Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Shazam, Killmonger en meer nieuwe comics die je deze week moet lezen

Vorige week was een topweek voor wie van comics houdt. Dit zijn de vijf comics ervan die jij weleens de moeite zou kunnen vinden!

Shazam #1 door Geoff Johns, Dale Eaglesham en Sen (6/10, Dennis)

Er komt natuurlijk een Shazam-film en dan kan een ongoing reeks niet uitblijven. Deze eerste Shazam-comic heeft wel een groot kloppend hart. Een meute weeskinderen die allemaal bij hetzelfde adoptiegezin wonen, zijn op een soort schoolreisje. Daar stopt een van hen, Billy Batson, samen met zijn vrienden, een overval. Je wist het misschien niet, maar Billy is natuurlijk de held Shazam. Een kind in het lichaam van een volwassen man.

Schrijver Geoff Johns kan de verleiding weerstaan om het oorsprong verhaal van Shazam opnieuw te vertellen. Het is een gezellige comic, maar het doet meer denken aan een film als The Goonies dan een superheldencomic. Hopelijk wordt dat beter.

Martian Manhunter #1 door Steve Orlando en Riley Rossmo (8/10, Matti)

Tijd om nog eens aan een superheld te beginnen waarvan ik eigenlijk niks ken. Dit vaste lid van de Justice League wordt geweerd in de verfilmingen, maar heeft een nieuwe serie gekregen van Steve Orlando die het personage een nieuwe richting zou laten inslaan.

De tekeningen van Rossmo springen direct in het oog: dikke, vlotte lijnen met karikaturaal gevormde personages vol charisma. De stijl schakelt om naar psychedelisch wanneer we de aarde en de menselijke vorm van Martian Manhunter achterlaten om naar zijn geboorteplaneet te gaan: Mars. Alsof ik nog niet overtuigd was van het potentieel van het noir-verhaal gemengd met Men in Black dat Martian Manhunter is, duwde de bizarre Martiaanse seksscène me helemaal over de rand.

Prodigy #1 door Mark Millar en Rafael Albuquerque (5/10, Dennis)

Mark Millar heeft vorig jaar voor veel geld zijn Millarworld verkocht aan Netflix. Het is wel zo dat hij elk jaar een x aantal concepten moet bedenken. Prodigy is het verhaal van Edison Crane, misschien wel de slimste man op aarde, die zijn talenten gebruikt ten dienste van de mensheid. En misschien ook wel om niet om te vallen van verveling? Aan het einde van dit eerste deel krijgt hij een uitdaging waar je u tegen zegt.

Tsja… Millar is van een lichting schrijvers die er nogal een handje van hebben om met excentrieke briljante personages te komen. In feite is Edison een zwarte versie van zijn Lex Luthor. Been there, done that. Teleurstellende comic met aardig tekenwerk.

Winter Soldier #1 door Kyle Higgins en Rod Reis (7/10, Matti)

Geliefd door fans en nu een nieuwe reeks: Bucky Barnes is vergeven voor zijn misstappen in het verleden en nu is het tijd om een echte superheld te worden. De Winter Soldier helpt ex-criminelen om hun verleden achter zich te laten. Maar niet iedereen kan gered worden…

Winter Soldier is een gegrond superheldenverhaal waarin weinig superkrachten aan te pas komen. Wie komt gluren in mijn boekenkast, ontdekt dat helden zoals Hawkeye en Sam Wilson als Captain America prominent aanwezig zijn. Niet gek dat dus dat dit solo-avontuur van Bucky Barnes mij ook snel overtuigde. De schets- en schilderachtige tekeningen zijn een mooie tegenpool van het afgelikte interieur van andere Marvel-comics.

Killmonger #1 door Bryan Hill en Juan Ferreyra (7/10, Matti)

Deze serie had natuurlijk in het voorjaar moeten uitkomen met de release van Black Panther, maar Marvel had niet zien aankomen hoe populair het personage van Michael B. Jordan ging worden. Beter laat dan nooit: de, volgens sommigen, beste slechterik in het filmuniversum van Marvel krijgt nu eindelijk een soloreeks met Killmonger.

Killmonger is een comic die heel nauw aansluit bij het Marvel Cinematic Universe. Je kan het lezen als een serieuze prequel op Black Panther waarin je leert hoe hij precies zo gemotiveerd werd om aan de macht te komen in Wakanda. Het is een volwassen comic die het personage welgekomen uitdiept. Het tekenwerk voelt erg Europees aan, of beter gezegd: niet de typische Amerikaanse comicstijl.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels