Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Castard Podcast: Hoe een nieuwsbrief de comicindustrie leegzuigt en over het publieke domein in de stripwereld

Castard is terug van weggeweest! Wij waren even met vakantie om de batterijtjes te herladen en hopelijk hebben jullie hetzelfde kunnen doen. We hervatten onze podcastreeks met een bezoekje aan de comics- en stripsredactie. Even poolshoogte nemen, zien wat voor nieuws er is. Bij de comics brengt het ons bij een nieuwsbrief die creatievelingen ontvoert, bij de strips zorgen de verhalen uit het publieke domein voor een nieuwe lading leesvoer.

Substack en Tarzan

Bij de comics verplaatsen grote artiesten zoals Jonathan Hickman hun creatieve geest naar de nieuwsbrieven van Substack. Op die manier zijn de artiesten ook betaald tijdens het maken van werken, wat ze wat meer financiële ademruimte geeft. De start van een brain-drain bij Marvel en DC? Dennis brengt ons up-to-date. In de stripwereld is Tarzan weer gespot in het wild, meer dan 70 jaar na zijn eerste verschijning – en dat is niet toevallig… Ook hier vertellen Dennis en Jeroen ons waarom in deze nieuwe Castard!

Onze podcasts zijn zoals steeds te beluisteren via Anchor: hieronder, op hun website of via de app.

Of je kan ook luisteren en je abonneren via Spotify, Apple Music, Pocket Casts, Overcast, Google Podcasts, Breaker, Castbox en RadioPublic.

Linklijst

Jullie wekelijkse portie gezonde links en shownotes:

Jullie al geabonneerd op de Substack?

En hadden jullie die nieuwe Tarzan-strip al gezien? Laat je horen! Het kan zoals gebruikelijk op onze Facebook, op onze Twitter @podcastard_be of op onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

Algemene feedback en suggesties mogen ook nog steeds. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag!

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels