Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

the life of captain marvel

The Life of Captain Marvel #1 review: visuele parel

Carol Danvers krijgt geen nieuwe origin, maar wel een iets ander achtergrondverhaal in de nieuwe reeks The Life of Captain Marvel.

Schrijver: Tekenaar: Uitgever: Verschijningsdatum:
Margaret Stohl Carlos Pacheco en Marguerite Sauvage Marvel Comics 18 juli 2018

Zoals de Spider-Manfilms bewezen hebben, krijgen mensen genoeg van een origin story als dat te vaak herhaald wordt. De nieuwste comic rond Captain Marvel omzeilt dat struikelblok door het niet opnieuw te vertellen. In de plaats daarvan verweeft The Life of Captain Marvel het heden met het verleden om deze versie van Carol Danvers aan ons voor te stellen. Carol is in het heden een volwaardig en onmisbaar lid van de Avengers. Ze is er tot nu toe in geslaagd om haar demonen te ontlopen, maar dat kan je niet voor altijd. Tijdens een gevecht denkt ze terug aan pijnlijke herinneringen uit haar kindertijd van haar mishandelende, dronken vader. Haar geïnternaliseerde woede neemt de bovenhand en wordt Carol te veel.

Veel introspectie, maar het einde belooft een interessant verhaal.

Ze besluit om terug te keren naar haar geboortestad om haar problemen aan te pakken. Maar wanneer het daar ook misloopt, is ze vastbesloten om te blijven. Ze neemt een pauze bij de Avengers. Haar verleden blijft haar echter achtervolgen door een nieuwe revelatie, en het lijkt erop dat ze haar vrienden nodig zal hebben. Dit eerste issue is een erg goede instapcomic om Captain Marvel en Carol Danvers te leren kennen. Ook voor mij. Ik kende de achtergrond van het personage gedeeltelijk, en de nieuwe draai die het verhaal krijgt, zorgt ervoor dat je vooral haar persoonlijkheid beter leert kennen. Er is in dit eerste deel weinig tot geen actie te bespeuren. Carol doet aan introspectie, maar het einde van The Life of Captain Marvel #1 belooft een interessant verhaal.

the life of captain marvel 1

Als je nu denkt dat dit alles maar saai lijkt, kan je gerust zijn. Schrijfster Margaret Stohl gaat voor een dramatische introductie maar gebruikt niet te veel dialoog en laat ook de humoristische en sarcastische kant van Carol niet links liggen. Dit issue geeft ook een dankbare rol aan mede-Avenger Tony Stark. Stohl heeft al een verleden bij Marvel. Ze schreef eerder onder andere al issues voor Black Widow en lanceerde mee Mighty Captain Marvel. Boekenliefhebbers kennen haar misschien van de YA-reeks Beautiful Creatures.

Heden en verleden krijgen een eigen tekenstijl en kleurenpallet.

Maar dé troef van The Life of Captain Marvel #1 is zonder twijfel de visuele stijl. De herinneringen die Carol heeft, worden weergegeven als flashbacks. Heden en verleden krijgen een eigen tekenstijl en kleurenpallet. Net zoals herinneringen vaak vage restanten zijn in ons geheugen zijn ook de flashbacks minder hard uitgelijnd. Ze hebben ook een eerder troebele schijn. Marguerite Sauvage geeft hier een visitekaartje af. De tekenstijl in het heden staat mooi in contrast met die van het verleden. Duidelijke lijnen, expressief; mooi werk van Carlos Pacheco.

the life of captain marvel 2

Het geheel wordt prachtig afgewerkt door de inkleuring van Marcio Menyz. De cover doet de binnenkant weinig eer aan, want die vind ik totaal niet aantrekkelijk. Het doet me eerder denken aan een oude Tiny-cover die iets te lang in de zon gelegen heeft. Maar het artwork binnenin: top. Doffe pastelkleuren in het verleden, volle en levendige kleuren in het heden. Zelfs al blijkt de inhoud niets voor jou, geef deze comic een kans voor de prachtige vormgeving. Voor mij zijn beide geslaagd, en ik kijk dus al uit naar #2.

Marvelous

Marvelous
4 5 0 1
The Life of Captain Marvel #1 is een echte lust voor het oog. Ook de inhoud is goed, met een lichtjes aangepaste achtergrond voor Carol Danvers die vanuit het heden wordt toegelicht met flashbacks. Veel introspectie in dit eerste issue, maar het einde belooft - en smaakt naar - meer.
The Life of Captain Marvel #1 is een echte lust voor het oog. Ook de inhoud is goed, met een lichtjes aangepaste achtergrond voor Carol Danvers die vanuit het heden wordt toegelicht met flashbacks. Veel introspectie in dit eerste issue, maar het einde belooft - en smaakt naar - meer.
4/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels