Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Peter Parker: The Spectacular Spider-Man volume 1 review

Spider-Man en zijn fans beleven hoogdagen, ook met Peter Parker: The Spectacular Spider-Man.

Het zijn mooie dagen om fan te zijn van Spider-Man. Na Spider-Man: Homecoming vorig jaar, schitterde Peter Parker nog eens in Avengers: Infinity War. Vorige maand kreeg hij zijn eigen bejubelde game. In december verzamelen alle spinnenmannen op het grote scherm in Spider-Man: Into the Spider-Verse. En als je het bronnenmateriaal wil ontdekken? Start dan met Peter Parker: The Spectacular Spider-Man!

De reeks van Chip Zdarsky profileert zich als back to basics voor onze spinachtige held. Geen focus op zakenman Peter Parker (hij leidt ook Parker Industries), wel op straatheld Spider-Man die stoepschorem aanpakt. En daarvoor graaft Zdarsky klassieke schurken uit verleden op: Wilson Fisk en Vulture.

Het resultaat is geen nostalgische trip, wel een frisse aanpak van het personage vol humor. Hoe kon het ook anders met Zdarsky aan het roer? De scenarist van ook Sex Criminals blinkt uit in een gegrond verhaal met geestige dialogen tussen vriend en vijand, woordmopjes waarbij sommige ogen aan het rollen gaan en bladzijden zoals de onderstaande:

Niet elk mopje raakt zijn doelwit, net zoals het verhaal niet over de volledige lijn meesleept. Zdarsky wil een beetje te veel oude bekenden in het verhaal vermengen, waardoor de samenhang vertroebelt. Daarnaast zal niet elke lezer genieten van de dialogen want het zijn er veel, heel veel.

Het beste gesprek vindt trouwens plaats in het laatste issue waarin Spider-Man zich laat interviewen door J. Jonah Jameson, nog zo’n icoon dat opduikt. Een sterk staaltje stripkunst, niet alleen omdat het emotioneel weet te raken, maar ook omdat de tekenaar ervan beter past bij Zdarsky dan Adam Kubert die de rest tekende.

Veteraan Kubert weet wel hoe hij met zijn scherpe lijnen actie moet tekenen, maar Michael Walsh (van het laatste deeltje dus) laat zijn pen veel expressiever over de bladzijden vloeien. Kuberts werk is verre van een afknapper, niettemin had zo’n fris scenario een even moderne uitwerking verdiend.

Peter Parker: The Spectacular Spider-Man volume 1 is geschreven door Chip Zdarsy, getekend door Adam Kubert met Jordie Bellaire en uitgegeven door Marvel Comics op 26 december 2017.

Plezant

Plezant
3 5 0 1
Chip Zdarsky zal je overtuigen van de kracht van het personage. Peter Parker: The Spectacular Spider-Man zal vooral nieuwe fans aanspreken, voor de jarenlange liefhebbers zal het als een herhalingsoefening lezen.
Chip Zdarsky zal je overtuigen van de kracht van het personage. Peter Parker: The Spectacular Spider-Man zal vooral nieuwe fans aanspreken, voor de jarenlange liefhebbers zal het als een herhalingsoefening lezen.
3/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels