Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Alles wat je moet weten over de nieuwste frisse start van Marvel

Klaar voor nog maar eens een nieuwe start van de comics van Marvel? Waarschijnlijk ben je erop voorbereid want reboots in het stripuniversum van Marvel zijn ondertussen een jaarlijks evenement geworden.

Marvel NOW!, All-New, All-Different Marvel en meest recent Marvel Legacy: het zijn ronkende titels voor enkele van de laatste herlanceringen van Marvel. De bedoeling van zo’n relaunch is om schoon schip te maken in hun comics. Ingewikkelde verhaallijnen worden stopgezet, nieuwe helden duiken op en de nummering begint van voren af aan zodat nieuwe lezers aangetrokken worden.

Marvel Legacy, de jongste reboot, deed het vanaf september ietsje anders. De diverse helden voor het diverse publiek moesten plaats maken voor iconische helden van Marvel die terugkwamen zoals Wolverine, Jean Grey en The Fantastic Four. Dat alles maakt nu niet meer uit want Marvel heeft net een nieuwe frisse start aangekondigd.

De nieuwste herlancering komt eraan in mei en zal simpelweg Fresh Start heten. De betekenis van een relaunch lijkt verloren te gaan als het de zoveelste keer is in de laatste tien jaar, dus kan deze frisse start wel de harten terugwinnen van Marvel-liefhebbers en nieuwe fans aantrekken? Fresh Start zal alleszins proberen om het mindere jaar 2017 voor Marvel goed te maken. De relaunch is nog vaag, maar dit is wat we al weten.

Hernieuwde creativiteit bij Marvel Comics

In de bovenstaande video vertelt hoofdredacteur C.B. Cebulski (nieuw in zijn functie sinds de herfst van 2017) dat de relaunch de grootste verandering in creatief talent zal inhouden sinds Marvel NOW! uit 2012. Dat er veel verandering op til stond, wisten we al door het vertrek van Marvel-veteraan Brian Michael Bendis (verantwoordelijk voor onder andere All-New X-Men en Jessica Jones) en de verhuis van scenarist Dan Slott van The Amazing Spider-Man na tien jaar naar Iron Man.

Nieuwe nummer #1-titels en Avengers in één reeks

Zoals bij elke relaunch worden series opnieuw gelanceerd met nieuwe eerste nummers. Deze keer wordt de continuïteit behouden. Creatieve teams die hun naam gemaakt hebben bij Marvel zullen nieuw leven blazen in bestaande reeksen, terwijl Marvel ook nieuwe comics uit zal brengen die in het verlengde liggen van filmreleases (denk aan Black PantherAnt-Man and the Wasp en zelfs Venom, waarvan Sony de film uitbrengt).

Het sterke creatieve duo van schrijver Jason Aaron en tekenaar Ed McGuinness maken een nieuwe Avengers-reeks. Opmerkelijk is dat dit de enige Avengers-comic wordt, dus geen New Avengers of Uncanny Avengers meer. De reeks zal draaien rond de iconische Captain America, Thor en Iron Man zoals we hen kennen (en niet de nieuwe incarnaties). Black Panther, Captain Marvel, Ghost Rider, Doctor Strange en de Hulk (Jennifer Walters, niet Bruce Banner) vergezellen hen.

Binnenkort lost Marvel meer informatie over de Fresh Start-relaunch. Wordt het een geval van tiende keer goeie keer, of kan deze herlancering echt wel voor gezonde verandering zorgen bij de stripuitgeverij?

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels