Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Geekster Speelt #26: PSO 2, The Champions’ Ballad & Minecraft

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste veertien dagen beziggehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien tussen de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Phantasy Star Online 2

Jason: Ik ben een onmetelijke fan van de Phantasy Star Online- en Universe -series, ondanks dat niet alle spellen een schot in de roos waren. Vooral Online: Episode 1 & 2 heb ik met mijn broer grijs gespeeld op Gamecube, met meer dan 300 uur elk op de teller. Japan kreeg in 2012 eindelijk een vervolg op in de ‘online’ serie met de vergezochte titel Phantasy Star Online 2. Helaas spreek en lees ik geen bal Japans. Hoe groot de zin ook was in 2012, het had niet hetzelfde geweest zonder te weten wat ik echt doe.

Maar onlangs was de goesting terug en dacht ik: “Is er nu al nieuws voor een Westerse release?”. Ja, er was wel degelijk nieuwe info: het zal nooit naar het westen komen. Punt. Mijn hart brak in duizend nostalgische stukken. “Als het dan nooit naar hier komt, kan ik het evengoed eens testen in het japans”. Maar dat was niet gerekend op de community die een absoluut huzarenwerk levert. Zij hebben alle kritische delen van deze 6 jaar lopende MMO vertaald en er een naadloze layertool van gemaakt. Helden, geen ander woord voor!

Een japanse SEGA-account later (fuck die captcha!) liep mijn nostalgiemeter over bij het horen van die typische PSO-logingeluiden. Alle haren recht, het was weer tijd om met laserzwaarden intergalactisch gespuis in de pan te hakken! Na al die jaren, ik kon het haast niet geloven. Het is alles wat een PSO-fan kan wensen, met uitbreidingen van classes, photon arts en ongeveer alles wat zo eigen aan de franchise is. Het enige dat teleurstelt, is het verhaal. Toch, na 50u spelen ben ik nog steeds even fan van de serie en heb ik nog niet eens de helft gezien van wat het te bieden heeft. Wie zoals ik ook aan het wachten was, niet doen! Pak die tool, volg de instructies en meld je aan op Ship2: Ur (met heel veel sympathieke Engelstalige spelers). Het is echt dik de moeite waard.

Ps: Voeg mij gerust toe als je het poging geeft, mijn ID is ‘exentro’. Of kom op onze discord als je vragen hebt.

The Legend of Zelda: Breath Of The Wild – The Champions’ Ballad

Louis: Ik zit duidelijk in een gameperiode. Na Splatoon 2: Octo Expansion en Mario + Rabbids Kingdom Battle: Donkey Kong Adventure zo goed als uitgespeeld te hebben, werd het toch eens tijd om ook de Zelda DLC te vervolledigen. Het werd tijd dat The Champions Ballad volledig werd uitgezongen. Ik moet toegeven dat ik die bij release al geprobeerd had, maar indertijd mijn interesse wat verloor omdat het me niet meteen lukte om de vier monsterkampen te verslaan. Zes maand later verliep dat zodanig vlot dat ik me afvraag welke domme dingen ik indertijd gedaan heb.

Verder krijg je in de DLC per Champion een drietal testen met bijhorende shrines voorgeschoteld die je, net zoals Urbosa, Daruk, Revali en Mihpa 100 jaar geleden, tot een goed einde dient te brengen. Het zijn wel nog originele beproevingen. Zo dienden ze allemaal een soort van race tot een goed einde te brengen of één van de minder grote voorkomende monsters verslaan. Ook de shrines zitten weer goed in elkaar met een aantal puzzels waarbij het gebruik van de ‘runes’ op een originele manier wordt aangewend. Het vijfde Divine Beast was niet zo moeilijk op te lossen maar zat wel goed in elkaar. De baas waartegen je dan dient te spelen om zo ook echt de titel van Champion te mogen drage,n was er eentje die ik niet verwacht had en die ook wel van wanten wist.

Het spel blijft dus ook, na het lange tijd niet gespeeld te hebben, prachtig om in te vertoeven. Hyrule is nog altijd superlevend en ik krijg met de dag iets meer zin om ook wat meer tijd in de sidequests te steken. En nu ik de Master Cycle Zero in mijn bezit heb, gaan die misschien net iets sneller opgelost kunnen worden.

Minecraft

Yves: Het is dan toch gebeurd. Ik ben opnieuw Minecraft aan het spelen. Nadat ik enkele jaren geleden voor het eerst de ondertussen best verkochte game aller tijden speelde op de Xbox 360, heb ik ‘m deze week opnieuw gekocht voor Switch. Er is namelijk een nieuwe versie beschikbaar voor Nintendo’s console, die een nieuwe, verbeterde code gebruikt en die het mogelijk maakt om samen te spelen met andere spelers op alle mogelijke platformen behalve PS4 en Vita. (Foei Sony!) Maar dus: Minecraft. Ik ben nooit een gigantische fan geweest van de game omdat ik eerlijk gezegd moeilijk omkan met de grote vrijheid die je in de game krijgt. Gelukkig zijn er over de jaren heen heel wat updates geweest die de game meer als een game doen aanvoelen en minder als een speeltuin waar alles mogelijk is.

Op zich heb ik daar niets tegen, maar toen ik de game voor het eerst opstartte, heb ik eventjes gekozen voor Creative Mode om al heel snel opnieuw te beginnen in Survival Mode. Ik kan nog altijd niet om met het feit dat er geen vijanden zijn en je meteen alle tools en materialen ter beschikking hebt. Nee, laat mij maar beginnen van nul en alles geleidelijk opbouwen terwijl ik moet trachten te overleven in een wildernis waar het gevaar om iedere hoek schuilt. Ik voel me als een Robinson Crusoe die is aangespoeld op een onbewoond eiland (oké, er wonen blijkbaar wel al enkele mensen in mijn Minecraft-wereld.) Ik heb alvast mijn eerste kleine stenen burcht opgetrokken boven op een berg en ben bezig met een tweede schuilplaats te bouwen op een klein eilandje voor de kust. Ik ontdek voortdurend nieuwe dingen in de game die er nog niet waren toen ik de game speelde enkele jaren geleden, zoals de prachtige onderwaterwereld. Benieuwd hoe lang het deze keer mijn aandacht zal kunnen vasthouden.

IEFELLAND

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels