Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

rix-header

Rivals of Ixalan: strijd om de gouden stad

De gouden stad Orazca is gevonden! Maar in Rivals of Ixalan barst de strijd pas echt los. Wie zal als eerste de geheimen van de stad doorgronden en de Immortal Sun buitmaken?

Nu de weg naar Orazca open ligt, haasten zowel de piraten van de Brazen Coalition, de merfolk van de River Heralds, de krijgers van het Sun Empire en de vampirische conquistadores van het Legion of Dusk zich naar de mythische stad om haar fabelachtige schatten te plunderen en het geheimzinnige artefact, de Immortal Sun, te claimen. Ook de planeswalkers Vraska en Jace, die zijn geheugen heeft herwonnen, betreden de gouden stad, maar doen daar een verbijsterende ontdekking: de Immortal Sun wordt bewaakt door niemand minder dan de eeuwenoude sfinx Azor. Maar was dat niet de mythische stichter van de Azorious Senate op Ravnica… Een andere plane?

azor ixalan

Jace en Vraska zijn echter niet de enige planeswalkers op Ixalan. Er is ook nog een niet-vereffende rekening tussen Huatli, de warrior poet van de Sun Empire en Angrath, de minotaurus-piraat die al een hele tijd op Ixalan gestrand is en niet meer weg kan. Zullen zij de toekomst van deze wereld bepalen? En waarom is de Immortal Sun zo belangrijk voor de draak Nicol Bolas?

Angrath

Piraten, dinosaurussen, Spaanse vampiers en fabelachtige schatten mogen dan allemaal wel tof zijn, maar dat neemt niet weg dat Rivals of Ixalan qua gameplay ons een beetje op onze honger laat zitten. Ixalan zelf recycleerde vooral oude mechanics en introduceerde er zelf maar twee nieuwe, Rivals of Ixalan doet nog een beetje minder moeite en biedt, naast de terugkerende mechanics “Enrage”, “Explore”, “Raid” en “Transform”, slechts 1 nieuwe mechanic: “Ascend”.

radiantdestiny

Er zijn twee soorten kaarten met Ascend: permanents en instants/sorceries. Een permanent met Ascend checkt constant of de voorwaarde van Ascend, het controleren van tien of meer permanents, behaald is. Instants of sorceries checken die voorwaarde bij het resolven. Als aan deze voorwaarde voldaan is, krijg je “the city’s blessing“, de zegen van de gouden stad Orazca. Je kan die niet verliezen en behoudt ze voor de rest van het spel, zelfs wanneer je plots geen tien permanents meer zou controleren. Als reminder heeft Wizards of the Coast zelfs een fancy token geprint dat je kan gebruiken om weer te geven dat je gezegend bent.

en_2MWLzaZo23

De fabelachtige schatten liggen voor het oprapen, maar je ben niet de enige geïnteresseerde. Sluit je je aan bij de piraten, de vampieren, de krijgers van het Sun Empire of de sjamanistische River Heralds? Win de zegen van Orazca en ontdek de geheimen van de Immortal sun!

Vraska

Rivals of Ixalan is te koop vanaf 19 januari.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels