Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Kraaien, raven en andere gevleugelde wezens in september

Op ons nachtkastje en in onze rugzak tijdens het pendelen is er altijd een plekje vrij voor een boek. Een fysiek boek, een luisterboek of een versie op een e-reader. Zoveel opties dat je eigenlijk geen reden meer hebt om niet te beginnen lezen! Ontdek welke boeken wij de laatste maand hebben opengeslagen.

Six of Crows door Leigh Bardugo

© Henry Holt & Company

In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in zijn eentje… Kaz vertrekt uiteindelijk met een team dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zootje lijkt. Een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken. En dan is er Kaz zelf nog, een dief die gespecialiseerd is in onmogelijke ontsnappingen. Tijdens hun reis moeten ze dwars door vijandig Fjerda trekken en worden ze belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. Oh, en tussendoor moeten ze ook proberen om elkaar niet te vermoorden.

Dit boek speelt hem af na de Netflix-reeks, wat verfrissend is, want je heb dan eens geen spoilers, behalve voor wie wie is in het verhaal. Het leest enorm vlot en de banter tussen de personages is extreem leuk om te volgen. Ik ben ondertussen net begonnen in het tweede deel, Crooked Kingdom. (Kyria)

Six of Crows boxed set is te koop bij bol.com.

An Enchantment of Ravens door Margaret Rogerson

© Margaret K. McElderry Books

In de wereld van Isobel zijn er mensen en fairies. Waar de fairies vooral emotieloze rijken zijn, zijn de mensen net enorm belangrijk voor hen. Want mensen bezitten Craft. De ‘magie’ om iets te maken. De fey mogen dan zo krachtig en oud zijn, dingen creëren is hen verboden, en als ze het toch doen verwelken ze in enkele seconden. Isobels Craft is schilderen. Ze heeft veel belangrijke klanten, maar wanneer ze op een dag de Autumn Prince in haar huisje ziet staan, weet ze dat er veel zal veranderen. Ze schildert hem met menselijke emoties – een schande voor de fey. Hij neemt haar mee naar de fairy courts, om daar terecht te staan voor haar misdaad. Maar hoe langer de twee met elkaar omgaan, hoe meer gevoelens ze voor elkaar krijgen…

An Enchantment of Ravens is echt zo’n easy-read die je op een aantal uurtjes uitleest en waar je alleen maar kan van dromen. Je voelt dat dit verhaal niet anders dan goed kan aflopen, en dat is soms wel eens verfrissend om te lezen na een aantal hevigere boeken. En wat een romance! (Kyria)

An Enchantment of Ravens is te koop bij bol.com.

A Dance with the Fae Prince door Elise Kova

© Silver Wing Press

Nog zo’n easy-read is A Dance with the Fae Prince. Dit verhaal is losjes gebaseerd op het verhaal van Assepoester en heeft wat invloeden van het verhaal van Psyche en Eros. Het speelt zich af in dezelfde wereld waar A Deal with the Elf King zich afspeelde, een boek dat ik eerder las van Elise Kova, maar is volledig los te lezen. Beiden zijn het boeken over een gearrangeerd en geforceerd huwelijk, en bij allebei weet je vanaf de eerste pagina dat het eindigt in een happily ever after. Dat is zeker zo bij Katria, een jonge vrouw die geterroriseerd wordt door haar stiefmoeder en stiefzus, tot deze haar verkopen aan een onbekende rijke jonge man. Wat ze niet weten is dat deze man een faery prins is, en niet zomaar één, maar de rechtmatige troonopvolger. Wanneer Katria een oud ritueel onderbreekt en per ongeluk de magie die naar hem moest gaan absorbeert, moet ze genoodzaakt mee in de faerielands. Een die haar wel eens het leven zou kunnen kosten…

Ook hier is de romance om van te smullen, al is ze iets meer slow burn dan bij het boek hierboven. Ook zag ik een aantal grote plot twists al vanaf het eerste hoofdstuk aankomen. Maar toch nam dit mijn leesplezier niet weg, want wat een fantastische wereld heeft Elise Kova hier gemaakt. Aanrader! (Kyria)

A Dance with the Fae Prince is te koop bij bol.com.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels