Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

6 keer horror op Netflix voor de broekschijter

De horror op Netflix is uitgebreid: van beklemmende series tot films die je op het puntje van je stoel duwen. Wie een angsthaas is, kan de volgende 6 films en series nu streamen die horror met humor combineren.

The Cabin in the Woods

Laat ik starten met de meest enge film op het lijstje en tegelijkertijd eentje met de geniaalste wending. The Cabin in the Woods is een geniale studie van het horrorgenre. De film speelt met je verwachtingen en eenmaal die overtroffen zijn, is er geen stoppen meer aan de lagen die scenarist Joss Whedon en regisseur Drew Goddard erop gooien.

Cabin in the Woods heeft op de oppervlakte een heel typisch horrorverhaal. Vijf vrienden gaan kamperen in een afgelegen hut in een donker bos. Natuurlijk loopt het fout af. Ik verklap niks door het inventieve uitgangspunt te vertellen: vanaf het begin is het duidelijk dat het hutje in het bos eigenlijk een soort experiment is. Twee kerels (duidelijk de filmmakers zelf) manipuleren de jongeren in een gecontroleerde omgeving. Cabin in the Woods is plezant, eng en de grootste liefdesbrief aan het genre die je je maar kan bedenken.

Shaun of the Dead

De komische zombiefilm van Edgar Wright is ondertussen terecht een klassieker geworden. In de film moet niksnut Shaun zijn leven op rails krijgen te midden van een zombie-apocalyps.

Shaun of the Dead is een persiflage op de zombiefilm, meer specifiek de Dead-films van George A. Romero, die je constant doet gieren van het lachen. Hoe kan het ook anders met de komische timing van Simon Pegg, Nick Frost en de rest gecombineerd met de flitsende stijl van de regisseur.

Het is niet alleen de film waarmee de regisseur doorbrak bij het grote publiek, het is ook de start van de Cornetto-trilogie (de drie films die Wright maakte met Pegg en Frost). Als je genoten hebt van Shaun of the Dead, raad ik je zeker de inventieve sitcom Spaced aan, waarin je heel veel herkent uit de films van Wright die volgden.

Zombieland

Het Amerikaanse equivalent van Shaun of the Dead? Zonder twijfel Zombieland met Jesse Eisenberg, Woody Harrelson en Emma Stone. In de film leert een jonge gast dat hij zijn regels om de apocalyps te overleven net moet breken om samen met een bende dat einde van de wereld tegemoet te gaan.

Na het succes van de film werkte Amazon Studios aan een adaptatie voor het kleine scherm, zonder de grote namen weliswaar. Helaas heeft de reeks nooit het daglicht gezien, maar er is goed nieuws: volgend jaar in oktober verschijnt Zombieland 2 mét de originele cast.

Over the Garden Wall

Oh, Over the Garden Wall. Al vier jaar lang ben je er elk jaar opnieuw, als die ene constante in mijn leven. Deze donkere, maar warme tekenfilmserie van tien afleveringen van tien minuten is een traditie, of misschien nog beter: een herfstritueel geworden.

Over the Garden Wall vertelt het sprookjesachtige verhaal van Wirt en Gregg, twee broers die verdwaald ronddolen in een bos. Tijdens hun weg naar huis komen ze allerlei vreemde figuren tegen, waaronder een behekste vogel en een school vol dierenkinderen. Maar niet alles is peis en vree want het duo wordt op de hielen gezeten door een beest.

De tekenfilmreeks van Patrick McHale is een gepolijste parel. De sfeer en personages (met stemmenwerk van Elijah Wood, Christopher Lloyd en Melanie Lynskey) zijn uitzonderlijk en de plotwending zal je overrompelen. Het is een miniserie die je op één avond erdoor zou kunnen jagen, maar geniet vooral van de americana, de humor, de liedjes en de atmosfeer.

Little Evil

Little Evil is verrassend genoeg nog maar de tweede film van Eli Craig die in 2010 het horrorgenre op zijn kop zette met het hilarische Tucker and Dale vs. Evil. Little Evil is dan weer vergeetbaarder, maar het is wel een plezierige parodie op The Omen.

In de film ontdekt een vader (Adam Scott, altijd hetzelfde rolletje en altijd geslaagd) dat zijn stiefzoon misschien wel eens de Antichrist kan zijn. Scott en zijn tegenspelers (waaronder ook Evangeline Lilly) geven wat zwaarte aan het magere verhaal over het accepteren van vaderschap. Jammer dat het niveau van humor evenveel laagtes als hoogtes kent, maar laat dat je niet tegenhouden om Little Evil te bekijken op Halloween.

Ash vs. Evil Dead

Sam Raimi (ja, die van de originele Spider-Man-films) maakte in 1981 de cultfilm The Evil Dead met Bruce Campbell. De twee sequels die volgden, transformeerden de franchise in horrorkomediefilms en de vierde film was zowel een vervolg als een reboot. Het verhaal van de iconische held Ash Williams (Campbell) was daarmee nog niet gedaan, want in 2015 blies zender Starz nieuw leven in Evil Dead met deze serie.

Ash vs. Evil Dead haalt de held uit pensioen. Ash moet opnieuw de wereld redden van de ondergang met enkele kompanen, waaronder ook de fantastische Lucy Lawless. Vette actie, liters bloed en hilariteit: dit is de beste B-film op televisie. De drie seizoenen met afleveringen van rond een halfuur heb je er zo doorgejaagd, maar daarna is het deze keer wel definitief gedaan met de avonturen van Ash.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels