Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Beste nieuwe trailers: Spider-Man, The LEGO Movie 2 en meer

Je kon geen vijf minuten op het gemak rondsurfen deze week of je werd gebombardeerd met een nieuwe filmtrailer. We lijsten ze alle 19 voor jouw gemak op!

De ene week horen we amper iets van nieuwe films of series, de andere worden we ermee doodgeknuppeld. Maar als dat gebeurt met de titels die deze week het licht zagen, zijn wij de laatsten om te klagen. Er is voor ieder wat wils: spinnen overal in Spider-Man: Into the Spider-Verse en The Girl in the Spider’s Web, draken temmen doe je in How To Train Your Dragon: The Hidden World en blokken kan met The LEGO Movie 2. Ook Wreck-It Ralph 2 laat zich zien, net als de Transformers-spin-off Bumblebee. Maar ook fans van de kleinere film worden verwend!

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Had iemand dit zien aankomen? Oké, na de teaser waren we alleszins heel benieuwd naar de animatiefilm over Miles Morales (die in de comics in een alternatief universum de naam Spider-Man op zich neemt), maar de volledige trailer heeft ons omver geblazen. Sony durft in tegenstelling tot bij andere grote animatiefilms in te zetten op een vernieuwende stijl die 3D-animatie combineert met een traditionele comic book-stijl en stop-motion. Maar het ziet er niet alleen verbluffend goed en grappig uit, het klinkt ook goed met Shameik Moore als Morales, Jake Johnson (New Girl) als de originele Spider-Man, Brian Tyree Henry (Atlanta) in de rol van de vader en Mahershala Ali (Moonlight) als de oom van Morales. Flash forward naar 19 december graag!

The Girl in the Spider’s Web

Er is nooit een vervolg gekomen om The Girl With the Dragon Tattoo van David Fincher met Rooney Mara en Daniel Craig. Zeven jaar na die remake (oorspronkelijk Zweedse boeken en daarna films met Noomi Rapace in de hoofdrol) komt Sony nu eindelijk met een vervolg/reboot. Claire Foy vervangt Rooney Mara en regisseur Fade Álvarez (Evil Dead, Don’t Breathe) neemt het over van Fincher. Het resultaat zie je in de herfst.

The LEGO Movie 2: The Second Part

The LEGO Movie was een van de grootste filmverrassingen van 2014. Wie had kunnen verwachten dat een film over het plastieken speelgoed geen langgerekte reclamespot bleek te zijn, maar wel een knap geanimeerde prent vol humor en ziel? Natuurlijk hoort daar een vervolg op, naast de spin-offs The LEGO Batman Movie en The LEGO Ninjago Movie. Het vervolg vindt plaats in een post-apocalyptische wereld waarin aliens Batman kidnappen en Emmet (Chris Pratt) en Wyldstyle (Elizabeth Banks) naar de ruimte moeten reizen om hem te redden. In de bioscoop in het voorjaar van 2019.

How To Train Your Dragon: The Hidden World

De maker van How To Train Your Dragon wou van de reeks altijd al een trilogie maken en dat betekent dat The Hidden World het slotstuk is. De volwassen personages moeten het opnemen tegen hun grootste vijand ooit die hun leven en relaties op het spel zet. De film verschijnt in maart 2019.

Bumblebee

Zat er iemand te wachten op deze prequel van Transformers? Hoe dan ook ziet het verhaal van de robot Bumblebee eruit als een mooi avontuur met Travis Knight (Kubo and the Two Strings) achter de camera en Hailee Steinfeld (fantastisch in The Edge of Seventeen) voor de camera. Bumblebee rijdt de zalen binnen op 20 december.

Ralph Breaks The Internet: Wreck-It Ralph 2

In het vervolg op Wreck-It Ralph laten Ralph en Vanellope de wereld van computergames achter zich en duiken ze het wereldwijde web in. Daar maken ze kennis met alle Disneyprinsessen (ingesproken door de originele stemmen) en daar stoppen de referenties niet. De animatiefilm komt uit op 23 januari 2019.

Operation Finale

Met de blockbusters achter ons, is het tijd om te focussen op het zwaardere werk. In Operation Finale vertolkt Oscaar Isaac een man die jaagt op de hooggeplaatste nazi Adolph Eichmann (Ben Kingsley). De film, gebaseerd op waargebeurde feiten, komt uit in het najaar.

Suspiria

Dakota Johnson ging ten rade bij een therapeut na de opnames van Suspiria. Als dat niet genoeg zegt over de remake van het Italiaanse horrorfilm uit 1977 weten we het ook niet. Oké, nog één weetje: Thom Yorke van Radiohead schreef de soundtrack. Er is nog geen Belgische releasedatum voor de film.

A Star is Born

Bradley Cooper kroop voor A Star is Born niet alleen voor de camera, maar ook erachter én in de pen. In dit tragische liefdesverhaal speelt hij een muzikant die verliefd wordt op een andere muzikant (Lady Gaga). De eerste reacties zijn alvast lovend en of die waar zijn, ontdek je vanaf 3 oktober in de cinema.

Mortal Engines

Mortal Engines is een film van Peter Jackson in hart en nieren, ook al regisseert de The Lord of the Rings-maker deze film niet. Deze post-apocalyptische fantasyfilm heeft hij meegeschreven en geproduceerd, dus zijn stijl spat er vanaf. Mortal Engines verschijnt op 12 december in de bioscoop.

First Man

Na Whiplash en La La Land waagt filmmaker Damien Chazelle zich aan het biografische drama First Man over de maanlanding van Neil Armstrong (Ryan Gosling) en de andere astronauten. Vanaf 17 oktober in de cinema.

Halloween

De Halloween-franchise rond filmmonster Michael Meyers is terug met Jamie Lee Curtis in de hoofdrol. Dit is een vervolg op de eerste film waarin alle vervolgen genegeerd worden. Griezelen kan je vanaf 24 oktober.

White Boy Rick

White Boy Rick is een waargebeurd verhaal over een 16-jarige drugdealer uit de jaren 80 die pas dit jaar uit de gevangenis vrij kwam. Maar het verhaal gaat diep want het begon allemaal met de FBI die hem rekruteerde. De film, met Matthew McConaughey als zijn vader, zou nog in de zomer moeten verschijnen.

https://youtu.be/ySgN82k20xQ

Shadow

Er zijn geen ondertitelingen voor de trailer van Shadow, maar het ziet er alleszins even mooi als eigenaardig uit. Het is de nieuwste prent van Zhang Yimou, de maker van House of Flying Daggers en Hero (en The Great Wall met Matt Damon, maar daar zwijgen we over). Er is nog geen officiële releasedatum voor Shadow.

The Old Man & the Gun

De 81-jarige Robert Redford heeft er een fantastische carrière opzitten. Daarom wordt The Old Man & the Gun ook zijn laatste film. Hij slaat nog een keer de handen in elkaar met regisseur David Lowery, waarvan hij ook meespeelde in zijn Pete’s Dragon. Redford speelt een ontsnapte gevangene die overvallen pleegt, terwijl een geobsedeerde detective (Casey Affleck) hem op de hielen zit. De film zou voor een officiële release eerst filmfestivals aandoen.

Widows

Er komt nog een overvalfilm uit met allemaal vrouwen naast Ocean’s 8. Widows klinkt alleszins interessanter: 12 Years a Slave-regisseur Steve McQueen baseerde zich op een Britse thrillerserie uit de jaren 80, met deze keer rollen voor Viola Davis, Michelle Rodriguez en Colin Farrell. Widows speelt in de bioscoop vanaf 2 januari 2019.

Bad Times at the El Royale

Voor Bad Times at the El Royale werkt Chris Hemsworth opnieuw samen met regisseur Drew Goddard, de schrijver van Cabin in the Woods en de eerste showrunner van Daredevil. Hemsworth komt met onder andere Jeff Bridges, Dakota Johnson en Jon Hamm terecht in een donker hotel dat wel eens de hel zou kunnen zijn. De horrorfilm verschijnt op 17 oktober in de cinema.

https://youtu.be/asX53aeBPJE

Sharp Objects

En dan nu: tijd voor een tv-serie! Sharp Objects is een miniserie gebaseerd op het eerste boek van Gillian Flynn (Gone Girl). Het wordt geregisseerd door Jean-Marc Vallée, die ook in de regiestoel kroop voor Big Little Lies van HBO. In de reeks vertolkt Amy Adams een journaliste die terugkeert naar haar geboortedorp om de moord op jonge meisjes te onderzoeken. Hoe diep ze verwikkeld raakt in dit drama, ontdek je vanaf 8 juli.

https://youtu.be/OzwU7dbmAyY

Kidding

Kidding is de nieuwste samenwerking tussen Jim Carrey en Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind). In de tv-serie speelt Carrey een vrolijke presentator van een kindershow waarvan zijn wereld rondom hem in elkaar valt. Kidding start op 9 september op Showtime.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels