Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Ralph Breaks The Internet

Ralph Breaks The Internet review: gewenste spam

Na een avontuur doorheen de arcadegames in Wreck it Ralph is het deze keer tijd om het internet in te duiken met onze vrienden Vanellope en Ralph. Zijn ze klaar voor alle geneugten en gevaren van het wereldwijde web? Of loopt Ralph Breaks The Internet verloren doorheen alle bits en bytes die er online te vinden zijn?

Wat er gebeurde, geloof je nooit!

Ralph Breaks The Internet

Verloren lopen, doen onze helden eigenlijk niet, maar wees maar zeker dat ze veel te ontdekken hebben op het internet! En het start allemaal, hoe kan het ook anders in een Disneyfilm over vriendschap, door een goedbedoelde daad die wat verkeerd uitpakt. Nadat Ralph te weten komt dat Vanellope meer wilt in het gameleven, eens iets nieuws wilt, beslist hij een nieuwe baan te maken in Sugar Rush. Vanellope is natuurlijk extatisch en neemt het stuur over van de speler in de echte wereld met alle gevolgen van dien. Het komt erop neer dat het stuur afbreekt en de game wordt losgekoppeld. Gelukkig ontdekken de spelers dat er op het hele internet nog één Sugar Rush-stuur te koop is op eBay. Dat is echter te duur voor de eigenaar van de Arcade Hall waardoor het spel volledig in onbruik geraakt.

Het toeval wil nu wel dat hij net die avond een nieuwe internetaansluiting installeert. En het duurt dan ook niet lang totdat Ralph en Vanellope het internet op gaan om zelf het stuur te gaan kopen. Ze vinden het al snel in het eBay-warehouse en bieden mee. De kinderlijke onschuldigheid van onze hoofdpersonages zorgt er echter wel voor dat ze eBay duizenden dollars verschuldigd zijn en die binnen afzienbare tijd bijeengesprokkeld moeten hebben! Doen ze dat door voor Spamley opdrachtjes te doen in games zoals Slaughter Race en zo rijk te worden? Of proberen ze op Buzztube viraal te gaan?

Ralph Breaks The Internet

Zeven details in Ralph Breaks The Internet die je gemist hebt!

Wat je uit de inhoud hierboven misschien al kan afleiden is dat Ralph Breaks The Internet zeker zijn tijd neemt om tot het grote conflict te komen. Is het te veel of niet zal wat afhangen van kijker tot kijker. Voor mij persoonlijk was het wat op het randje. De internetwereld is wel prachtig vormgegeven met leuke personages zoals zoekbalk Knowsmore (Alan Tudyk), eBay-reminder eBoy en internetomgevingen en gags die blijven boeien. Er zitten net zoals in de eerste film natuurlijk ook een hele hoop easter eggs en cameo’s in verstopt.

Geen enkele journalist of redacteur die zijn gniffel kon inhouden.

Maar de grootste cameo’s van allemaal zijn natuurlijk voor de Disney-prinsessen. Kan je die scène zien als een reclamespot voor een lucratief deel van de Disney-merchandise? Kunnen er hierdoor nu ook comfy casual outfits aan de poppen en beertjes en meer van de figuren toegevoegd worden? Dat kan zeker, ja, maar je kan de scène ook zien als een stuk meta-commentaar op alles waar Disney voor staat.

Vanellope krijgt namelijk wel goed advies van de dames. Naast het advies is dit gewoon ook echt wel één van de grappigste passages in Ralph Breaks the Internet. Het is ook echt een plezier om er eventjes wat tijd door te brengen. En dat kon je ook horen in de persvisiezaal. Geen enkele journalist of redacteur die zijn gniffel kon inhouden. Ook op het einde van de film zit er wel nog een stukje komedie waarbij veel ouders hun glimlach niet zullen kunnen onderdrukken.

Ralph Breaks The Internet

De actie speelt zich echter af in het spel Slaughter Race waar Vanellope en Ralph in opdracht van Spamley een auto proberen te stelen. Daar leren we dan ook Shank (Gal Gadot) en haar bende kennen. Een ruig uitziende groep racers met het hart op de juiste plaats waar Vanellope maar al te graag zou willen bijhoren. Aan de andere kant van hun geldquest ontmoeten we de fabuleuze Yesss (Taraji P. Henson), het algoritme van Buzztube dat beslist wat viraal kan gaan. En net zoals wat viraal gaat, verandert haar uiterlijk ook van scène tot scène. Een zeer tof detail dat de film in mijn ogen wel net iets naar een hoger niveau trekt.

BlIjF WeG VaN dE cOmMeNtS!

Ralph Breaks The Internet focust vooral op de goede en positieve kanten van het wereldwijde web.

Ik stelde me hier wel de vraag of het niet allemaal nogal wat makkelijk ging. Als er iets is dat Ralph Breaks The Internet doet is het vooral focussen op de goede en positieve kanten van het wereldwijde web. Die kleine kanten waarin mensen elkaar helpen en bijstaan op het net zijn er om te koesteren. De film maakt natuurlijk ook een omweg naar de diepe krochten van het dark web om aan te tonen welke gevaren er zich daar allemaal verschuilen. Ook de commentaarsecties van Buzztube passeren de revue en je kan je al voorstellen wat daar allemaal te lezen valt…

Ralph Breaks The Internet

Maar uiteindelijk is Ralph Breaks The Internet een geslaagde sequel. Ik zou zelfs durven zeggen dat ik de opzet interessanter vind dan de games van de eerste film. De komische scènes zijn perfect gebalanceerd met de wat serieuzere stukken. Het ziet er allemaal ook uitnodigend en goed uit. De muziek viel, buiten een Broadwaysong die de film binnengeslopen is, helaas niet al te veel op. Hoe, wie, waar en op welke manier die naar boven komt, ga ik jullie spoilergewijs niet vertellen. Het is één van de meer opvallende en misschien wat absurdere passages van de film.

Ralph Breaks The Internet speelt vanaf 12/12 officieel in de bioscoop.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels