Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Pokémon Let’s Go hands-on: nostalgie ten top

Beeld je het maar eens in. Je hebt al een klein beetje kennis gemaakt met het fenomeen Pokémon door af en toe Pokémon GO te spelen. Het bevalt je wel. Op 16 november loop je de plaatselijke gameswinkel binnen en daar zie je op een groot scherm: Pokémon Let’s Go. De prachtige, kleurrijke wereld van Pokémon tot leven gebracht op de Nintendo Switch. Wat voor sommigen een eerste kennismaking wordt, is voor anderen een droom die eindelijk realiteit is. What a time to be alive.

Er zitten zo veel leuke kleine touches in Let’s Go die ons nostalgisch hartje sneller doen slaan.

Geekster werd onlangs door Nintendo uitgenodigd om af te zakken naar het Nederlandse Utrecht om er de nieuwste Pokémon-game te testen. Zoals ondertussen bekend is, is Pokémon Let’s Go een remake van Pokémon Yellow. En zo voelt het ook echt. Tijdens de presentatie bij Nintendo kregen we iets meer te zien van de game dan we zelf mochten spelen. Zo konden we Pewter City aanschouwen, glipten we even binnen in het Pokémon Centre daar en baanden we (nou ja, de demonstrator van Nintendo dan toch) ons een baan door de gym richting oude bekende Brock. Dankzij de art style doet de game soms echt denken aan de anime van vroeger.

pokémon let's go pokémon centre
Pokémon Yellow (1998)

Wij mochten enkel Viridian Forest spelen. Het was absoluut verboden om foto’s te nemen of te filmen, dus jammer genoeg kunnen we jullie geen eigen beeldmateriaal voorschotelen. Wat meteen opvalt, is hoe mooi de game eruitziet. Technisch gezien is Let’s Go geen hoogvlieger, maar Game Freak heeft nogal een slechte reputatie als ontwikkelaar dus misschien was het een bewuste keuze om het op dat vlak nog wat safe te spelen.

Maar ik moet toegeven, toen ik door Viridian Forest liep en ik het zonlicht door de bomen zag schijnen kon ik toch niet anders dan te denken hoe ver we wel niet gekomen zijn. Alle Pokémon die ik zag, waren bovendien prachtig geanimeerd, met het nodige oog voor detail. Er zitten zo veel leuke kleine touches in Let’s Go die ons nostalgisch hartje sneller doen slaan. Zo hebben alle Pokémon hun originele stemmetjes uit de Game Boy-versie, is de UI doorspekt met charmante pixel art (zoals bijvoorbeeld voor de Pokémon die in je party zitten) en is de muziek een zalige remix van de originele tunes.

pokémon let's go overworld

Ik kan me niet voorstellen dat ik de volledige game met de Pokéball Plus ga spelen.

De Pokéball Plus is een leuk gadget dat vooral bij kinderen veel enthousiasme zal opwekken. Deze Pokéball zal vibreren, licht geven en geluid maken naargelang de acties in de game. Wilde Pokémon vangen door de bal te gooien voelt zo cool aan, ik kan het moeilijk omschrijven. Maar hetzelfde kan je natuurlijk gewoon met een Joy-Con doen. Als volwassen speler waren mijn handen ook toch iets te groot om op comfortabele wijze te kunnen spelen. De knop op de Pokéball fungeert ook als joystick, maar voelt nogal stroef aan. Ook moet je constant klikken met diezelfde joystick om de game te spelen, aangezien hij ook als A-knop dienst doet. Dat voelt eerlijk gezegd niet lekker aan en ik kan me al helemaal niet voorstellen dat ik de volledige game op die manier ga spelen. Want buiten het gooien van een Pokéball naar wilde Pokémon blijft de rest van de game gewoon te spelen zoals Pokémon Yellow. Gevechten tegen trainers zijn nog steeds zoals in de klassieke games.Je kan trouwens één van je Pokémon overal meenemen in de Pokéball Plus. Door er mee te gaan wandelen zal je EXP verdienen en wanneer je er eventjes mee schud, krijg je zijn schattige kreetje te horen. De Pokéball Plus kan ook gebruikt worden met Pokémon GO, waar hij dezelfde functie krijgt als de Plus-armband die kort na de lancering op de markt kwam.

Nintendo deed tijdens de presentatie hard hun best om ons erop te wijzen dat dit de eerste Pokémon-game wordt van een nieuwe generatie gamers, die het bedrijf de wereld van Pokémon willen binnenloodsen dankzij het succes van Pokémon GO. Voor ons veteranen volgt volgend jaar een nieuwe generatie Pocket Monsters om onze tanden in de zetten. Daar kijk ik uiteraard ook naar uit, maar dat gaat me niet beletten om me eind november eventjes weer een groot kind te voelen en naar hartenlust te genieten van Pokémon Let’s Go.

Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee verschijnt op 16 november voor de Nintendo Switch.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels