Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Reacties overlijden John Romita Sr

In de avond van 12 juni 2023 overleed John Romita Sr in zijn slaap op 93 jarige leeftijd. Waarom word hij herdacht?

John Romita Sr is vooral bekend geworden door zijn werk aan de titel Amazing Spider-Man. Hij nam destijds het stokje over van mede-schepper Steve Ditko. Romita Sr had een klassieke tekenopleiding genoten en wist hoe hij een penseel moest vasthouden. Zijn ronde lijnen zorgden ervoor dat de personages ‘mooier’ werden. Peter Parker werd een volwassen student en tante May een vriendelijke oude vrouw. Nu we het toch over vrouwen hebben, dames als Gwen Stacy en Mary-Jane Watson kwamen dankzij zijn werk tot leven op papier en zetten de hartjes van veel jonge lezertjes in vuur en vlam. Daarom wordt John Romita Sr de ultieme Spider-Man-artiest genoemd.

(Veel van de beeldtaal in de eerste twee Spider-Man films van Sam Raimi was ook deels geïnspireerd door zijn werk en dat van Steve Ditko. Het grote publiek heeft, vaak zonder het te weten, zijn tekenwerk voorbij zien komen. )

Oudere lezers kennen hem ook in zijn rol als art director bij Marvel Comics, waar John Romita Sr. zijn stempel drukte op de vorming van generaties tekenaars. Er zijn dus weinig Amerikaanse comicmakers die niet met hem te maken hebben gehad.

Eerbetonen van Amerikaanse comicmakers en andere beroemdheden

An artist who was a comfort in my life since I was 6 years old.
An art director I had the privilege of working with who taught me so much.
But most of all, one of the kindest human beings I have ever known.
Thank you, John, for everything you have given us. https://t.co/vXBORIGKqI— FabianNicieza (@FabianNicieza) June 14, 2023

James Gunn:

Sorry to hear about the great comic book artist John Romita Sr passing at the age of 93. My brother & I wrote Mr. Romita when we were young kids & sent him drawings of superheroes we were working on. He wrote us back, telling us what he liked about the drawings! A truly… pic.twitter.com/VV1slBPmwH— James Gunn (@JamesGunn) June 14, 2023

En natuurlijk de Engelse media coryfee en comicfan Jonathan Ross:

A sad, sad day for those of us who grew up adoring and obsessing over Marvel comics. The great John Romita Sr has died. A wonderful artist and a truly beautiful, kind, generous, compassionate and thoughtful man. He was the rock that provided a gloriously rendered foundation to… pic.twitter.com/1R8W0y9lEm— Jonathan Ross (@wossy) June 14, 2023

Andere artikelen over John Romita Sr

https://bleedingcool.com/comics/legendary-marvel-comics-artist-john-romita-sr-passes-at-age-93/

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/john-romita-sr-dead-marvel-artist-1235515094/

https://www.theguardian.com/culture/2023/jun/14/john-romita-sr-spider-man-artist-and-co-creator-of-wolverine-dead-at-93

Een stevig interview met John Romita Sr

De meester in actie

Total
0
Shares
Gerelateerde artikels