Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

EPOS H3PRO Hybrid review: audio met veel mogelijkheden

Wie een degelijke headset nodig had, kon al eventjes de EPOS H3PRO Hybrid kopen. Tot nu was deze enkel in het zwart beschikbaar, maar EPOS komt nu met twee nieuwe kleurvarianten: eentje in het wit en eentje met donkergroen en goud. Deze headset biedt een groot aantal mogelijkheden en Active Noise Cancelling, maar heeft wel een stevig prijskaartje. Is het zijn prijs waard? Geekster zag zich speciaal voor jullie gedwongen om zich op de trein en thuis even af te sluiten van alles en iedereen en testte het voor jullie uit.

 • Verbindingen: bluetooth, low latency bluetooth met dongle, USB, 3.5mm
 • Batterijduur: +-19 uur (met ANC) tot 38 uur (zonder ANC)
 • Prijs: €279
 • Kleur: Zwart, Ghost White, Racing Green

Reviewcopy gekregen via de ontwikkelaars.

Wij hebben de H3PRO Hybrid voornamelijk getest op pc, maar hebben hem ook verbonden met onze smartphone en PS5.

Voor ieder wat wils 

Je kan op veel manieren de headset verbinden met verschillende toestellen.

Als er één ding is waar de H3PRO Hybrid voor lijkt te staan, is het wel keuze. Je kan op veel manieren de headset verbinden met verschillende toestellen. Er is gewone bluetooth (voor je smartphone of tablet bijvoorbeeld), een low latency bluetoothdongle om in je pc of console te steken, een (lange) USB-kabel en een 3.5mm-kabel. Welke optie wij ook kozen, wij hadden in ieder geval geen last van lag bij het gamen (of andere toepassingen). Het is ook fijn om meerdere audiobronnen van verschillende toestellen tegelijkertijd te gebruiken, zoals een gesprek via Discord, Zoom of Skype terwijl je aan het gamen bent. Via een app krijg je meer controle over je headset, zoals over de verschillende geluidsniveaus, de functie van een van de knoppen of om te wisselen tussen 2.0 en 7.1-audio. Het is wel jammer dat je een account moet aanmaken om deze app te kunnen downloaden.

©EPOS

Geluidskwaliteit, microfoon en ANC

Een van de grootste troeven van deze headset is de Active Noise Cancelling.

De geluidskwaliteit van deze headset leek ons heel goed. Bovendien werkte hij perfect op elk toestel waarmee wij het verbonden. Zowel de hoge tonen als de lage bassen kwamen er goed door, en de 3D audio op de PS5 klonk schitterend. Zowel de soundtracks als dialogen, geweerschoten bij een fps of de thwip van Spider-Mans web kwamen er allemaal goed door. De microfoon is van redelijk goede kwaliteit, maar een grote, aparte hangende boom-mic of een staande microfoon geven (uiteraard) nog steeds meer heldere klanken. Ook hoor je jezelf heel lichtjes (gelukkig wel zonder lag of echo) als je in de microfoon praat. Teleurstellend is het niet echt, maar het is een van de enige aspecten waarbij de prijs van de headset niet helemaal in verhouding staat met de kwaliteit. In ieder geval is de microfoon wel zeker goed genoeg voor casual streamers, casual podcasters, mensen met Zoom/Skype/Discord of voor streamers die nog geen hangende of staande microfoon hebben.

Naast de keuzemogelijkheden is een van de grootste troeven van deze headset de ingebouwde Active Noise Cancelling. Deze kost je wat batterij, maar zorgt ervoor dat lawaai of andere luide ongewilde of constante geluiden uit je omgeving je (minder) zullen storen. Indien je gewoon in een stille omgeving zit, is dit uiteraard de moeite niet waard, maar het was veel leuker om met de ANC op de headset te gebruiken tijdens het wandelen in onze straat, op de trein (zeker omdat door de coronamaatregelen de ramen en deuren vaak deels of allemaal open staan) of zelfs bij het maaien van ons gras.

De Gaming Suite App. ©EPOS

Batterij

+- 19 uur batterij met ANC, +- 38 uur zonder.

Een degelijke headset moet minstens een degelijke batterij hebben. Dat is bij de H3PRO Hybrid gelukkig geen probleem, want deze headset heeft een zeer mooie batterijduur. Afhankelijk van welke verbinding je kiest, zal dit uiteraard verschillend zijn. Ook de ANC kan hierop invloed hebben. De headset via de bluetoothdongle verbinden met onze pc bracht ons een goede 30 uur op zonder ANC, en rond de 19 uur met de ANC aan. Enkel via bluetooth verbinden met een ander toestel geeft je nog wat extra uren, 37-38 zonder ANC en ongeveer 22-23 met ANC. Verbinden met de 3.5mm-kabel in plaats van bluetooth geeft je dan ten slotte weer de kortste batterijduur, hoewel er niet zoveel verschil is: een goede 29 uur met ANC en 18 uur zonder. Wanneer de batterij leeg is, laadt ze dankzij de USB-C kabel heel snel weer op, en je kan tijdens het opladen de H3PRO Hybrid blijven gebruiken.

EPOS H3PRO Hybrid
De originele kleur. ©EPOS

Design

De H3PRO Hybrid is stevig en zit best comfortabel.

De H3PRO Hybrid bestaat voor een groot deel uit stevig plastic, maar bevat ook wat metalen elementen. Met de micro erbij weegt hij 308 gram, maar voelt hij nog steeds licht genoeg aan.  De H3PRO Hybrid is stevig en zit best comfortabel. Wij konden er uren mee op ons hoofd zitten zonder klachten of oorpijn te ondervinden. De headset omsluit je oren volledig (of toch bij onze, laat ons zeggen gemiddelde oren) wat de audiobeleving enkel ten goede komt. De micro is met een stevige magneet aan de headset verbonden, waardoor je deze er niet per ongelijk zal afstoten, maar toch kan je hem er indien gewenst gemakkelijk van losmaken. Vroeger had je enkel de zwarte optie, maar nu kan je dus indien je wil ook gaan voor de witte of de donkergroen-gouden versie. Een lichtindicator toont of je batterij bijna leeg is of niet, maar heel duidelijk is dit niet altijd (en de headset zelf zegt het je enkel per stukken van 20%).

EPOS H3PRO Hybrid
©EPOS

Naast een knop om de headset aan of uit te zetten, is er ook de smart button (om bijvoorbeeld – en naar eigen keuze – verbinding te maken met toestellen of inkomende oproepen te beantwoorden). Je hebt geen knoppen voor je volume of om de micro te muten, maar kan je volume met een wieltje aanpassen en de micro muten door hem eenvoudigweg naar boven te draaien. Het volumewieltje is leuk, maar voelt jammer genoeg een beetje zwak aan en is niet helemaal consequent qua hoeveel percent van het volume er bijkomt of afgaat (soms 6, soms 8, soms 10). Bovendien moet je bij het draaien zelf ook vaak verder dan één stapje gaan voor hij iets verandert.

In de doos en onderweg

Een bijgeleverde USB-dongle die je in elk toestel dat zelf geen bluetooth heeft kan steken.

Naast de headset krijg je dus een aantal kabels en andere onderdelen meegeleverd. Om te beginnen krijg je een stevige USB to USB-C kabel die een van de langste is die we ooit bij een toestel bijgekregen hebben. Daarnaast zit er ook een USB-A verlengingskabel in om de al lange draad eventueel nóg langer te maken! Bij de kabels is de laatste een stevige – het voelt aan als een goede veter – en lange 3.5mm-kabel.

Verder is er uiteraard ook de bijgeleverde USB-dongle die je in elk toestel dat zelf geen bluetooth heeft kan steken. Het is heel handig dat deze dongle er is, maar het is wel jammer dat je in de headset zelf nergens een extra vakje hebt om die op te bergen, wat het mobiele aspect van deze headset nog zou vergroten. Ten slotte krijg je ook nog een plaatje om de magneet van de headset goed af te sluiten als je de micro eraf gehaald hebt.

EPOS H3PRO Hybrid
©EPOS

Zoals gezegd konden we deze headset (met ANC) zeker appreciëren op de trein of op straat. Ermee wandelen is geen probleem, maar zodra je iets meer beweegt, zal je wel merken dat je soms de headset steviger op je hoofd moet zetten of dat er plopjes doorheen de oorschelpen zullen komen.

H3PRO Hybrid: Conclusie

Is de H3PRO Hybrid zijn best stevige prijs waard? Ja, als je echt alle functies wil gebruiken. Je koopt deze headset voor de goede geluidskwaliteit en/of omdat je wil gebruik maken van de ANC tijdens het gamen/wandelen/tuinieren/treinreizen en/of omdat je eenzelfde headset op veel verschillende manieren wil kunnen verbinden. Als je dit wil, kan je waarschijnlijk voorbij de prijs kijken. Als het je enkel gaat om een headset of als je een bijzonder goede microfoon nodig hebt, is dit misschien een brug te ver. Voor casual streamers/gamers of voor wie nog niet dé meest professionele materialen in huis heeft, is de H3PRO Hybrid best een goed idee als je de troeven ervan kan smaken.

Bestel de headset bij Coolbue.

Kwaliteitsvol maar prijzig

EPOS H3PRO Hybrid
4 5 0 1
De EPOS H3PRO Hybrid is een zeer degelijke maar toch wel prijzige headset met mooie geluidskwaliteit, een zeer degelijke batterijduur, veel mogelijkheden om verbindingen te maken en een goed werkende Active Noise Cancelling, maar de microfoon en het volumewieltje zouden nog van nét iets betere kwaliteit moeten zijn om het plaatje helemaal af te maken.
De EPOS H3PRO Hybrid is een zeer degelijke maar toch wel prijzige headset met mooie geluidskwaliteit, een zeer degelijke batterijduur, veel mogelijkheden om verbindingen te maken en een goed werkende Active Noise Cancelling, maar de microfoon en het volumewieltje zouden nog van nét iets betere kwaliteit moeten zijn om het plaatje helemaal af te maken.
4/5
Total Score

Raak

 • Goede geluidskwaliteit
 • Mooie batterijduur
 • ANC
 • Veel verschillende verbindingsmogelijkheden

Braak

 • Prijzig
 • De microfoon zou nog nét iets beter mogen
 • Het volumewieltje zou steviger mogen
Total
16
Shares
Gerelateerde artikels