Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

DC Comics herlanceert Vertigo met 7 nieuwe titels

Om de 25ste verjaardag van Vertigo te vieren, herlanceert DC Comics de imprint met zeven nieuwe series met gloednieuwe verhalen over spraakmakende onderwerpen.

DC Comics richtte 25 jaar geleden Vertigo op, een afdeling van de Amerikaanse stripuitgever die zich moest focussen op volwassen lezers met veel duistere onderwerpen die niet opdoken in de verhalen van Superman en zijn vrienden. De focus ligt vaak op bruut geweld, verslavingen, seksualiteit en andere volwassen thema’s. Nu herlanceert DC Comics de imprint als DC Vertigo met aan het hoofd van die onderneming Mark Doyle. Hij wil nieuwe talenten aan het woord laten komen met originele inzichten op de wereld.

De zeven nieuwe series, die verschijnen naast de eerder aangekondigde Sandman Universe-reeksen, zullen boeiende verhalen vertellen die commentaar geven op sociale problematieken zoals immigratie, de rechten van prostituees, de grenzen van virtuele realiteit en meer. De lancering vindt plaats in het najaar met vier reeksen en in het begin van 2019 volgen de drie andere.

In september verschijnt Border Town van Eric M. Esquivel en tekenaar Ramon Villalobos. Een leger monsters uit de Mexicaanse folklore wordt losgelaten op een dorpje in Arizona. De inwoners beschuldigen de immigranten van alles wat er verkeerd gaat, maar het is aan een bende tieners om te ontdekken wat er echt gaande is.

Daarna volgt in oktober Hex Wives van Ben Blacker en Mirka Andolfo. In Hex Wives hersenspoelen enkele mannen een groep heksen zodat ze denken dat ze brave huisvrouwen zijn. Het duurt niet lang voor de heksen ontdekken hoe krachtig ze echt zijn en dan is niemand meer veilig.

American Carnage start in november. Bryan Hill en Leandro Fernandez maken een criminele reeks over een biraciale agent die undercover gaat bij een blanke extremistische groepering die achter de dood van een collega zou zitten.

Het jaar sluit DC Vertigo af met Goddess Mode van videospelmaker Zoë Quinn en artiest Robbi Rodriguez. De comic vindt plaats in de nabije toekomst waarin artificiële intelligentie verheven is tot een goddelijke status. Maar de vrouw die achter de helpdesk zit ontdekt in de digitale wereld een geheime oorlog naar cheat codes voor… de realiteit.

In 2019 verschijnt High Level van Rob Sheridan en Barnaby Bagenda over een post-apocalyptische wereld waarin een smokkelaar een verkozen kind naar een mythische stad moet brengen. Seksuologe Tina Horn en Mike Dowling maken Safe Sex, een dystopische thriller over prostituees die vechten voor hun vrijheid in een wereld waarin seksueel plezier door de overheid gereguleerd is. De zevende en laatste titel is Second Coming van Mark Russell en Richard Pace. In Second Coming stuurt God zijn zoon Jezus naar de Aarde en ontdekt hij dat niemand leeft zoals hij had verkondigd.

Het is duidelijk dat DC Comics door het inblazen van nieuw leven in DC Vertigo bereid is om risico’s te nemen met deze zeven heel uiteenlopende series van nieuwe talenten. Of het ook zijn vruchten zal afwerpen, ontdekken we dus vanaf het najaar.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels