Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De dames van de Pillar To Post 1 – June review

In 2022 meerde De Verborgen Haven eindelijk aan in onze contreien. Dit dikke piratenepos verscheen in 2015 in Italië en werd geschreven door Teresa Radice en getekend door Stefano Turconi. Het pikte twee prestigieuze Italiaanse stripprijzen op in Italië en voer verder door Europa. In 2022 haalde de Nederlandse uitgeverij Hum! de titel naar het Nederlandse taalgebied.

De hardcover was binnen een vloek en een zucht uitverkocht en in 2023 volgde de onvermijdelijke softcoverversie. Ondertussen hebben Radice en Turconi, die in het echte leven met elkaar zijn gehuwd, een vervolg gemaakt, getiteld: De dames van de Pillar to Post.

Het verhaal van de Pillar to Post

Het album speelt zich af in de wereld van De Verboden Haven. Het tekenwerk is echter volledig geinkt en ingekleurd waardoor het wel anders oogt. Vergis je niet, dit is echt een spin-off van het eerder genoemde album. Je hoeft dit album niet gelezen te hebben om van dit verhaal te kunnen genieten. Het voegt wel een stukje beleving toe.

De dames van de Pillar to Post speelt in het gelijknamige bordeel. Tijdens een bijzonder drukke avond doet een indrukwekkend figuur zijn intrede. De grote Maori Tane is tijdelijk in Plymouth en probeert wat van zijn bijzondere handelswaar te slijten omdat hij graag weer terug zou willen reizen naar huis.

De dames van de Pillar to Post
© Hum!

Maar ja, qua geld heeft Tane het even moeilijk. Hoewel de dames aanvankelijk niet veel interesse hebben, verandert dit al snel wanneer een klant last krijgt van losse handjes. Tane kan zijn geld verdienen als portier.

Dit eerste album focust op June. Een bewoonster/werkneemster van het bordeel en de bijzondere band die ze heeft met Tane. De grote reus wordt het slachtoffer van een overijverige wetdienaar en een konkelende collega van June. Zij spant zich in, om samen met wat anderen, de reus weer vrij te krijgen.

Charmant

De vormgeving is het eerste wat opvalt. Hoewel Hum! een relatief kleine uitgever is, geven ze altijd erg veel aandacht aan de vormgeving. Dit album ziet eruit als een typisch Europese hardcover die zeer fraai is afgewerkt. Het album kost €19.95 en dat is een prima prijs.

Het tekenwerk oogt in deze editie heel wat vriendelijker dan dat van De Verboden Haven. De argeloze lezer zal het sneller oppikken omdat de pagina’s in full colour zijn en het tekenwerk simpelweg aantrekkelijker oogt. Al is het alleen al om economische redenen prima te rechtvaardigen dat Stefano Turconi het werk in dit album anders heeft aangepakt als dat van zijn roemruchte voorganger.

Naaktheid is in een setting als deze onvermijdelijk. Het wordt nergens pornografisch maar is nu eens met recht smaakvol en functioneel te noemen. Het draait dus echt om het verhaal en dat is bijzonder charmant. Er is maar weinig wat de fanatieke lezer niet gezien zal hebben maar Theresa Radice weet de ingredienten dusdanig te combineren dat het verhaal alleen de ongeneeselijke zuurpruim niet zal kunnen bekoren.

Er is in Italië al een tweede album verschenen in deze serie. Hopelijk kunnen we dat snel naast dit album in de kast zetten. Uitgeverij Hum! heeft hiermee een prima strip afgeleverd.

4/5
Total Score

Raak

  • Charmant verteld verhaal
  • Mooi toegankelijk tekenwerk

Braak

  • Misschien wat tam
Total
0
Shares
Gerelateerde artikels