Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

black panther

Film- en seriekalender februari 2018: Valentijn in Wakanda, Italië of Antwerpen?

Februari, dé maand om samen met je vriend(in) een aantal nieuwe films en series te checken. Na de terugkeer van een hele hoop reeksen in januari is het iets rustiger op dat vlak deze maand. Maar een groot aantal nieuwe films halen ons zeker uit het winterdipje dat er sowieso nog zit aan te komen. Geekster stelt een aantal films en reeksen voor die je deze maand niet over het hoofd mag zien!

2 februari

Altered Carbon
We bevinden ons in een verre toekomst waar je persoonlijkheid en bewustzijn opgeslagen worden in een chip. Als je sterft, kan die chip uit je lichaam gehaald worden en in een nieuw lichaam of sleeve geplaatst worden, waardoor je terug verder kan leven. Ex-soldaat Kovacs wordt na 250 jaar terug onder de levenden gebracht om de moord op een rijke aristocraat op te lossen. De serie ziet er prachtig uit maar de timing van de reeks zit niet helemaal snor. Wat we daarmee bedoelen, kan je lezen in onze review!

11 februari

Our Cartoon President
Wat een eind geleden een sketch was in Stephen Colberts talkshow in de VS, wordt nu in een animatiereeks gegoten. Our Cartoon President volgt het dagelijkse leven van president Trump in het Witte Huis. Niemand is veilig! Al de relaties van de president worden op de korrel genomen. Zowel zijn familie, vertrouwelingen, politieke collega’s en mediafiguren passeren de revue in de 30 minuten durende afleveringen. De eerste aflevering getiteld State of The Union belooft alleszins al goed te worden.

14 februari

Call Me By Your Name
Regisseur Luca Guadagnino brengt ons op bijzonder subtiele wijze het verhaal van de jonge Elio, die tijdens een prachtige zomer in Italië verliefd wordt op de Amerikaanse researchassistent van zijn vader. De manier waarop Elio zijn gevoelens voor Oliver ontdekt, wordt op een wondermooie en heel natuurlijke manier in beeld gebracht, zonder terug te grijpen naar clichés. Timothée Chalamet speelt de pannen van het dak en een bepaalde scène tussen vader en zoon naar het einde van de film blijft ons voor altijd bij als één van de mooiste en eerlijkste stukjes cinema die we ooit gezien hebben.

Black Panther
Black Panther is de laatste film in het MCU voordat The Avengers: Infinity War op het grote scherm verschijnt. In Black Panther volgen we T’Challa (Chadwick Boseman) als hij na de dood van zijn vaderterugkeert naar Wakanda om de rol van koning op te nemen. Maar er steekt een conflict de kop op met een oude vijand die zowel Wakanda als de wereld in gevaar brengt. Het is aan Black Panther om orde op zaken te stellen. Naast Boseman kan je ook Michael B. Jordan, Andy Serkis, Martin Freeman, Lupita Nyong’o, Danai Gurira en Angela Bassett herkennen onder het Wakandaanse volk.

Charlie en Hannah gaan uit
Deze film van Bart Scholiers sloot het voorbije Film Fest Gent en belooft iets verrassends en vernieuwends toe te voegen aan de Vlaamse film. De Charlie en Hannah uit de titel, gespeeld door Evelien Bosmans en Daphne Wellens, zijn twee Antwerpse hartsvriendinnen die een knotsgekke nacht beleven. Die neemt een onverwachte wending wanneer een van de meiden een magisch snoepje bovenhaalt. Geen zorgen, de film is een komedie en gaat soms zelfs de surrealistische kant op. Scholiers zelf omschrijft het als “een ode aan het onstuimige stadsleven van hippe twintigers, bestaande uit studeren, flirten, seks en veel drank.” En dat allemaal in zwart-witfotografie. Als dat geen frisse wind is.

15 februari

Stargate Origins
Veel weten we nog niet over deze nieuwe entry in het Stargate-universum. Een jonge Catherine Langford staat voor een nieuw avontuur als ze het mysterie van de Sterrenpoort wil ontrafelen om zo de aarde van de duisternis te redden. Meer is er eigenlijk nog niet geweten van deze prequel-webserie op de Stargate-film en Stargate SG-1-reeks.

21 februari

I, Tonya
Een tragikomedie over een van de bekendste sportschandalen ooit (vooral in de VS), het is een gewaagde keuze. I, Tonya is meer dan dat: de film vertelt het levensverhaal van Tonya Harding, de atlete die in het oog van de storm belandde en een laughing stock werd in haar thuisland. De Australische regisseur Craig Gillespie waagde zich eraan. Het is grotendeels een geslaagde onderneming. De zwarte humor druipt inderdaad van het scherm, maar de reactie erop hangt af van het soort mensen in het publiek. Want Tonya was misschien een redneck, weinig gracieus, maar ze heeft haar hele leven misbruik en geweld gekend, zowel van haar moeder als van haar man.

26 februari

iZombie seizoen 4
iZombie keert deze maand terug! We volgen nog steeds Liv Moore, een lijkschouwer bij de Seattle PD die in de pilootaflevering in een zombie werd veranderd. We zijn ondertussen 4 seizoenen verder en de zombies van Seattle zijn nu publiek gekend. Meer zelfs, er gaan stemmen op om van Seattle de zombiehoofdstad van de VS te maken. Of dat echt gebeurt, valt nog af te wachten. Daarnaast werkte haar collega Ravi ook aan een geneesmiddel tegen de zombieziekte. Of dat al dan niet werkt, komen we waarschijnlijk ook dit seizoen te weten. Hopelijk betekent dat dan wel niet dat we afscheid gaan moeten nemen van de sublieme vertolkingen van Rose McIver als Liv die elke week op een ander brein leeft. De zombies nemen namelijk de karaktereigenschappen van de vorige eigenaar van het brein over.

UnREAL seizoen 3
UnREAL verraste in seizoen 1 met een (al dan niet waarheidsgetrouwe) kijk achter de schermen van een realiteitsprogramma zoals The Bachelor. Het is aan Rachel (Shiri Appleby) en haar showrunner Quinn (Constance Zimmer) om de vrijgezellen en bachelor zodanig te manipuleren dat ze een topshow creëren. Na een pauze heeft Quinn Rachel terug nodig om hun programma Everlasting, dat voor de eerste keer een vrouwelijke bachelor heeft weten te strikken, te leiden om er weer een sensationele reeks van te maken.

28 februari

Red Sparrow
Volgens velen is dit eigenlijk de Black Widow-film waar we al zovele jaren op zitten te wachten. Maar deze film heeft daar voor alle duidelijkheid (helaas) niets mee te maken. We volgen ballerina Dominika Egorova die gerekruteerd wordt voor de zogenaamde Sparrow School. Een onderdeel van de Russische geheime dienst waar vrouwen worden opgeleid om hun lichaam als wapen te gebruiken bij hun geheime missies. Het is Jennifer Lawrence die het titelpersonage speelt. Maar de film heeft ook een Belgisch kantje. Niemand minder dan onze Matthias Schoenaerts heeft een rolletje als oom van Dominika kunnen versieren.

Breathe
Deze film is het regiedebuut van acteur Andy Serkis en vertelt het verhaal van Robbie Cavendish (Andrew Garfield), een jongeman die op reis geveld wordt door polio en verlamd raakt. In die tijd betekende die ziekte meteen een doodsvonnis maar daar wilden Robbie en zijn vrouw Diana (Claire Foy) niks van weten. Tegen alle doktersadviezen in neemt Diana hem terug mee naar huis, waar ze met toewijding en optimisme de verwoestende ziekte probeert te verslaan. De zoon van het koppel, Jonathan Cavendish, is producer van de film en dus kan je ervan uitgaan dat alles waarheidsgetrouw is.


Andere series, films en shows die je deze maand niet mag missen

07/02: Early Man, een prehistorische stop motion-komedie van Aardman Studios met onder andere Eddie Redmayne en Maisie Williams.
07/02: Lucky vertelt het verhaal van een eenzame, oude cowboy en zijn rebellie tegen de tijd.
07/02: The Disaster Artist, een film over de making-of van The Room (2003), een film die indertijd zeer slecht werd onthaald maar door zijn lachwekkend plot een cultstatus heeft verworven.
14/02: Phantom Thread, het verhaal van Reynolds Woodcock en zijn zus, kleermakers in het naoorlogse Londen. Het zou de laatste film van Daniel Day-Lewis zijn en is genomineerd voor 6 Oscars.
14/02: 12 Strong, een taskforce van 12 soldaten trekt na 9/11 naar Afghanistan om een lokale generaal te overtuigen en te helpen de taliban en Al-Qaeda uit te roeien.
14/02: Winchester, Sarah Winchester (Helen Mirren) wordt het leven zuur gemaakt door de geesten van de slachtoffers van het Winchester-geweer.
16/02: Mozart in the Jungle seizoen 4
16/02: Everything Sucks seizoen 1: Twee groepen misfits, de AV- en de dramaclub, slaan de handen in elkaar op school in 1996.
21/02: Stronger, een film over de lange revalidatie van Jeff (Jake Gyllenhaal) nadat hij zijn benen verloor bij de aanslag op de marathon van Boston.
23/02: Marseille seizoen 2

Voor de Sport

04/02: De 52ste Superbowl met een optreden van Justin Timberlake tijdens de HalfTime-Show
07/02: Fifty Shades Freed
09-25/20: De Olympische Winterspelen vanuit Zuid-Korea


Erratum

De release van de derde Cloverfield-film is uitgesteld naar een nog nader te noemen datum. Er gaan daarnaast ook geruchten dat Netflix de film zou overgekocht hebben en die eigenlijk elk moment zou kunnen releasen.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels