Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Justice League: Last Ride 1 review – een lekker tussendoortje

[columns][column size=”2/4″]DC Comics maakt in 2021 om meerdere redenen geen al te beste beurt. De aankondiging van Justice League: Last Ride zorgt vooral voor een zeker schouderophalen. Weer een miniserie buiten de reguliere continuïteit? Zijn er mensen die hierop wachten? Nu ja, Chip Zdarsky schrijft en dan neem je het toch maar mee.[/column][column size=”2/4″]Schrijver: Chip Zdarsky
Tekenaar: Miguel Mendonça
Uitgever: DC Comics
Verschijningsdatum: 11 mei 2021[/column][/columns]

The justice League worden bij elkaar geroepen voor een nieuwe missie. Het is duidelijk dat er het een en ander heeft plaatsgevonden want de sfeer is om te snijden. Er is behoorlijk wat oud zeer tussen Superman en Batman. Iets wat ook bevestigd wordt door The Flash die de rol van het zenuwachtige kind speelt. En als we dan toch de echtscheiding als metafoor nemen dan is Wonder Woman de gezamenlijke vriendin die de gewapende vrede handhaaft.

Enkele Green Lanterns komen binnengevallen met een kooi met daarin Lobo. Ze hebben de hulp van de League nodig om hem te beschermen tegen de vele vijanden die Lobo willen kelen voordat deze berecht kan worden vanwege de moord op The New Gods. Wat? Wat is hier allemaal gebeurd?

Is Justice League: Last Ride wat?

Chip Zdarsky is een beetje hit or miss. Hij brak door als tekenaar van Sex Criminals en ging daarna het schrijverspad op. Niet alleen bij Marvel of DC, maar ook bij Image Comics. Humor gaat hem vaak niet goed af, drama wel. En laat hij voor deze comic nu net uit dat vaatje tappen.

Er is een typische DC-crisis geweest waarbij er heel wat is gebeurd.

©DC Comics

Eigenlijk is deze comic een aaneenschakeling van intieme scènes. Het wordt hier een soort theater omdat het bijna volledig wordt voortgedreven door dialogen. Je hebt eigenlijk niet in de gaten dat er stiekem niet zo gek veel gebeurt. Het werkt wel heel sfeerverhogend. Als lezer heb je echt het idee dat je naar een familie kijkt die uit elkaar valt. Eigenlijk hoop je dat Zdarsky verder niets over het achterliggende verhaal zal vertellen. Laat de crisis lekker een mysterie blijven.

Miguel Mendonça is een relatief nieuwe naam. De Portugees geeft niet zoveel om decors maar zijn personages zijn buitengewoon. Ze zijn realistisch getekend met hele expressieve gezichten. Het is geen stijf tekenwerk. Dat laatste maakt het juist zo knap. De man zal best referentiemateriaal gebruikt hebben. Toch zie je dat eigenlijk niet.

Het is al met al een redelijk amusante comic geworden. Als je dan toch een alternatieve serie wil lezen uit de stal van DC Comics dan kan dit heel interessant worden.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels