Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Nieuw voer voor je boekenkast: oktober

Elke maand komen er nieuwe boeken uit, maar hoe hou je dit allemaal bij? Hoe ontdek je al deze nieuwe boeken? No stress, wij bij Geekster komen met de oplossing. Elke maand bundelen we de meest interessante, nieuwe Nederlandstalige publicaties en jij moet alleen maar op dit artikel klikken!

Verschijningsdata waren correct op de dag dat het artikel geschreven werd.
Bron: hebban.nl

[columns]

[column size=”1/2″]

Dochter van de diepzee door Rick Riordan

Dochter van de diepzee is een eerbetoon aan Jules Vernes 20.000 mijlen onder zee. Ana Dakkar is eerstejaarsstudent aan de Harding-Pencroft Akademie, waar leerlingen worden opgeleid tot de beste maritiem biologen, zeestrijders, navigatoren en onderwaterontdekkingsreizigers van de wereld. Het hoogtepunt van het schooljaar is de proef in de oceaan en Ana kan alleen maar hopen dat ze deze succesvol doorstaat. Maar tijdens de busrit naar zee voltrekt zich een tragedie die maakt dat Ana zich ineens over heel andere dingen zorgen moet maken. De Harding-Pencroft Akademie is al jaren verwikkeld in een koude oorlog met een rivaliserende school, het Land Instituut. Dit jaar laait de oorlog op en Ana moet alles op alles zetten om niet samen met haar klasgenoten kopje-onder te gaan…

Verschijnt op 5 oktober, verkrijgbaar op bol.com

[/column] [column size=”1/2″]

Als het duister roept door Valentijn Ringelberg

De jonge Elfyn Phaun heeft alles verloren. Haar vrijheid. Haar identiteit. En de hoop om haar zieke zus Céli te kunnen genezen. Ver van de plek waar ze is opgegroeid – het Wederwoud – zit ze gevangen in het kasteel van de mysterieuze Ambassadeur. Als Phaun wordt opgenomen door het personeel van haar gemaskerde vijand, ontvouwt zich een reeks gebeurtenissen die ze nooit voor mogelijk had kunnen houden. Ze ontdekt schokkende waarheden over haarzelf en haar verleden en komt oog in oog te staan met een toekomstig lid van de almachtige Raad van Vha’Rymn.

Verschijnt op 6 oktober, verkrijgbaar op bol.com

[/column] [columns]

[column size=”1/2″]

Heersers van Vuurwacht door Ralph Bunschoten

In Vuurwacht, het thuisrijk van Arthys Baltho, is een strijd om de heerschappij gaande. Na een lange tijd van vrede opent een gruwelijke moord de deuren van chaos in het land. Oorlog lijkt onvermijdelijk, de heersers van Vuurwacht zijn corrupt, en de dreigingen vanuit duistere rijken nemen toe. Arthys Baltho, een eervolle en krachtige strijder, is een afstammeling van de goden. Samen met zijn metgezellen, Figor en Tansea, doet hij een poging tot een nieuwe tijd van vrede. Nieuwe bondgenoten worden gevonden en vele vijanden liggen op de loer. Onder de ogen van zowel kwade, als goedhartige goden, gaat Arthys een onmogelijke strijd aan.

Verschijnt op 8 oktober, verkrijgbaar op bol.com

[/column] [column size=”1/2″]

Zeis door Neal Shusterman

Een wereld zonder honger, zonder ziekte, zonder oorlog, zonder lijden … en zonder de dood, want zelfs die heeft de mensheid overwonnen. Alleen Zeisen zijn nog in staat een leven te beëindigen – en daar worden ze toe aangemoedigd om de populatie binnen de perken te houden. De zestienjarige Citra en Rowan worden uitgekozen om de opleiding tot Zeis te volgen. Het is wel het laatste wat ze willen, maar als ze weigeren anderen te doden, zullen ze zelf sterven. Hoe hoog is de prijs voor een ideale wereld?

Verschijnt op 11 oktober, verkrijgbaar op bol.com

[/column] [columns]

[column size=”1/2″]

Leger van schaduw en storm door S. Christina

Terwijl in Solvenia een gruwelijke oorlog woedt, vluchten Lara en haar vrienden naar Meerland voor een nazomer vol zon, vrijheid en de Magische Spelen. Hier zou Lara zich wel thuis kunnen voelen – maar ondertussen lijdt haar eigen land onder de terreur van de president. Dan ontmoet ze Karissa, die Lara ziet als de leider van de revolutie. Volgens haar zal zij de opstand gaan leiden om heksen hun vrijheid terug te geven. Maar is Lara daar wel klaar voor?

Verschijnt op 11 oktober, verkrijgbaar op bol.com

[/column] [column size=”1/2″]

De verdwenen burcht door Sandra J. Paul

Kraaidorp is een rustig en vredig dorp dat in het midden van velden ligt. Binnenkort vieren de inwoners de vierhonderdste verjaardag van het dorp. Iedereen is druk bezig met het organiseren van de festiviteiten. Tot een heksenjager verschijnt, die beweert alles af te weten van een heks die ooit in Kraaidorp leefde. Haar naam was Colette Zwart, en ooit was ze onsterfelijk. Volgens een legende ligt de bron van Colettes zwarte magie verborgen binnen de muren van een burcht die vierhonderd jaar geleden spoorloos verdween. Degene die de bron vindt, wordt de machtigste mens ter wereld. Het verhaal van de heksenjager zet het hele dorp op zijn kop. Angst treedt op. Daarom besluit de dertienjarige Quinten om in het grootste geheim op te zoek te gaan naar de mysterieuze burcht, zonder te beseffen wat hij daarmee aanricht.

Verschijnt op 13 oktober, verkrijgbaar op bol.com

[/column] [columns]

[column size=”1/2″]

Ellowyns toren door Cathinca Van Sprundel

Een eenzame toren, een versteend leger en een prinses die haar broer zoekt, maar de liefde vindt. Merryns broer Arthen hoeft maar één ding te doen om koning te worden: zichzelf bewijzen door naar het verloren domein te gaan en daar een bruid of een wonder te vinden. Merryn wacht gespannen op zijn terugkeer, totdat ze ontdekt dat enkele hovelingen Arthens ondergang beramen. Merryn reist zelf naar het verloren domein om Arthen te waarschuwen. Eenmaal daar stuit ze echter op een toren, waarin het wereldvreemde meisje Ellowyn woont. Wie is Ellowyn en kan Merryn haar misschien ook redden?

Verschijnt op 15 oktober, verkrijgbaar op bol.com

[/column] [column size=”1/2″]

De bronzen stad door S.A. Chakraborty

Tussen de marktkramen van het achttiende-eeuwse Caïro zingen nog altijd de oude verhalen rond. Verhalen over djinns en geesten. Over steden verborgen in het kolkende zand van de woestijn, vol betoveringen, verlangen en schatten die je stoutste dromen overtreffen. Daar, waar de magie door elke straat stroomt en als stof in de lucht hangt, wacht Daevabad: de legendarische bronzen stad. Achter haar hoge muren en zes djinnpoorten wacht een stad vol intrige en betovering – waar oude vetes verre schaduwen werpen en de machtsstrijd genadeloos is. Nahri heeft nooit in magie geloofd. Dromen over schatten en verborgen steden is leuk, maar als je de kost verdient met het oplichten van rijke Ottomaanse edelen, heb je wel iets anders aan je hoofd. Tot Nahri tijdens een van haar zwendelpraktijken per ongeluk een mysterieuze djinnkrijger aan haar zijde roept, en ze beseft dat de magische wereld die ze voor onzin hield maar al te echt is. Sterker nog: dat zijzelf er onherroepelijk deel van uitmaakt. Want Nahri heeft nooit geweten waar ze vandaan komt, of hoe het kan dat ze vreemde talen kan verstaan die niemand haar ooit heeft geleerd. Ze hoopt dat de krijger haar de antwoorden kan geven die ze haar hele leven heeft gezocht. Maar iedereen weet dat een wens doen bij een djinn fatale gevolgen kan hebben.

Verschijnt op 15 oktober, verkrijgbaar op bol.com

[/column] [columns]

[column size=”1/2″]

Het begraven land door Cyn Balog

Vina weet niet meer hoe ze op deze plek terecht is gekomen. Ze weet alleen dat het veiliger voelt dan voorheen. Dokter Belarus is er om voor haar te zorgen. De pillen die hij haar geeft, moeten haar sterk houden. Praten met de andere tieners in zijn lab is verboden, maar Vina weet zeker dat het voor haar eigen bestwil is. Tot een jongen met een doordringende blik en ogen die haar bekend voorkomen haar vertelt dat niet alles is wat het lijkt. Vina begint zich dingen te herinneren. Een vorig leven. Een leven waarin elke dag een gevecht tegen het water was. Een leven vol zonlicht en een belangrijk iemand die ze misschien voor altijd kwijt is: een jongen die Tiam heet. En als de ondergang dreigt, moet ze zo snel mogelijk de mensen vinden om wie ze geeft en ontsnappen… voor alles in elkaar stort.

Verschijnt op 18 oktober, verkrijgbaar op bol.com

[/column] [column size=”1/2″]

Het alles door Dave Eggers

Het Alles speelt zich een paar jaar na De Cirkel af, in een wereld waar het machtigste internetbedrijf op aarde alle andere succesvolle computerbedrijven heeft overgenomen en het rijkste en gevaarlijkste – en gek genoeg meest geliefde – monopolie ooit is gecreëerd: Het Alles. Delaney Wells lijkt niet bepaald de ideale nieuwe werknemer van Het Alles: als voormalig boswachter staat ze zeer sceptisch tegenover de nieuwe technologie, maar toch weet ze dankzij haar charmes een baan te krijgen. Ze is een vrouw met een missie, en heeft maar één doel voor ogen: het bedrijf van binnenuit vernietigen. Samen met haar partner in crime, de flegmatieke Wes, gaat ze op zoek naar de zwaktes van Het Alles, in de hoop de mensheid te bevrijden. Maar voor wie strijdt Delaney eigenlijk? En wil de mens wel écht vrij zijn?

Verschijnt op 19 oktober, verkrijgbaar op bol.com

[/column] [columns]

[column size=”1/2″]

Heartstopper deel 2 door Alice Oseman

Nick en Charlie waren beste vrienden, maar één spontane kus heeft alles veranderd. Charlie weet zeker dat hij een vreselijke fout heeft gemaakt en zijn vriendschap met Nick voor altijd heeft verpest. Ondertussen is Nick is meer in de war dan ooit. Maar de liefde werkt op verrassende wijze en Nick ontdekt langzaam maar zeker nieuwe dingen over zijn vrienden, zijn familie… en zichzelf.

Verschijnt op 19 oktober, verkrijgbaar op bol.com

[/column] [column size=”1/2″]

Wij zijn Legio (wij zijn Bob) door Dennis E. Taylor

Bob Johansson heeft zojuist zijn softwarebedrijf voor een klein fortuin verkocht en verheugt zich op een leven vol vrije tijd. Het eerste item op zijn to-dolijst: deze enorme meevaller te gelde maken. In een drang om geld uit te geven, meldt hij zich aan om zijn hoofd in te laten vriezen in geval van overlijden. Vervolgens wordt hij overreden als hij de straat oversteekt. Als Bob 117 jaar later wakker wordt, ontdekt hij dat zijn brein is geüpload naar computer-hardware en maakt hij kans om de KI te worden in een interstellaire Von Neumann-sonde. Maar daarmee is hij ook een doelwit voor andere machtsblokken op aarde. De veiligste plek voor Bob is in de ruimte, op topsnelheid weg koersend van de aarde. Dat denkt hij tenminste. Bob en zijn klonen gaan op een missie om bewoonbare planeten voor de mensheid te vinden en moedig te gaan waar geen Bob ooit is geweest. Maar het universum blijkt vol verschrikkingen, en indringers maken hen kwaad, heel erg kwaad.

Verschijnt op 22 oktober, verkrijgbaar op bol.com

[/column] [columns]

[column size=”1/2″]

Langstaarts wraak door Erin Hunter

Langpoot is een trouwe WindClanleerling die niets liever wil dan zijn Clan beschermen – totdat zijn vader door een tragisch incident om het leven komt. Als krijger zit hij nog steeds vol verbittering en een allesverterend verlangen om zijn vader te wreken. Hij verlaat de Clan en begint aan een gevaarlijke zoek- tocht naar wraak. Zo overtreedt hij de krijgscode. Maar het leven buiten de Clan is vol gevaren en Langstaart wordt gedwongen een keuze te maken.

Verschijnt op 25 oktober, verkrijgbaar op bol.com

[/column] [column size=”1/2″]

Bron: Hart door Nico De Braeckeleer

De 17-jarige Zoë wordt in een labo onderworpen aan tests. Haar vriend Justin redt haar, vast van plan om samen in het geheim een nieuw leven op te bouwen, ver weg van de wetenschappers. Maar Zoë kan haar oude leven niet zomaar loslaten, en krijgt het niet over haar hart om haar lotgenoten in de steek te laten. In een totaal veranderde maatschappij vecht Zoë voor gelijke rechten voor iedereen. Een strijd die uitmondt in een bloedbad…

Verschijnt op 26 oktober, verkrijgbaar op bol.com

[/column] [columns]

[column size=”1/2″]

Lore door Alexandra Bracken

Elke zeven jaar is het tijd voor de Agon: een week waarin negen Griekse goden als straf voor een vroegere opstand een week lang als stervelingen op aarde moeten leven. Ze worden opgejaagd door de afstammelingen van oude helden, die allemaal staan te popelen om in die week een god te doden en zo hun goddelijke macht en onsterfelijkheid over te nemen. Er zijn nog maar een paar oorspronkelijke Griekse goden over, en de nieuwe Agon staat op het punt te beginnen. Lore Perseus zwoer om nooit meer aan een Agon mee te doen nadat haar hele familie was uitgemoord door een rivaliserende lijn. Jarenlang heeft ze elke gedachte aan wraak tegen de moordenaar, nu een god, weggedrukt. Maar als de volgende jacht losbarst in New York City, zoeken twee deelnemers haar op: Castor, een jeugdvriend van wie Lore dacht dat hij dood was, en Athene, een van de laatste oorspronkelijke goden, die nu ernstig gewond is. De godin biedt een alliantie aan tegen hun gezamenlijke vijand: als ze samenwerken, kunnen ze wraak nemen op de moordenaar van haar familie en de Agon voor altijd achter zich te laten. Maar Lores beslissing om zich weer bij de jacht aan te sluiten als afstammeling van Perseus, zal een dodelijke prijs hebben. Welke god en welke held zal ditmaal de Agon overleven?

Verschijnt op 28 oktober, verkrijgbaar op bol.com

[/column] [column size=”1/2″]

Team Mortis: meisje van glas door Bjorn Van Den Eynde

Het eiland Murano is in rep en roer. Twee tieners uit de Italiaanse ‘stad van glas’ verdwijnen en verschijnen weer op gruwelijke beelden. Roberto Scola kan zijn vriendin Helena Floros niet redden, wanneer een verborgen foltertuig zich van binnen in haar arm een weg naar buiten snijdt. De zeventienjarige Poolse immigrante Aniela Orkan wordt hoofdverdachte, omdat zij enkele tieners uit haar school niet mis te verstane dreigbrieven stuurde. Het enige probleem: Aniela had een jaar geleden een zwaar auto-ongeval en zit sindsdien in een zorgcentrum. Ze praat niet meer en reageert op geen enkele prikkel. Toch lijken de verhalen afgebeeld op haar glasramen model te staan voor nog meer gruwelijke feiten. Wanneer Team Mortis jeugdspionnen Jordy Smith en Megan Ryan op afschuwelijke wijze vermoord worden in de nasleep van hun onderzoek in Murano en Polen, vraagt Nielsen aan zijn nichtje Erika om samen het onderzoek voort te zetten. Voor Nielsen staat er immers meer op het spel dan de waarheid…

Verschijnt op 29 oktober, verkrijgbaar op bol.com

[/column]
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels