Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Deadool Kills the Marvel Universe

Dark Dragon Books geeft vanaf nu de vertalingen van Marvel uit

Goed nieuws voor wie zijn comics liever in het Nederlands leest: de Nederlandse stripuitgeverij Dark Dragon Books zal vanaf juli zorgen voor de vertalingen van de comics van Marvel.

Dark Dragon Books treedt daarmee in de voetsporen van JuniorPress, ZPress en het meest recent nog Standaard Uitgeverij. Die laatste vertaalde enkele Marvel NOW!-series uit 2012 zoals All-New X-Men en Uncanny Avengers totdat ze eind vorig jaar de stekker eruit trokken wegens tegenvallende verkopen.

Dark Dragon Books pakt het deze keer anders aan, zoals De Stripspeciaalzaak meldt. In de plaats van te focussen op lange series met ingewikkelde verhaallijnen waarvoor voorkennis vereist is, besluit de uitgeverij om de verwarring voor nieuwe lezers zo laag mogelijk te houden met afgesloten en korte verhalen. Starten doet Dark Dragon Books met Deadpool Kills the Marvel Universe als tweeluik, ongetwijfeld een keuze gevoed door zijn populariteit op het witte doek. In september volgt daarna Marvels, dat als vierluik wordt uitgegeven. In 2019 volgt Wolverine: Old Man Logan van Mark Millar, ook in vier delen.

Ook al geeft Dark Dragon Books de verhaallijnen uit verspreid over meerdere albums, de frequentie zal net zoals hun Star Wars-uitgaven hoog liggen. Het is een andere aanpak dan die van RW Uitgeverij, dat de vertalingen van DC Comics uitgeeft in verzamelde edities. Maar net zoals bij RW Uitgeverij ligt de focus van Dark Dragon Books dus op de meer iconische, afgesloten miniseries.

De comics verschijnen in Europees formaat, een stukje groter dan de typische Amerikaanse comics. De uitgeverij plant om in 2018 nog acht albums te verdelen.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels