Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

TTR S spelinhoud

Ticket to Ride: Spookstad review – een bangelijke reis!

De locomotief komt langzaam tot stilstand in de spookstad. Er lijkt iets mis te zijn, maar dat zal waarschijnlijk aan het gure weer liggen. Je stapt op en de kaartjesknipper vraagt je ticket. Je hand begint te beven als je het hem geeft want als je naar hem kijkt, zie je dat hij een skelet is! Hij draait het ticketje om en daar zie je een kaart verschijnen van allerlei bestemmingen. De locomotief brult het signaal om te vertrekken en je bent vertrokken op een angstaanjagende reis naar griezelige plekken in Ticket to Ride: Spookstad!

  • Spelontwerp: Alan R. Moon
  • Uitgever: Days of Wonder
  • Aantal spelers: 2- 4
  • Leeftijd: 6+
  • Speelduur: 30 Minuten
Spookstad
© Days of Wonder

Reizen met de ganse familie naar de spookstad

Ticket to Ride Spookstad is een nieuw lid van de alomgekende Ticket to Ride-serie en maakt deel uit van de introductiereeks “Mijn eerste reis”. Het spel is dan ook gericht op de jongere spelers van de familie. Maar dat wil niet zeggen dat de meer ervaren spelers onder ons er niet kunnen van genieten. Het thema voor de jongeling in de familie is spoken, vampieren, weerwolven en natuurlijk allerlei griezelige plaatsen om te bezoeken. Kom, zet je even bij me in de treinwagon en ik toon je welke bestemmingen we gaan bezichtigen.


Spookstad kaart
© Days of Wonder

Vluchten uit het lab van de gestoorde professor!

De bestemmingen zijn aangeduid op het kleurrijke spelbord en bevatten plaatsen zoals het duister bos, de verlaten school en natuurlijk een kerkhof.

Net zoals in het originele Ticket to Ride gaan we met onze trein een aantal bestemmingen bezoeken. Iedere speler zal 2 bestemmingskaarten krijgen. Deze bestemmingen zijn aangeduid op het kleurrijke spelbord en bevatten plaatsen zoals het duister bos, de verlaten school en natuurlijk een kerkhof. Spelers krijgen dan ook elk 4 treinwagenkaarten die van verschillende kleuren kunnen zijn (of eventueel een locomotief die als joker kan dienen). Iedere speler krijgt ook 20 wagonnetjes in zijn kleur. Nu zijn we vertrokken!

Tijdens hun beurt kan een speler 1 van 2 acties ondernemen. Je kan 2 nieuwe wagenkaarten trekken of je legt een routekaart af. Om het laatste te doen moet je een aantal kaarten van dezelfde kleur, als er vakjes in de route zijn, afleggen. Dan mag je die route opvullen met je wagonnetjes.

bestemming
© Days of Wonder

Gestoorde clowns in het lugubere circus ontwijken!

Als een speler een spoor van zijn wagonnetjes kan plaatsen tussen 2 bestemmingen op 1 van zijn bestemmingskaarten, mag hij die kaart voor zich afleggen. Er zijn ook enkele extra bezienswaardigheden om op onze tocht te ervaren! Als een speler een bestemming aan de bovenkant van de kaart verbindt met een bestemming van de onderkant, dan krijgt hij een gruweltocht-bonuskaart, wat in Ticket to Ride Spookstad het verschil kan maken om de overwinning te behalen!

De eerste speler die 6 bestemmingskaarten heeft afgelegd, wint het spel!

Ticket to Ride Spookstad werkt dus niet zoals het originele spel met punten. De eerste speler die 6 bestemmingskaarten heeft afgelegd, wint het spel! Soms kan het voorkomen dat een speler al zijn wagonnetjes heeft geplaatst zonder dat iemand al 6 bestemmingskaarten heeft. Dan eindigt het spel en is de winnaar de speler met de meeste bestemmingskaarten.

Het licht van de mysterieuze vuurtoren

Het spelbord heeft alle bestemmingen mooi in beeld gebracht zodat ze zeer duidelijk zijn voor alle leeftijden.

Ticket to Ride Spookstad is voornamelijk ook zeer mooi met tal van leuke tekeningen en humor erin verwerkt. Het spelbord heeft alle bestemmingen mooi in beeld gebracht zodat ze zeer duidelijk zijn voor alle leeftijden. De treinwagonnetjes voelen solide aan en zijn gemakkelijk te hanteren. De vakken op het spelbord zijn groot en duidelijk in kleur en aantal. Ook de kaarten zijn stevig en zullen menig spel overleven. Het thema bindt alle elementen tesamen in een geheelpakket.

De regels van Ticket to Ride Spookstad zijn simpel maar hebben diepgang. Dit wil dan ook zeggen dat er iets voor iedereen van de familie aanwezig is. Met de gure winterdagen in het vooruitzicht is Ticket to Ride Spookstad dan ook een aanrader!

TTR S spelinhoud
© Days of Wonder

Griezelig leuk

Ticket To Ride Spookstad
4 5 0 1
Ticket to Ride Spookstad is een leuke bezigheid voor de ganse familie en een interessante variatie op het originele spel, ideaal voor koude winterdagen of spookachtige seizoenen. Met een goede balans van toegankelijkheid en opties kunnen alle leeftijden ervan genieten.
Ticket to Ride Spookstad is een leuke bezigheid voor de ganse familie en een interessante variatie op het originele spel, ideaal voor koude winterdagen of spookachtige seizoenen. Met een goede balans van toegankelijkheid en opties kunnen alle leeftijden ervan genieten.
4/5
Total Score

Raak

  • Toegankelijk
  • Leuk thema
  • Goede spelduur

Braak

  • Simpeler dan het gewone spel (voor veteranen)
Total
0
Shares
Gerelateerde artikels