Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De Mol Aflevering 6

Geekster ontmaskert De Mol Afl. 6: een rad van prikkels en geiten

Het was weer een leuke aflevering gisteravond! Meer zelfs, de kandidaten deden aan teamwork en er kon eindelijk nog eens wat geld voor de pot verdiend worden! Maar wiens verdienste was dat? Je leest het in onze recap!

¡Rueda de la fortuna!

Het is weekend in Mexico en dus vinden de makers er niks beter op dan de kandidaten en Gilles een boottochtje te laten doen in het prachtige Xochimilco. Maar gewoon ontspannend bootje varen zit er natuurlijk niet in. De kandidaten dienen een soort Rad van fortuin te spelen. Maar om het verzamelde, of te verliezen geld al dan niet te verzilveren, dienen 2 van de 5 andere spelers ook nog een andere opdracht tot een goed einde te brengen.

In de eerste ronde zoeken Pascale, Joke en Pieter naar het woord postzegel terwijl Pieter en Baha een tortilla moeten samenstellen. De dames en Pieter vinden het woord maar hebben zodanig veel verkeerde letters uitgekozen dat hun saldo op -150 euro stond. Helaas slagen ook Pieter en Baha in het geblinddoekt proeven en daarna herkennen van de ingrediënten van de tortilla waardoor de 150 euro van de pot wordt afgetrokken.

de mol

Als tweede opdrachtje moeten Joke en Pascale drie van de vier achterwaarts afgespeelde songs nazingen en herkennen. Het lukt hen al snel om Clouseau, Adele en The Village People te herkennen. Bij Ice Ice Baby missen ze echter met MC Hammer. Opdracht geslaagd dus. Gelukkig maar want de drie heren kunnen 475 euro verzamelen bij hun zoektocht naar het woord gevechtspiloot. Het is hier Lloyd die het voortouw neemt en bij een bedrag van 200 euro de letter K voorstelt die niets opbrengt en eigenlijk 200 euro van het budget zou aftrekken. Hij vindt er dan ook niets beter op dan de joker in te zetten.

Als derde opdracht dienen Baha & Lloyd drie toograadseltjes op te lossen. Eentje waarbij ze een glaasje moesten overgieten. Iets wat ik persoonlijk meteen doorhad maar de jongens toch wat lang moesten voor denken naar mijn mening. De knikker en het geld hadden ze dan wel weer snel voor elkaar waardoor de 800 euro die Pascale, Pieter en Joke scoorden met het raden van ‘Iemand het hof maken’, werd verzilverd.

Maar de opdracht was nog niet voorbij. Gilles stelde namelijk voor om het verdiende geld, zo’n 1125 euro nog te verdubbelen in een superronde. Het is Lloyd die de taak op zich neemt en helaas volledig faalt. Go hard or go home. Het was helaas go home, want de man koos zo’n rare letters dat hij geen enkele kans maakte om ‘Koning Filip’ te raden. In de S, D en E kan ik nog wel inkomen. Hoe Lloyd de B, M, en K als ‘veelvoorkomend’ zag, is me een raadsel. Uiteindelijk werd dus geen geld verdiend.

¡Miedos mortales!

Na de ontspanning was het tijd voor wat inspanning. Meerbepaald wat emotionele inspanning. De kandidaten kregen enkele opties om hun medespelers (en de mol) uit te dagen aan de hand van een aantal angstige scenario’s. Het venijn zat er hem echter in het feit dat de mol niets van de ergere zaken zou voelen of moeten doorstaan, en de emoties die de prikkels met zich meebrachten zou moeten acteren.

Zo schotelde Pieter de spelers een superpikante peper voor die ze binnen de minuut moesten verorberen. Joke weigert meteen (waardoor de groep weer 1000 euro misloopt) terwijl Baha die gewoon binnensteekt zonder al te veel problemen. Pascale heeft meer moeite dan Baha maar blijft toch rustig. Of Lloyd de valse peper binnensteekt, valt niet genoeg op. Joke schotelt haar medespelers een vies filmfragment voor waar ze niet mogen van wegkijken. Het gaat om een beeld uit Chien Endalou waarin een oog expliciet wordt uitgesneden. De mol krijgt in de plaats een fragment uit Bambi te zien. Joke heeft helaas niet zo goed gekozen want veel acteerwerk is er niet te zien op de vier gezichten. Maar iedereen brengt de uitdagingen tot een goed einde waardoor er 600 euro bijkomt in de pot.

de mol

Daarna is het de beurt aan Pascale, die kiest voor de mystery box waarin het krioelt van de kakkerlakken. Als iedereen zijn handen 60 seconden in de doos houdt, verschijnt er 700 euro extra op de groepsrekening. Baha kijkt doorheen de proef nogal geforceerd. Vindt hij het echt vies of is hij eerder een slechte acteur? Lloyd kiest er dan weer voor om zijn medekandidaten 60 seconden een stinkbomgeur te doen ruiken. Baha trekt weer zeer geforceerde gezichten terwijl Pascale doods voor haar uit zit te kijken. Maar daar kan haar marineopleiding voor iets tussen zitten natuurlijk. Joke en Pieter hebben het moeilijk maar de kokhalzen waar Lloyd op hoopte, blijven uit. De groep werd dus respectievelijk 700 en 500 euro rijker omdat de kandidaten het telkens een minuut konden uithouden.

Als laatste is Baha aan de beurt, die kiest voor de prikkel waarbij de voeten van de kandidaten worden gekieteld en ze niet in de lach mogen schieten. Baha beseft al snel dat hij ook niet zoveel uit die uitdaging gaat halen want de kandidaten houden zich allemaal zeer sterk. Minder goed voor Baha, des te beter voor de groep. Nog eens 400 euro op de teller. Na de opdracht dienen de kandidaten nog samen terug te rijden naar het hotel. Het mag je niet verbazen dat ze niet happig zijn om te delen wie welke opdracht aan de spelers gaf.

¡Pastor de cabras!

We nemen afscheid van het mooie Mexico City en gaan naar de vlaktes van San Baltazar Atlimeyaya. Daar moet ons kwintet een kudde geiten naar de finish begeleiden. Ze starten elk met 1 geit die 200 euro waard is. Onderweg kunnen ze er echter enkele bijverdienen door een opdracht tot een goed einde te brengen. Op het hondenparcours dat voor de gelegenheid om ter snelst met de geit moet worden afgelegd, wint Pieter er 4 bij, Baha 3, Joke 2 en Pascal 1. Lloyd moet tevreden blijven met zijn ene roze Bianca. Bij de tweede opdracht dienen de spelers blikjes neer te schieten. Joke, Pascale en Lloyd schieten er elk twee keer naast. Pieter schiet een extra geit voor Baha terwijl Baha er ééntje extra toevoegt voor Pieter.

de mol

Uiteindelijk heeft de groep zeventien geiten kunnen scoren. Maar die moeten nog aan de eindmeet geraken. Het is vooral Joke die het voortouw neemt om de beestjes samen te houden en daar nog goed in slaagt ook. Alleen als de Mexicaanse cowboys of charros ten tonele verschijnen, verliezen ze één van Pieters rode beestjes. Uiteindelijk komt de groep aan met zestien geiten met een waarde van 3200 euro.

Maar de opdracht is nog niet voorbij. Er zijn namelijk twee velden waaruit de kandidaten kunnen kiezen. Een veld waarin geld verzilverd wordt en een veld waarin een vrijstelling kan gewonnen worden. De kandidaten krijgen elk het dilemma voorgeschoteld. Het zal je niet verbazen dat het merendeel kiest voor de vrijstelling. Alleen Joke speelt voor de groep en stopt  haar drie verzamelde geiten in de geldweide. Pieter, Baha  en Lloyd zetten al hun geiten (5+5+1) in de vrijstellingsweide. Pascale verdeelt haar twee beestjes over de twee opties, waardoor er uiteindelijk 800 euro verdiend wordt. De vrijstelling wordt bemachtigd door een geitje van Pieter.

¿Dinero ganado, dinero perdido?

De groep heeft deze aflevering echt zijn best gedaan. We startten de aflevering met zo’n 16 725 euro op de rekening, maar eindigden deze episode met 19 725 in de pot. Bij de eerste twee opdrachten was het voornamelijk een group effort. Allez, vooral bij de tweede want bij het rad van fortuin zijn ze alles weer kwijtgespeeld bij de superronde. De tweede opdracht bracht alles samengeteld 2200 euro op. De derde opdracht zorgde vooral door Joke voor 800 euro extra in het laatje. Helaas zal Joke er niet van kunnen genieten, aangezien zij het rode scherm kreeg en afscheid moest nemen van de bende.

Wie verdenken wij?

Het wordt moeilijk, zo moeilijk zelf dat we het hier bij Geekster ook echt niet meer weten. Zelfs onze kapitein loopt verloren.

Simon

Baha is de mol Genekt door tunnelvisie. Mijn hoofdverdachte is naar huis en aangezien ik zo zeker was, is het nu echt zoeken naar een nieuwe verdachte. Ik denk dat Lloyd begon te zweten bij de chilipeper en dat zou betekenen dat hij de mol niet is. Nee, doe mij dan maar Baha, hij is sluw en draagt maar weinig bij in de proeven. Aanwezig, maar niet actief.

Louis

Baha is de mol Ook ik richt mijn pijlen op Baha deze week. Hij deed nogal opvallend zijn best om tijdens de prikkelproef aan te tonen dat hij echt angstig of ongemakkelijk was. Al is Baha wel een zeer expressief persoon in het algemeen. En zo geraak ik weer in een spiraal waarbij ik aan mijn eigen ideeën twijfel. Al besef ik ook dat Baha eigenlijk vaak gewoon in de achtergrond blijft. Zo voegde hij eigenlijk niet heel veel toe aan de raadseltjes tijdens het Rad van Fortuin. Lloyd nam daar duidelijk de leiding. Ook tijdens het geitenhoeden was hij eigenlijk wel stil.

Wie verdenken jullie?

Jullie hebben nu onze kant gehoord, onze bedenkingen zorgvuldig gelezen, maar wat denken jullie? We zijn zeer benieuwd of jullie onze meningen volgen of misschien zelfs volledig andere personen verdenken. Ik zou zeggen: laat het ons weten! We nemen jullie ideeën sowieso mee voor volgende week!

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels