Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Bekijk docu’s over Warren Ellis en Grant Morrison online

Warren Ellis en Grant Morrison zijn twee van de meest besproken comicschrijvers van het voorbije decennium. De invloed van beide heren reikt inmiddels verder dan het stripmedium en dan verdien je uiteraard een eigen documentaire. Enkele jaren geleden maakte de organisatie Sequart documentaires van beide heren.

Grant Morrison: Talking with Gods

In 2010 verscheen deze documentaire over de Schotse schrijver Grant Morrison. Morrison begon begin jaren 80 als stripmaker in enkele lokale kranten in Schotland en zou via het Engelse blad 2000AD doorbreken in Amerika waar hij series als All-Star Superman, Batman en New X-Men schreef.

In de documentaire wordt niet alleen teruggeblikt op de carrière van de schrijver. Er zijn ook interviews met collega’s, vrienden en bekenden zoals Phil Jimenez, Frank Quitely, Jill Thompson en Douglas Rushkoff.

Op 7 november keert Morrison bij DC Comics terug als schrijver van een nieuwe reeks genaamd The Green Lantern.

Warren Ellis: Captured Ghosts

Warren Ellis werd 50 in 2018. De aimabele Engelsman begon in de jaren negentig als schrijver bij Marvel waar hij wat aanklooide op series als Druid, Doom 2099 en Hellstorm: Prince of Lies. Zijn doorbraak kwam toen hij overstapte naar DC Comics. Daar maakte hij grootse series als Transmetropolitan en The Authority.

Hij werkt ook in de gamesindustrie. Daar schreef hij mee aan Dead Space en Hostile Waters. Netflix-kijkers hebben misschien al eens Castlevania gezien. Wie schreef er aan deze serie mee? Juist.

Daarom kreeg Ellis in 2012 zijn eigen docu waarin zijn carrière onder de loep worden genomen en er wordt gesproken met mensen om hem heen, zoals Darrick Robertson Matt Fraction en Kelly-Sue Deconinck.

Onlangs bespraken we Cemetary Beach van de man.

Waar vind ik de documentaires?

Sequart heeft de documentaires online gezet en nodigt iedereen uit om ze te kijken. Klik op de link om ze te bekijken op YouTube.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels