Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Lando: Double or Nothing #1 review: Donald Glover in stripvorm

Wat spookte de charismatische Lando Calrissian uit voor de gebeurtenissen uit Solo: A Star Wars Story?

Bij een nieuwe film van Marvel hoort een nieuwe comic en sinds de licentie van Star Wars nu ook bij Marvel ligt, geldt dat ook voor de Star Wars-films. Voor Solo: A Star Wars Story is het niet het titelpersonage dat zijn eigen nieuwe minireeks krijgt, maar wel zijn charmante (en misschien veel interessantere) handlanger Lando Calrissian.

Lando: Double or Nothing vindt plaats nog voor het avontuur uit Solo: A Star Wars Story. Een figuur uit de onderwereld schakelt Lando en zijn Millenium Falcon in om haar volk te redden dat onderworpen werd door het Galactisch Keizerrijk. Voor Lando wordt het een gevaarlijke weddenschap tegen de tijd om de slaven te redden, maar gelukkig houdt Lando van een gokje.

Scenarist Rodney Barnes (ook een van de schrijvers van Boondocks, My Wife and Kids en Everybody Hates Chris) weet hoe het iconische personage en die uit de Solo-film in elkaar zitten. Het geplaag tussen Lando en zijn robot L3-37 in het heetst van de strijd is plezierig, vooral als je het nog eens leest in de stemmen van de acteurs die gestalte gaven aan de personages. Jammergenoeg kiest Barnes wel voor een voorspelbaar Star Wars-verhaal met een onwillige held en enkele Tie Fighters die hij overmeestert. Maar de opzet hoeft de toekomst niet te bepalen en hopelijk injecteert de scenarist een flinke dosis originaliteit in de volgende nummers.

Het straffe tekenaarsduo Paolo Villanelli en Andres Mossa trekken de tekortkomingen van het verhaal gelukkig recht. Villanelli’s scherpe lijnen en expressieve personages (met Lando die duidelijk werd afgekeken van Donald Glover) worden sfeervol ingekleurd door Mossa. Ook al zien we voor de zoveelste keer hoe de Millennium Falcon het opneemt tegen enkele Tie Fighters, het spektakel zag er nog nooit zo kleurrijk uit.

Lando: Double or Nothing #1 is geschreven door Rodney Barnes, getekend door Paolo Villanelli en Andres Mossa en uitgegeven door Marvel Comics op 30 mei 2018.

Sfeervol

Sfeervol
3 5 0 1
De personages en dialogen zitten goed, nu is het nog wachten op een verhaal dat niet voorspelbaar is. Maar als de tekenaar en inkleurder zo'n werk blijven afleveren, zal je sowieso blijven uitkijken naar de vervolgen van deze Lando-minireeks.
De personages en dialogen zitten goed, nu is het nog wachten op een verhaal dat niet voorspelbaar is. Maar als de tekenaar en inkleurder zo'n werk blijven afleveren, zal je sowieso blijven uitkijken naar de vervolgen van deze Lando-minireeks.
3/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels