peter Parker maar liefst vijf varianten van Spider-Man op het witte doek. Stuk voor stuk zijn het personages vol charisma en ziel.

Zonder overdrijven: in de comics bestaan er een honderdtal personages gebaseerd op Spider-Man. Ze dragen niet altijd dezelfde naam, maar hebben wel meestal dezelfde spinachtige krachten. In de comicreeks Spider-Verse draafden ze allemaal op, inclusief een bende nieuwe spinnenmannen en -vrouwen. Spider-Man: Into the Spider-Verse zet de deuren wagenwijd open om kennis te maken met ze allemaal, maar focust gelukkig op een kleinere cast van zes unieke Spider-Men: Miles Morales, twee versies van Peter Parker, Peni Parker, Peter Porker én Gwen Stacy.

Spider-Man: Miles Morales

Miles Morales is het personage waarrond de film helemaal draait. De jonge snaak neemt het masker van Spider-Man in handen nadat Peter Parker overlijdt. Zo wordt Miles de enige Spider-Man in zijn eigen universum. Hij mag dan op dezelfde manier zijn krachten gekregen hebben als Parker, de aard ervan is anders. Morales kan zich ook camoufleren en vijanden paralyseren met slechts een aanraking.

Miles Morales werd in 2011 bedacht door scenarist Brian Michael Bendis, tekenaar Sara Pichelli en toenmalig eindredacteur bij Marvel Axel Alonso. Door inspiratie te halen bij Barack Obama en Donald Glover creëerde het drietal niet enkel een rolmodel voor gekleurde kinderen, maar ook een nieuwe reeks sterke en vooral frisse verhalen.

Spider-Man: Peter Parker

Vrees niet: ook Peter Parker speelt een belangrijke rol naast Miles Morales. Ze komen niet uit hetzelfde universum en hebben dan ook een totaal andere ingesteldheid. De Peter Parker in Into the Spider-Verse toont vooral hoe een superheld zich zou gedragen wanneer hij het half heeft opgegeven.

Door een hele reeks onfortuinlijkheden heeft Parker de handdoek zo goed als in de ring gegooid. Hij hangt wel nog de superheld uit, maar zonder veel goesting. De eenzame Parker op leeftijd vreet zich liever vol met pizza nadat hij een uur heeft liggen janken in de douche. Was er maar een jonge held die hem terug zin in het leven geeft…

Spider-Man Noir: Peter Parker

In Into the Spider-Verse verleent god op aarde Nicolas Cage zijn stem aan Spider-Man Noir, een overdreven melancholische poëet die als Peter Parker door het leven gaat in de jaren 30. In tegenstelling tot zijn incarnatie in de comics, is Spider-Man Noir in de film een veteraan met een rauwe stem die bot vecht. Allemaal te danken aan Cage natuurlijk.

Spider-Man Noir kreeg in 2009 al een eigen minireeks en is sindsdien niet meer weg te denken in het Spider-Man-universum. De spinnenman uit het de Grote Depressie dook ook op in verschillende animatiereeksen. Leuk detail: het spionagepak in het aankomende filmvervolg Spider-Man: Far From Home is duidelijk geïnspireerd op de verschijning van Spider-Man Noir.

SP//dr: Peni Parker

De comicreeks Spider-Verse introduceerde SP//dr, een mechanisch pak dat gecontroleerd wordt door een radioactieve spin in tandem met een mens. De invalshoek leverde het hard aankomende kortverhaal op van Peni Parker die in de voetsporen van haar vader treedt als superheld. Het creatieve team erachter haalde duidelijk de inspiratie bij Akira voor de sfeer en setting in de comic, en dat is dan ook de reden waarom we denken dat Into the Spider-Verse Peni Parker als animepersonage afbeeldt.

Spider-Ham: Peter Porker

Het zal je misschien verbazen, maar de incarnatie van Spider-Man als cartoonzwijn is ondertussen al 35 jaar oud. Spider-Ham had al in 1983 een eigen komische reeks in een universum vol dierenpersonages (en helden zoals Captain Americat en schurken als Ducktor Doom). Het ideale personage voor comic relief dus, zo ook in Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Spider-Gwen: Gwen Stacy

Gwen Stacy ken je als de grote liefde van Peter Parker (of die naast Mary Jane Watson). Ze maakte haar opwachting op het witte doek in The Amazing Spider-Man en maakt nu dus haar terugkeer als eigen superheldin. Want in haar universum kreeg Gwen spinnenkrachten en transformeerde Peter Parker in de Lizard, die kort nadien stierf zonder dat Gwen hem kon redden.

Spider-Gwen werd geïntroduceerd als je volgende favoriete Spider-Man en het was dan ook geen verrassing dat ze al snel uitgroeide tot de favoriet van veel fans. Door het succes van haar eigen reeks verscheen ze op de covers van andere titels, zoals Gwen Stacy als Doctor Strange of Wolverine. Haar verschijning als Deadpool weekte heel wat anders los: Gwenpool, een gloednieuw personage dat momenteel lid is van de West Coast Avengers naast beide Hawkeyes, Kid Omega uit X-Men en America Chavez.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels