Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Hellcat #1 review: Scooby Doo meets Marvel

Enkele jaren geleden bespraken we al de opener van Christopher Cantwells Iron Man-run. In deze run kwam hij ook met Hellcat op de proppen en de schrijver neemt haar mee naar een eigen miniserie. Laten we haar eerst eens introduceren want de meeste mensen kennen haar alleen van de Marvel Netflix-reeksen van enkele jaren geleden.

Maak kennis met Hellcat

Marvel Comics is natuurlijk bekend als het huis van de superhelden. Maar voor de geboorte van het Marvel Universum in 1961 gaven ze eigenlijk tal van comics uit in de meest uiteenlopende genres. Zo maakte Patsy haar debuut in Miss America Magazine #2 dat eind 1944 verscheen. Het was gericht op tienermeisjes en bevatte humoristische strips. De avonturen van Patsy, met in haar kielzog haar rivale Hedy, waren zo populair dat ze een eigen titel kreeg genaamd Patsy Walker. Dat was een serieuzere titel waarin Patsy een model was.

hellcat
©Marvel Comics

In de jaren die verstreken, verdween ze van het toneel. Todat ze begin jaren zeventig werd herontdekt door schrijver Steve Englehart die van haar een Avenger maakte. Ze brak echter echt door als Defender. In die rol ontmoet ze Daimon Hellstrom, de zoon van de duivel. Van teamgenoten worden ze geliefden. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en geheel volgende de familietraditie drijft hij haar tot waanzin waarna ze zelfmoord pleegt. (Ja, de jaren negentig waren ongekend duister in de comic, lieve lezer.)

Inmiddels is ze alweer even terug in het land der levenden en staat ze te popelen om dit verhaal af te trappen.

De H van Hellcat komt voor de M van moord

De schrijver heeft het zwaar. Het personage Hellcat moet natuurlijk geïntroduceerd worden aan de lezers en er dient een verhaal te worden verteld. De balans tussen de twee uitgangspunten wordt gehandhaafd. De nieuwe lezer krijgt een introductie tot het personage en het verhaal zorgt er direct voor dat je roept: “Nee, het zal toch niet!”

Alex Lins is een redelijk nieuwe tekenaar en tekent zeer expressief. Hellcat voelt zich verslagen, en dat is duidelijk te zien aan haar lichaamstaal en kostuum. Grillige pagina-indelingen dragen bij aan de sfeer van deze comic.

Hellcat is een opvallend frisse comic. Het verhaal wordt op een vlotte manier gepresenteerd en houdt het midden tussen Scooby Doo en een serieus bloederige paranormale thriller. Het is precies datgene wat je niet al te vaak tegenkomt in een Marvel Comic.

Dit zou weleens een heel amusante miniserie kunnen worden. We gaan het volgen.

Hellcat #1 verscheen op 15 februari bij Marvel Comics.

3/5
Total Score

Raak

  • Origineel thema
  • Levendige comic

Braak

  • Misschien wat teveel Scooby Doo-achtige humor?
Total
0
Shares
Gerelateerde artikels