Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Vier sterke vrouwen, vier gelezen boeken in maart

Op ons nachtkastje en in onze rugzak tijdens het pendelen is er altijd een plekje vrij voor een boek. Een fysiek boek, een luisterboek of een versie op een e-reader. Zoveel opties dat je eigenlijk geen reden meer hebt om niet te beginnen lezen! Ontdek welke boeken wij de laatste maand hebben opengeslagen.

Among the Beasts and the Briars door Ashley Poston

Cerys is veilig in het koninkrijk Aloriya. Er is geen ziekte of honger en er heerst al jaren vrede. Zo is het al sinds de eerste koning een deal maakte met de Vrouwe die over het bos dat aan het koninkrijk grenst regeerde. Maar terwijl Aloriya opbloeide, werd het bos donker, vervloekt en verboden. Cerys weet dit maar al te goed: ze wist maar net te ontsnappen toen het bos haar vrienden en moeder vermoordde. Nu draagt Cerys een klein beetje van de vloek in haar bloed, een herinnering aan de dag dat ze alles verloor. Het grootste gevaar waar ze nu mee geconfronteerd wordt, als dochter van de tuinman, is de vervelende vos die haar maar niet met rust laat. Als een nieuwe koningin wordt gekroond, dalen de dingen die lang verborgen lagen in het bos neer op het koninkrijk. Cerys wordt gedwongen te vluchten, met als enige metgezellen de kleine vos, een vreemde en krachtige beer en de magie in haar bloed. Het is aan haar om de legendarische Vrouwe van het Woud te vinden en haar dorp te redden. Maar het bos is gevaarlijker dan ze ooit gedacht had en als de geheimen uit het verleden worden onthuld, is er alles voor nodig om te overleven.

Het verhaal heeft een zeer hoog sprookjesgehalte, dat samen met twee hoofdpersonages die zich al eens graag van hun meest sarcastische kant laten zien, zorgt ervoor dat ik helemaal into dit boek was. Ik heb het dan ook op één avond (eigenlijk nacht, het was half 2 toen ik mijn e-reader terug op mijn nachtkastje legde) uitgelezen. De vlotte schrijfstijl, snelle pacing, simpel verhaal… Het zorgde allemaal voor chill leesplezier, even niet nadenken en gewoon genieten van Vos zijn sarcastische opmerkingen. (Kyria)

Als Doden Dromen door Mel Hartman

April Charles is een prettig gestoorde, jonge meid die liever lui dan moe is. Ze werkt in een funerarium, kickt op zombieverhalen en heeft leuke vrienden. Maar niemand in haar omgeving weet dat ze niet van deze wereld komt. Ze is half sirene en half ripper. Met haar stem kan ze de doden tot leven wekken en de levenden beïnvloeden. Die gaven gebruiken is echter niet zonder gevolgen. Haar duistere kant wil het dan overnemen en het kost haar alle moeite om deze onder controle te houden. Wanneer ze op een dag per ongeluk een dode tot leven wekt, vertelt die haar verontrustend nieuws. Ze beseft dat ze haar rustige leventje moet achterlaten om haar thuiswereld te redden.

Met veel enthousiasme startte ik aan dit boek. Young Adult-fantasy van Vlaamse bodem? Count me in! Spijtig genoeg was ik aan het einde van de rit zwaar teleurgesteld. De hoofdstukken zijn met momenten maar drie pagina’s lang, kappen af op zeer vreemde momenten om cliffhangers te maken, en waren zo steeds mijn aandacht kwijt. Het verhaal zelf was interessant, maar niet goed uitgewerkt. Hetzelfde met de fantasiewereld waar April vandaan komt. Vaak leek het alsof de schrijfster er dingen in stak puur omdat ze het zelf wel grappig vond, zoals bijvoorbeeld de passage over John Cleese. Wat Jezus er plots in kwam doen, snapte ik ook niet. Voeg daar nog het vrij irritante hoofdpersonage aan toe, die geregeld eens aan infodumping doet en zo de spanning breekt, en je hebt een verhaal dat ik liever niet wou lezen. Gelukkig was het zeer vlot geschreven, dus was ik er op een avondje vanaf. (Kyria)

De Vijfpuntige Ster door Nell De Smedt

De bende is weer samen. Na jaren. De vijf leden hadden geprobeerd om alles te vergeten. Elkaar. Wie ze waren geweest. Wat ze hadden gedaan. Hoe ze het slechtste in elkaar naar boven haalden. Maar de recente moord op een van hen voelt als een aanslag op hen allemaal. En dan is alleen wraak nog een optie. De overgebleven leden van de Vijfpuntige Ster slaan opnieuw de handen in elkaar.

Een gruwelijke roman, die geen mens of dier levend laat. Een blik in de meedogenloze wereld van de dancing-maffia, bendes en vijf verveelde jongvolwassenen. Het zeer psychologische verhaal komt helemaal tot zijn recht door de fantastische schrijfstijl van de nog jonge schrijfster. Het is haar tweede roman, maar velen zouden denken dat ze al jaren schrijft. Het verhaal was misschien wat voorspelbaar, maar door de wisselende point-of-views, het steeds verspringen naar het verleden en de manier waarop het plot zich ontwikkelt, bleef ik toch geboeid lezen. Sterk. (Kyria)

Stiefzus door Jennifer Donnelly

Isabelle zou dolgelukkig moeten zijn: ze staat op het punt met de knappe prins te trouwen. Alleen is Isabelle niet het lieve meisje met het glazen muiltje op wie de prins verliefd werd. Ze is de lelijke stiefzus die haar tenen verbrijzelde om in Assepoesters schoentje te passen. Isabelle heeft geprobeerd om mooi en lief te zijn, maar dat maakte haar juist gemeen, jaloers en leeg. Nu krijgt ze één kans om haar lot te veranderen en te bewijzen wat stiefzussen altijd al wisten: echte schoonheid zit vanbinnen.

Ik ben aan dit boek gestart zonder op voorhand te lezen waar het eigenlijk over ging. Ik was dus aangenaam verrast toen ik ontdekte dat het een hervertelling van Assepoester was. En wat voor een hervertelling. Het boek bekritiseert de manier waarop meisjes niets anders mochten (of mogen) zijn dan mooi, lief en beleefd. Terwijl er zoveel andere meisjes zijn die dat niet willen. Daarbovenop wil de schrijfster ons ook tonen hoe één klein gebaar een heel leven kan veranderen, door de passage onder de boom. Het boek was met momenten wat langdradig, en misschien net iets te lang, maar met een personage als Isabelle (die me met momenten aan Nesta van A Court of Thorns and Roses deed denken) win je bij mij meteen al prijzen. Ik heb dit boek met plezier gelezen, en was tegen het einde zelfs kwaad dat er niet nog meer pagina’s op me wachtten. (Kyria)

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels