Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

tien om te zien

Twaalf om te zien: The Good Place, Crimes of Grindelwald, Jason Bourne en meer

Het is tegenwoordig moeilijk om bij te houden wat er qua popcultuur allemaal beschikbaar is, met de verschillende platformen en een groot aanbod. Wij grasduinen door die brede waaier en geven jullie onze aanraders van de week.

The Good Place seizoen 4

De met momenten meest absurde reeks ooit is terug! We gaan voor een laatste keer naar het hiernamaals met Eleanor (Kristen Bell), Chidi (William Jackson), Tahani (Jameela Jamil), Jason (Manny Jacinto), Michael (Ted Danson) en de alleswetende Janet (D’Arcy Carden). De reeks gaat terug naar zijn roots door het experiment over te doen en te onderzoeken of mensen echt kunnen veranderen en beter worden. Hoe het Eleanor en co vergaat in hun nieuwe rol als leraar is waarschijnlijk nog maar het minste van wat we voorgeschoteld gaan krijgen! Ik ben alvast ook weer superbenieuwd naar de filosofische dilemma’s die ze in onze schoot gaan werpen! Wisten jullie trouwens dat er ook een podcast over iedere aflevering is waarin net iets dieper wordt ingegaan op alle filosofische vragen die de reeks soms stelt?

Vanaf vrijdag 27 september op Netflix

The Politician

Nee, dit is geen documentaire over Boris Johnson of Donald Trump. Daar zul je ondertussen al genoeg over weten. In deze eerste serie van Ryan Murphy sinds zijn deal met Netflix volgen we een tiener, Payton Hobart, die het tot president van de VS wil schoppen door eerst voorzitter van de leerlingenraad te worden. Hij neemt die race heel serieus, wellicht iets te serieus, maar zijn omgeving versterkt die drang alleen maar. Deels satire, deels oprecht drama, The Politician is voor elk wat wils.

Vanaf vrijdag 27 september op Netflix

Edge of Tomorrow

Hoewel Tom Cruise nooit echt weggeweest is, krijgt hij de laatste jaren steeds meer appreciatie als acteur. Die evolutie begon volgens velen met deze scififilm uit 2014. In Edge of Tomorrow komt de ietwat onbehulpzame majoor Cage terecht in een tijdslus wanneer hij sterft op het slagveld tijdens een alieninvasie. Hij beleeft dezelfde dag telkens opnieuw. Hij schakelt Special Forces-agente Rita Vrataski in om hem te helpen de aliens te verslaan. Deze film was toen een aangename verrassing, en blijft dat nog steeds. Cruise geeft het spotlicht volledig aan Emily Blunt, maar komt zelf ook nog eens fris over. Na 5 jaar is de sequel in de maak.

Vrijdag 27 september op VIER

Darkest Hour

Transformeren in een mens die echt bestond, is bijna een garantie op een Oscar. Dat ondervond ook Gary Oldman, die niet voor het geweldige Tinker, Tailor, Soldier, Spy zijn eerste (!) Oscar won, maar maar wel voor deze film. In Darkest Hour speelt hij namelijk Winston Churchill tijdens de vroege dagen van zijn premierschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat zijn vertolking geslaagd is, kan niemand ontkennen, maar hij werd vooral veel geholpen door de geweldige make-up en het fat suit dat er bij wonder geslaagd uitzag. Let ook vooral op de muziek van Dario Marianelli, die misschien nog net iets memorabeler is dan de film zelf.

Vrijdag 27 september op canvas

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Waar het eerste deel van de nieuwe Wizarding World-reeks nog veel harten veroverde, werd het tweede deel helemaal niet zo goed onthaald. Te veel personages met elk hun verhaal maakten het iets te druk en ingewikkeld. Maar toch zijn er wel dingen om van te genieten: Eddie Redmayne die Newt verder uitdiept, een terugkeer naar Hogwarts, de muziek van James Newton Howard en vooral Jude Law die een geweldige jonge Dumbledore neerzet. Het is ten slotte nog tot 2021 wachten is voor we weten of het derde deel wat meer evenwicht brengt.

Vanaf zaterdag 28 september op Play More Cinema

Mistress America

Regisseur Noah Baumbach is het festivalcircuit aan het veroveren met zijn nieuwste film Marriage Story, maar ook Mistress America was een aangename verrassing toen ik hem zag. Tracy, een eenzame studente, zoekt afleiding en een doel en vindt dat bij haar stiefzus in spe Brooke. Zij heeft veel plannen en dromen maar voorlopig niet veel succes ermee. Desondanks heeft ze zelfvertrouwen te over, en ze neemt Tracy mee op sleeptouw, en dat leidt tot absurde en grappige situaties die af en toe een gevoelige snaar raken.

Zaterdag 28 september op VTM

Interstellar

Als er een film van Christopher Nolan wordt uitgezonden, is de kans groot dat ik hem zal aanraden. Interstellar wordt wel opvallend vaker vertoond dan Inception, mijn absolute favoriet. In Interstellar neemt Nolan opnieuw zware thema’s als de klimaatopwarming, zwarte gaten en de relativiteitstheorie onder de loep en verpakt het in een scififilm waarin de relatie tussen vaders en dochters centraal staat. Voormalig gevechtspiloot en huidige landbouwer Coop ontdekt dat de NASA nog bestaat in een toekomst waarin gewassen sterven en mensen stoflongen krijgen door de droogte. Zij zoeken naar een nieuwe thuis voor de mensheid. De cast is top, met Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain en vaste waarde Michael Caine en de special effects hallucinant. Laten we dat deeltje over de kracht van de liefde boven wetenschap even vergeten.

Zaterdag 28 september op VIER

Jason Bourne

De goede “jaren later”-sequels zijn zeldzaam, maar Jason Bourne slaagde erin om bij te blijven. Negen jaar na The Bourne Ultimatum is de wereld serieus veranderd, en ook Damon is ouder geworden. Ook de verhaallijn evolueert mee, met klokkenluiders, cyberoorlog en een Zuckerberg-achtige techreus. Riz Ahmed en Alicia Vikander doen hun uiterste best, maar de voornaamste reden om Jason Bourne niet links te laten liggen is nog steeds Matt Damon. De eerste trilogie maakte van hem een onverwachte actiester, en hij is nog steeds indrukwekkend en verrassend als de lowtechversie van James Bond. 

Zaterdag 28 september op Q2

The Broken Circle Breakdown

Het regiedebuut van Felix Van Groeningen en bijna-Oscar-winnaar mag dan al 7 jaar oud zijn, het blijft een steengoede film. Muzikant Didier en tattooartieste Elise vallen als een blok voor elkaar en hebben vooral muziek als gedeelde passie. Ze zijn gelukkig met hun dochtertje tot ze op haar zesde kanker krijgt. Dat zorgt voor de eerste problemen in hun relatie en wanneer Maybelle het niet haalt, zien we hun relatie verder in elkaar zakken. De muziek is nog steeds fantastisch en de emoties zijn er niet minder op geworden. Denk dus maar niet dat je deze keer geen zakdoeken zal nodig hebben.

Maandag 30 september op Vitaya

39-45, les animaux de la guerre

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stierven er 50 miljoen mensen, maar ook de dieren betaalden een zware tol. Er zijn geen officiële cijfers over, maar de rol van dieren tijdens de oorlog met de nazi’s is niet te onderschatten. Strijddieren, gezelschapsdieren, werkdieren: in deze documentaire zien we hoe honden, paarden, olifanten en duiven werden ingezet naast de soldaten.

Dinsdag 1 oktober op canvas

Louis Theroux’s Altered States: Polyamory

Onze favoriete documentairemaker gaat niet vaak een gênant onderwerp uit de weg. Zo ook niet polyamorie. Louis gaat op bezoek bij verschillende mensen die allemaal een eigen polyamorische relatie hebben. Hij vraagt hen naar de voor- en nadelen en daaruit komen zoals gewoonlijk weer openhartige gesprekken. Maar een hoogtepunt is toch wanneer Louis naar een polyamorisch feestje gaat en daarbij in allerlei ongemakkelijke situaties belandt.

Woensdag 2 oktober op canvas

Living Undocumented

Afgelopen week was er een ijzersterke reportage van Last Week Tonight met John Oliver over legale immigratie, waarin de presentator duidelijk maakt dat legaal de VS binnenkomen en er legaal wonen helemaal niet zo makkelijk is als sommige politici doen uitschijnen. Living Undocumented behandelt een verwant onderwerp. Acht families die een leven hebben opgebouwd in de Verenigde Staten maar er al jaren zonder papieren wonen, vertellen hun verhaal. Elk moment kunnen ze het land uitgezet worden, ook al hebben ze geen enkele link met hun geboorteland. Selena Gomez werkte mee aan deze docureeks die de menselijke kant van de immigratiepolitiek laat zien.

Vanaf woensdag 2 oktober op Netflix

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels