Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

The Game: Het Duel review – ik kies kaarten bij zonsopgang

Dit dorp is niet groot genoeg voor ons beiden. Daarom daag ik je uit. Niet met pistolen of messen, we zijn geen barbaren. Nee, vandaag duelleren we met een pak kaarten. Best nog stoere kaarten met schedels op zelfs! The Game zal ons lot beslissen, het is tijd voor een duel!

Uitgever: White Goblin Games
Spelontwerp: Steffen Benndorf, Reinhard Staupe
Grafisch Ontwerp: Oliver Freudenreich
Projectmanager: Jonny de Vries
Aantal spelers: 2
Speelduur: +/- 20 minuten
Leeftijd: 8+

The Game het duel
Elk bouw je twee stapels op.

Gameplay

De winnaar is de eerste speler die zijn 60 kaarten op stapels legt.

The Game: Het Duel is een variant op het originele spel The Game, maar je hebt het originele spel niet nodig om dit te spelen. Waar je in het originele spel samenwerkt, speel je in dit spel tegen elkaar. Zet je kaarten slim in en probeer je tegenstander te verslaan. Dat is echter niet altijd zo makkelijk als het klinkt: het spel zelf probeert je te dwarsbomen, en soms moet je je tegenstander helpen om zelf verder te geraken.

Het spel wordt altijd met twee spelers gespeeld. Elke speler krijgt 60 kaarten. Eén speler krijgt kaarten met een gouden opschrift, de andere speler krijgt kaarten met een zilveren opschrift.

De bedoeling van The Game is om kaarten te stapelen. Elke speler bouwt twee stapels. De ene stapel begint bij één en loopt tot zestig, daarbij stapel je steeds hogere getallen. Bij de tweede stapel is net het omgekeerde de bedoeling. Je wint het spel door de eerste speler te zijn die alle 60 kaarten afgelegd heeft.

the game het duel
Je mag kaarten op stapels van je tegenspeler leggen.

Kaarten op stapels van je tegenstander leggen is niet altijd in je nadeel, soms moet je het doen om een tactisch voordeel te halen.

Met elk zes kaarten in de hand start het spel, in een beurt mag je zo veel kaarten op je eigen stapels leggen als je wilt (minimum twee en maximum heel je hand) en maximum één kaart op een stapel van je tegenstander.
Bij kaarten leggen op stapels van tegenstanders geldt één regel: de kaart moet je tegenstander helpen. Bij de oplopende stapel moet je dus bijvoorbeeld een kaart leggen die lager is dan wat bovenaan ligt, en vice versa.

Indien je enkel op je eigen stapels gelegd hebt, mag je twee kaarten nemen van je eigen trekstapel; als je een kaart bij je tegenstander gelegd hebt, mag je je hand weer aanvullen tot je aan zes kaarten komt. Op deze manier is kaarten bij je tegenstander leggen niet zozeer in je nadeel, want meer kaarten in de hand hebben, geeft je uiteraard een tactisch voordeel.

The Game Het Duel

Opstelling

Één regel die nooit verduidelijkt werd in de instructies, is wat je moet doen met dezelfde kaarten. Bijvoorbeeld: speler 2 legt een 15 op de oplopende stapel van speler 1, maar speler 1 had ook een 15 in zijn hand. Mag die dan nog gelegd worden op dezelfde stapel of moet die zijn kaart elders kwijt? Verder werken de regels goed, al is de uitleg in het boekje nogal onduidelijk en leer je het spel veel beter door gewoon te spelen.

Door de aard van het spel zal je nooit twee dezelfde speelrondes hebben, dit houdt het spannend voor beide partijen. The Game: Het Duel blijft leuk, ook al heb je het al tien keer gespeeld. 

The Game Het Duel

Conclusie

Het Duel is een erg leuke toevoeging aan de reeks, een ronde duurt zo’n 20 minuten dus het tempo gaat vrij snel zodra je beiden de regels begrijpt. Het spel is gemaakt met twee spelers in gedachten dus je hebt al zeker geen grote groep nodig om te beginnen. Leg al spelende de regels uit aan je tegenstander en de rondes zullen vlot verlopen.

De kaarten zijn telkens versierd met dezelfde tekeningen, maar ze zien er best leuk uit en gaan niet snel vervelen. De versieringen lijken bewust sober gehouden te zij zonder al te veel variatie, zodat mensen moeilijk kunnen onthouden welke kaarten hun tegenspeler al ingezet heeft.

The Game: Het Duel is een spel dat je makkelijk leert, maar waar je veel in kan groeien. Geluk is een belangrijke factor in dit spel, maar zoals bij elke goeie game moet je nog steeds slim spelen als je de overwinning wilt behalen.

Ook beschikbaar in de reeks: The Game, The Game On Fire en The Game Extreme.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels