Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Shuri, Venom en meer nieuwe comics die je deze week moet lezen

Zin in nieuw leesvoer? Hier zijn drie comictips om het weekend al dan niet mee door te komen, met onder andere een nieuwe reeks over Shuri en een special rond Venom.

Shuri #1 door NNedi Okorafor en Leonardo Romero (8/10)

Wie denkt aan de Black Panther-film denkt eerst niet aan de titelheld, maar wel aan zijn zus Shuri. Haar personage, een jonge wetenschapster die niet op haar mond is gevallen, was misschien wel het onverwachte hoogtepunt uit de film. Geen wonder dus dat Marvel inzet op haar populariteit met een comic.

In Shuri #1 leren we dat T’Challa op ruimtereis spoorloos verdwenen is en Shuri de leegte die hij achterlaat moet vullen. Maar doet ze dat wel met volle goesting? Shuri worstelt met haar lotsbestemming en wil liever haar intelligentie en spiritualiteit ontplooien.

Scenarist Okorafor steunt nog te veel op expositie en dat valt nog harder op wanneer tekenaar Leonardo Romero mag uitpakken met zijn kunnen. Zijn heel moderne vormgeving komt het best tot zijn recht in een stylistische flashbackscène, en dat is ook te danken aan het inkleurwerk van Jordie Bellaire. Wakanda en zijn inwoners zien er prachtig uit, nu nog een verhaal dat de balans tussen woord en beeld beter vindt.

Venom Annual #1 door Donny Catesm Kev Walker en meer (7/10)

Na het misbaksel dat Venom de film heet, had ik weinig zin om aan deze special te beginnen. Blijkbaar is de huidige comicreeks van Donny Cates best wel de moeite, al zeker in vergelijking met de recentste adaptatie. Tijd om de wateren te testen.

Annuals zijn voor mij voorproevertjes van de eigenlijke reeks. Dat geldt ook voor deze, met drie kortverhalen over drie confrontaties tussen Venom en andere personages in het universum van Marvel. Het eerste is vergeetbaar, het tweede overtuigt dankzij Wolverine en tekenaar Tigh Walker. Het derde deel schittert door de onbetrouwbare verteller en overdreven gedetailleerd en expressief tekenwerk van James Stokoe. Ideaal om te ontdekken of Venom iets voor jou is.

Exorsisters #1 door Ian Boothby en Gisele Lagace (4/10)

De prijs voor beste titel van 2018 gaat naar Exorsisters. Maar is de gloednieuwe reeks bij Image Comics over tweelingzussen die demonen uitroeien ook goed?

Exorsisters mag je gerust aan je voorbij laten gaan. Alhoewel het scenario van Boothby wel een verrassende wending bevat over een man die op het altaar gekidnapt wordt door een demon, het is uiteindelijk wat te simpel om echt te boeien. Het tekenwerk clasht met de inhoud. De personages van Lagace komen uit een goedkope flashgame en het kleurenpalet is veel te fel. De luchthartige aanpak van het horrorgenre overtuigt me niet.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels