Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

MCU Awards

Road to Infinity War: Geekster MCU Awards – deel 2

10 jaar, 18 films. Heel wat om te goed en minder goed te vinden. Via een enquête polsten we naar het beste uit het Marvel Cinematic Universe volgens onze redactie. Welke films, personages, verhaallijnen en meer verdienen een gouden Iron Man? Wij delen de Geekster MCU Awards uit. De eerste acht categorieën gaven we gisteren al weg, vandaag de laatste zeven.

Favoriete villain

 1. Loki
 2. Erik Stevens / Killmonger
 3. Bucky Barnes / The Winter Soldier

Als er iets is waar je het MCU voor kan bekritiseren, is het wel hun villainprobleem. De slechteriken waren vaak duidelijk eendagsvliegen die weinig of geen schade aanrichtten en geen connectie hadden met de helden. De beste villains volgens ons zijn dan ook degene die dat net wel hadden en nog steeds hebben. Loki, de broer van Thor, Erik, de neef van T’Challa, en Bucky, de beste vriend van Steve. Alle drie hebben ze een evolutie doorgemaakt en daarvan willen we meer zien in Phase 4.

Favoriete soundtrack

 1. Guardians of the Galaxy
 2. The Avengers
 3. Guardians of the Galaxy: Vol. 2

De minst verrassende categorie is wellicht deze. James Gunn maakte met de eerste Guardians de grappigste film in het MCU tot dan toe, en zijn gebruik van muziek in zowel de film als het verhaal is heel wat mensen bijgebleven. Componist Alan Silvestri heeft er dan weer voor gezorgd dat we zijn theme voor The Avengers meteen herkenden in de trailer voor Infinity War. Voor hem daarom de tweede plaats.

Beste twist

 1. HYDRA bestaat nog binnen S.H.I.E.L.D. & De achtergrond van Vulture
 2. Thanos duikt op in the Avengers

Er waren heel veel twists in de MCU-films, maar deze drie waren voor ons de meest memorabele. Ik herinner me zelf nog goed hoe het publiek in de bioscoop flipte toen Thanos opdook in The Avengers en duidelijk werd waar Marvel naartoe wilde. Blijkbaar vond de rest van de redactie dat ook een goede plotwending. Spider-Man: Homecoming kwam niet heel veel voor onder de winnaars, maar een goede twist leveren voor de villain konden we wel appreciëren. Misschien moeten we ons ook een klein beetje schuldig voelen dat we totaal niet zagen aankomen dat Vulture de vader was van Liz? Maar minstens even verrassend was de ontdekking dat S.H.I.E.L.D. niet helemaal zo deugdzaam was als het leek. HYDRA was overal en zorgde voor een effect op het ganse MCU. Sterk.

Beste Stan Lee-cameo

 1. “Excelsior!” Als dronken veteraan. (Avengers: Age of Ultron)
 2. Als Thors kapper. (Thor: Ragnarok)
 3. Als astronaut die verhalen vertelt aan drie aliens. (Guardians of the Galaxy: Vol. 2)

Ah, de cameo’s van Stan Lee. Sommigen hebben er stilaan genoeg van, anderen kijken er telkens weer naar uit. De Marvel-coryfee is een vaste waarde in de films, en de beste cameo zat in een film die over het algemeen voor velen een teleurstelling was. Zelfs Stan Lee kan Thor en Cap niet onder tafel drinken in Age of Ulron. Lee en Thor bleken opnieuw een goede combinatie in Thor: Ragnarok, en de cameo die duidelijk maakte dat hij in elke film hetzelfde personage speelt, eindigt op de derde plaats.

Favoriete quote

 1. “Puny God” – Hulk & “I am Groot” – Groot

Iedereen heeft wel zijn favoriete quote, zo bleek uit de resultaten. Enkel de bovenstaande zinnen haalden meer dan één stem. Andere favorieten zijn: “Dread it. Run from it. Destiny still arrives.” – Thanos, “Oh, Miek’s dead.” – Korg, “Are you ever not going to fall for that?” – Loki, “Ain’t no thing like me ‘cept me!” – Rocket, “That’s my secret, Cap, I’m always angry.” – Bruce Banner, “I’m with you till the end of the line.” – Bucky Barnes, “He may have been your father, boy. But he wasn’t your daddy.” – Yondu.

Beste Chris

 1. Chris Evans
 2. Chris Pratt
 3. Chris Hemsworth
 4. Chris Pine

En dan, de belangrijkste categorie van allemaal. Wie is nu de beste Chris in Hollywood? Hoewel het personage van Chris Pratt de favoriet bleek van de redactie, wint niet hij maar Chris Evans de prijs voor Beste Chris. Evans is dan ook een van de voorbeelden van de perfecte casting die Marvel de afgelopen tien jaar al gedaan heeft. Helaas voor Chris Pine haalt hij als DC-Chris de top drie niet.

Bonus: wie zal er sterven in Infinity War?

 1. Steve Rogers / Captain America
 2. Tony Stark / Iron Man
 3. Thor, Nebula, Wong

We zijn er allemaal vrij van overtuigd dat Infinity War op een of andere manier heel triest zal zijn. Er staat een grote verandering aan te komen, en we vrezen allemaal voor onze favorieten. Uit een rondvraag op de redactie blijkt dat de beste Chris misschien ook wel de eerste Chris zal zijn die het MCU opnieuw verlaat. De meesten onder ons denken dat Steve en zijn geweldige baard Infinity War niet zullen overleven, net als Tony. We hopen dat we verkeerd zijn.


Lees ook onze andere artikels in aanloop naar Infinity War, waarin we de muziek en de films zelf onder de loep nemen:

Road to Infinity War: Phase Two – muzikale vernieuwing en een frisse wind

Road to Infinity War: Phase Three – hoe later, hoe beter het klinkt

Road to Infinity War: Phase One – het startte allemaal met Iron Man

Road to Infinity War: Phase Two – de Avengers vernietigen bijna zichzelf

Road to Infinity War: Phase Three – het Avengersteam groeit verder

Road to Infinity War: stand van zaken en stenen

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels