Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Geekster Speelt

Geekster Speelt #19: into madness

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste veertien dagen beziggehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien tussen de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Dark Souls

Yves: Enkele weken geleden speelde ik voor het eerst sinds de release in 2011 nog eens Dark Souls. En dat deed ik dan nog wel op de 24u stream van Kampvuur. Het ging verbazend vlot in het begin, alhoewel ik me weinig tot niks herinner van de ondertussen legendarische cultgame die ik indertijd nog had gekocht voor Xbox 360. Omdat het zo relatief vlotjes ging (met de hulp van mijn medestreamers en in het achterhoofd de recent gestreamde afleveringen van retro maandag) had ik ook meteen de smaak te pakken. Thuis besloot ik dan maar om het exemplaar dat ik een eeuwigheid geleden voor minder dan €10 op Steam had gekocht daadwerkelijk eens te installeren. Enkele troubleshoots (de game werkt blijkbaar enkel in Windows 7-modus en wil niet opstarten als mijn controller ingeplugd zit) en een mod install later (bedankt Durante) kon ik eindelijk ook thuis de wereld van Lordran verkennen.

Nu, ik moet je niet vertellen dat het al snel niet meer zo vlot ging. Tien uur later heb ik mijn controller bijna het raam uit gegooid na de zoveelste keer geveld te worden door de befaamde Capra Demon. Zelf de Bell Gargoyles waren niet echt een probleem. Met de timing van de dodge rolls bij de Moonlight Butterfly had ik wel al wat problemen, maar de Capra Demon zorgt pas echt voor frustratie. Ik hoop dat tegen de tijd dit artikel online staat ik met een glimlach kan terugkijken op dit vluchtige moment van torment. Zeven jaar later laat deze parel van From Software nog steeds een diepe indruk na. Praise the sun!

Splatoon 2

Louis: Met de aankondiging dat er Splatoon 2 DLC in de maak is, werd het eens tijd om de singleplayer van het spel nog een kans te geven. Zo’n 7 maanden geleden, een aantal weken na de release van het spel, heb ik het om de één of andere reden bij een bepaald level opgegeven. Het werd dus wel eens tijd om met nieuwe zin dit opmerkelijk spel op te pikken. En zo geschiedde. Dat level gewoon eventjes overslaan en de rest eerst proberen heeft wonderen gedaan aan mijn spring- en schietskills. Ik heb de verhaalmodus nu volledig uitgespeeld en Splatoon blijft toch wel een inventieve, maar vooral ook leuk uitziende platformer. In vergelijking met de eerste Splatoon waren de bazen na iedere sector misschien net dat tikkeltje minder inventief. Niet dat het daarom minder goed aanvoelde om die irritante (oven-, badplug-, of dj) octarians uit te schakelen. Maar het hart van het spel zit daarnaast, en vooral in het character design van het spel. De oudjes, de Squid Sisters, zijn nog steeds hun punnige zelf. Maar ook Marina en Lorelei van Off The Hook hebben m’n hart gestolen. Ik kijk al uit naar de DLC waarin hun achtergrond waarschijnlijk wat uit de doeken gedaan zal worden.

Splatoon 2
De herenigde Squid Sisters weten wat Vers is! #WakandaForever

Wonderland – The Board Game

Jens: Enkele jaren terug heb ik dit bordspel gespeeld bij vrienden thuis en het heeft me nooit meer helemaal losgelaten. Ik kende de Wonderland-comicserie nog niet toen ik dit voor het eerst speelde, maar ik ben ze kort daarna beginnen lezen. Door de artstyle en structuur was ik onmiddellijk verkocht. De stripreeks waar het spel op gebaseerd is, draait rond Alice, die intussen een gezin met volwassen kinderen heeft. Het is een meer donker, bloederig vervolg op het originele meesterwerk van Lewis Carroll. In het bordspel heb je 4 secties bord, beide hebben een “echte kant” en een “Wonderland-kant.” Elk personage heeft verschillende missies die ze proberen als eerste te beëindigen. Elk stuk bord heeft baasgevechten, portalen en doorgangen, en daarbovenop kan je ook tegen je medespelers vechten. Anderen dwarsbomen en zelf als eerste finishen is de boodschap, zorg gewoon dat je onderweg niet gek wordt. Maar geen zorgen, want hier in Wonderland zijn we allemaal een beetje gek.

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels