Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Suicide Squad: Get Joker review – een goede introductie

[columns][column size=”2/4″]

De Suicide Squad-film draait op het moment van schrijven alweer een week in de bioscoop. De film is deels gebaseerd Trial by Fire, de eerste verhaallijn uit de bekende run van John Ostrander en Luke McDonnell op deze serie uit de jaren tachtig. Op zich een prima comic, maar wel eentje die erg eighties oogt. Het is ook niet bepaald toegankelijk voor niet-comiclezers. Vandaar dat DC nu komt met de driedelige miniserie Suicide Squad: Get Joker.

[/column][column size=”2/4″]Schrijver: Brian Azzarello
Tekenaar: Alex Maleev
Uitgever: DC Comics
Verschijningsdatum: 4 augustus 2021[/column][/columns]

Het idee van The Suicide Squad is simpel. Binnen de Amerikaanse regering bevindt zich een speciale afdeling genaamd Taskforce X. Hier wordt de boel bestierd door de pragmatische politica Amanda Waller. Zij heeft een speciale eenheid in het leven geroepen met als roepnaam The Suicide Squad. De leden bestaan uitsluitend uit superschurken die een levenslange gevangenisstraf uitzitten. Ze worden op missies gestuurd met een hoge risicograad. De kans is aannemelijk dat je nooit meer terugkomt.

Waarom zou je als veroordeelde meewerken? Als je terugkeert wordt een deel van je gevangenisstraf kwijtgescholden. Overleef je een paar missies dan ben je een vrij man. Denk niet dat je tussendoor kunt ontsnappen. als je meedoet dan krijg je een speciale halsband om die verbonden is met een bom. Flik je iets, dan drukt Waller op een knop en je bent er geweest.

Kill Joker Kill

Het script van Brian Azzarello laat aan duidelijkheid niets te wensen over. De hele setting en de deelnemers aan dit verhaal krijgen een deugdelijke introductie. De grote gangmaker is Red Hood. Hij begon zijn leven als Jason Todd, de tweede getroebleerde Robin. Helaas sloeg The Joker zijn schedel in en dus eindigde hij in een graf.

Na zijn terugkeer uit de dood gooide Todd het roer om en werd hij de schietgrage gesel van al het tuig dat de nacht onveilig maakt. Het duurde niet lang voordat Red Hood werd opgepakt.

©DC Comics

In de gevangenis wordt hij bezocht door Amanda Waller die hem rekruteert voor een missie. Als Red Hood zich aansluit bij de nieuwe Suicide Squad dan volgt er, bij een succesvolle afloop, serieuze strafvermindering. De missie: dood The Joker!

De squad bestaat verder uit een aantal schurken uit de C-Categorie zoals Firefly en Wild Dog. Er zitten ook wat personages in die speciaal voor deze miniserie zijn ontworpen zoals Pebbles en Meow Meow. De kans bestaat dat zij dienen als kanonnenvoer.

Suicide Squad deugt

Het is duidelijk dat men bij DC Comics heeft gemikt op het filmpubliek. De foto-realistische stijl van Alex Maleev gecombineerd met de inkleuring zorgt voor een uiterlijk dat dicht bij de eerste film ligt. Ook Harley Quinn is geïnspireerd door de misschien wel iconische versie van Margot Robbie.

Schrijver Azzarello weet een narratief te scheppen waarin de argeloze lezer en de doorgewinterde fan aan zijn trekken komt. Op een overtuigende manier weet hij het levensverhaal van The Red Hood te koppelen aan de doelstelling van de Squad.

Deze comic is de ideale introductie voor de filmkijker die meer wil zien van de Suicide Squad.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels