Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

We doken in vier verschillende fantasywerelden de voorbije maand!

Op ons nachtkastje en in onze rugzak tijdens het pendelen is er altijd een plekje vrij voor een boek. Een fysiek boek, een luisterboek of een versie op een e-reader. Zoveel opties dat je eigenlijk geen reden meer hebt om niet te beginnen lezen! Ontdek welke boeken wij de laatste maand hebben opengeslagen.

The Crown of Gilded Bones door Jennifer L. Armentrout

The Crown of Gilded Bones is het derde deel in de From Blood and Ash-reeks. Daarom ga ik niet te hard ingaan op de inhoud van het verhaal, om dit zo spoilervrij mogelijk te houden. Wel ga ik je zeggen dat ik dit deel persoonlijk beter vond dan het tweede, maar het evenaart nog niet alles wat ik voelde toen ik het eerste boek las. Er waren wel zeer veel plot twists aanwezig in dit deel van de reeks, en al vanaf de eerste hoofdstukken weet je dat je in dit boek alles kan verwachten. Relaties en vriendschapsbanden worden getest, krachten worden ontdekt en politieke spelletjes worden gespeeld. Er worden een aantal interessante personages geïntroduceerd en we leren ook meer over nieuwe werelden. Ik kan niet genoeg zeggen dat iedereen deze reeks moet lezen. Hoe ik je kan overtuigen in enkele woorden? Laat het me doen met twee Engelse wooren die mij dit boek meteen deden lezen; vampire smut.

Ik dacht dat deze reeks een trilogie zou zijn en het in dit boek allemaal afgerond werd, tot er iets specifiek gebeurde en er nog maar twintig pagina’s overbleven… Na op mijn Goodreads ingevuld te hebben dat ik dit gelezen had, ontdekte ik dat er nog drie delen volgen. Ik kan niet wachten tot wat Jennifer nog allemaal schrijft! (En nog eens bedankt aan onze lieve schrijver Elien om me het eerste deel begin dit jaar te laten leren kennen!!) (Kyria)

A Deal With The Elf King door Elise Kova

In een wereld waar elke honderd jaar de Elvenkoning een menselijke vrouw ontvoert, is er nu geen enkele jonge vrouw met magische kwaliteiten te vinden. Tot Luella dingen ontdekt over zichzelf die tot deze dag verborgen waren. Ze wordt meegenomen naar het land achter het bos, een land waar de koele maar zeer knappe Eldas heerst. Luella wil er alles aan doen om terug te kunnen naar haar oude leventje, maar moet daarvoor haar gevoelens negeren… Lukt dit haar?

Als je een light entertainment-boek zoekt, is dit perfect. Er is niet super veel worldbuilding, het verhaal is vrij simpel en nogal voorspelbaar, maar het is wel echt goed geschreven. De twee hoofdpersonages kwamen goed over en hun relatie liet me meerdere keren naar adem happen (zeker de sexual tension die steeds verschijnt). Een perfect boek als je net een heel zwaar verhaal achter de rug hebt en pure ontspanning zoekt! (Kyria)

The Bridge Kingdom door Danielle L. Jensen

In The Bridge Kingdom heeft Lara haar hele leven getraind om de heerser van het rivaliserende koninkrijk Ithicana te vermoorden. Wanneer ze met hem trouwt en zo haar plekje als spion verzekert, ontdekt ze echter dat dit land niet helemaal zo barbaars is als haar vader haar deed geloven. Zachtjes aan begint ze te genieten van haar tijd in het koninkrijk, en de aandacht van koning Aren. Kan ze haar missie voltooien zonder meer te voelen voor deze jonge man?

Ik hou van cliché verhalen, dat ga ik niet ontkennen. Dit is zo’n typische enemies to lovers-verhaal en meestal geniet ik daar enorm van. Spijtig genoeg niet bij dit boek. De slow burn-romance was net iets te traag voor mij. Ik ga niet hopen op een relatie wanneer je personages nooit genegenheid naar elkaar tonen tot het plot het toelaat dat ze eindelijk kussen. Er moet wat tension zijn, iets waardoor we merken dat ze meer voor elkaar voelen. De worldbuilding in het boek was ook te veel voor dit korte verhaal, en daardoor was ik vaak diagonaal aan het lezen, iedere keer wanneer ze weer politieke strubbelingen begonnen uit te leggen. Ik denk eerlijk dat dit boek beter had geweest als het in twee delen was gesneden, en de relatie in het eerste deel veel meer was uitgewerkt. Ik was ook spicy scenes beloofd en kreeg ze niet (of ik ben te veel gewoon na Sarah J. Maas).  (Kyria)

The Assassin’s Blade door Sarah J. Maas

Sarah J. Maas schreef de Throne of Glass-reeks, een hele hoop verhalen die allemaal rond Celaena Sardothien draaien. In The Assassin’s Blade leren we meer over Celaena voor het eerste boek. We krijgen vijf kortverhalen, die uiteindelijk wel allemaal samenhangen. We lezen over haar avonturen met een piratenkoning, trainen in de woestijn en een grote liefde.

Ik kan weinig zeggen over hoe dit verhaal aansluit op de reeks, want ik ben er nog maar net in begonnen. Ik ging voor de puristenvolgorde, en begon dus met de novellas. Er zijn andere manieren om de reeks te lezen, namelijk dat je The Assassin’s Blade pas ergens in het midden leest (blijkbaar zou het boek dan nog emotioneler worden) maar ik wou liever geen spoilers hebben, dus lees ik ze zo. En de emotie komt zeker nog over op deze manier, ik moest echt tranen tegenhouden bij de laatste paar hoofdstukken. Ik ben benieuwd naar de rest van deze reeks, en vraag me af of deze boeken mijn liefde voor haar andere reeks kunnen stelen. (Kyria)

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels