Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De 3 boeken die wij deze week lezen

Op ons nachtkastje en in onze rugzak tijdens het pendelen is er altijd een plekje vrij voor een boek. Ontdek welke boeken wij momenteel aan het lezen zijn.

Deze week lazen we sciencefiction met The Last Colony, het slotstuk van een trilogie die wel heel vlot leest, doken we in de wondere wereld van het bizarre Good Omens die Terry Pratchett samen bedacht met Neil Gaiman en lazen we de boeken van Veronica Mars. Wacht, wat? Zijn er boeken gebaseerd op de tv-serie met de sassy Kristen Bell in de hoofdrol?

The Last Colony van John Scalzi (Matti)

Ik wou we me al heel lang verdiepen in échte sciencefictionboeken en minder in de buitenbeentjes die je tegenkomt in reguliere media. Na wat opzoekwerk kwam ik terecht bij John Scalzi en zijn trilogie genaamd Old Man’s War. Het openingsboek met dezelfde naam introduceerde een oude man die zich aansloot bij een ruimtenatie om te gaan vechten tegen aliens. In ruil voor zijn rekrutering kreeg hij een jong, versterkt lichaam. Het leverde een inventief en gemakkelijk leesbaar verhaal op dat halverwege omschakelde naar een heerlijke actieprent. Het tweede boek, The Ghost Brigades, volgde hetzelfde stramien met andere personages.

The Last Colony combineert figuren uit de eerste twee boeken, maar leest meer als een politieke thriller dan als actiepulp. Het tempo ligt nog steeds hoog omdat Scalzi heel condens schrijft, de personages blijven aangenaam om in de buurt van te vertoeven en de ideeën (hier over kolonisering en de plaats van de mensheid in de ruimte) doen je toch even wegdromen.

Good Omens van Neil Gaiman & Terry Pratchett (An-Sofie)

Toen ik mijn verjaardag vierde in Parijs, was ik net klaar met American Gods en zocht ik dus nieuw leesmateriaal. In een prachtige Engelse boekenwinkel tikte ik Good Omens op de kop. Daarna is het bijna acht maanden blijven liggen, maar nu ben ik erin gevlogen.

Kort samengevat moet de Apocalyps beginnen, maar de Antichrist blijkt spoorloos verdwenen te zijn. Gaiman en Pratchett scheppen een heerlijk consistente wereld, maar het boek is bovenal ont-zet-tend grappig. Het verhaal op zich is fantastisch, maar met de prachtige voetnoten doen ze er nog een schepje bovenop. Soms is het geheel een pak meer dan de som van de delen, en hier is dat zeker het geval. Het leest belachelijk vlot (damn you, op tijd gaan slapen), en ik amuseer me er gewoon rot mee.

The Thousand-Dollar Tan Line van Rob Thomas & Jennifer Graham (Elien)

Boeken zorgen ervoor dat ik asociaal wil zijn op de trein. Sorry, not sorry. Mijn pendeluurtjes zijn dan ook de enige per dag waar ik tijd vind om nog eens te lezen. Twee jaar geleden herbekeek ik alle afleveringen van Veronica Mars, de serie over de tienerdetective waar ik geobsedeerd door was in mijn tienerjaren. Ik was ook een backer voor de Kickstartercampagne voor een reüniefilm, en dus was het ook onvermijdelijk dat ik het eerste spin-offboek zou lezen. Er zijn er ondertussen twee van.

The Thousand-Dollar Tan Line is naast een mondvol ook een direct vervolg op de film uit 2014, maar je hoeft de reeks niet per se gezien te hebben om het te lezen. Wanneer een meisje verdwijnt tijdens spring break schakelt de Kamer van Koophandel (vreemd, inderdaad) Veronica in om het werk van de corrupte sheriff te laten doen. Verwacht je dus aan een interessant mysterie, de oude getrouwe personages en sassy Veronica zoals we haar het liefste hebben. Perfecte ontspanning voor de drukke vakantiemaanden.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels