Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Nieuw voer voor je boekenkast: maart

Elke maand komen er nieuwe boeken uit, maar hoe hou je dit allemaal bij? Hoe ontdek je al deze nieuwe boeken? No stress, wij bij Geekster komen met de oplossing. Elke maand bundelen we de meest interessante, nieuwe Nederlandstalige publicaties en jij moet alleen maar op dit artikel klikken!

Verschijningsdata waren correct op de dag dat het artikel geschreven werd.
Bron: hebban.nl

Heartstopper door Alice Oseman

Het gaat heel goed met de relatie van Nick en Charlie. Charlie denkt zelfs dat hij er klaar voor is om dé vier o zo belangrijke woorden tegen Nick te zeggen: ik hou van je. Nick voelt hetzelfde, maar hij heeft andere dingen aan zijn hoofd – hij wil nog voor zijn vader uit de kast komen. Bovendien maakt hij zich zorgen dat Charlie een eetstoornis heeft. Wanneer het nieuwe schooljaar begint, leren Charlie en Nick wat liefde werkelijk voor hen betekent.

Verschijnt op 1 maart

Gallant door V.E. Schwab

Er zijn een paar dingen die de tienjarige Olivia zeker weet: ze heeft geen familie, geen stem en één groot geheim. Als ze kon praten, zou ze het vooral willen hebben over de ouders die ze nooit heeft gehad, en hoe ‘anders’ ze zich voelt dan de andere meisjes in het weeshuis. Maar zelfs mét een stem zou Olivia zwijgen over de schimmen en wezens die alleen zij kan zien. Het enige wat haar leven draaglijk maakt, is het dagboek van haar verdwenen moeder, Grace. Ze brengt haar dagen door met het ontcijferen van haar moeders laatste boodschap, maar het lijken wel de woorden van een vrouw die haar grip op de werkelijkheid aan het verliezen is. De laatste zin luidt: ‘Alles komt goed, Olivia, zolang je maar wegblijft van Gallant.’

Dan ontvangt het weeshuis een brief van Olivia’s oom, die haar uitnodigt om zich te herenigen met de rest van haar familie op zijn immense landgoed. Het enige probleem? Het is precies de plek waar haar moeder haar tegen wilde beschermen: Gallant. Maar wat kan er nou zo erg zijn aan een huis? Natuurlijk zal Olivia gaan, vastbesloten om meer over haar verloren familie en haar moeder te weten te komen. Maar elke familie heeft een duistere kant; zo ook de bewoners van Gallant.

Verschijnt op 1 maart

Edelhart door Michiel Richards

Edelhart, ridder van eenvoudige komaf, heeft de eer om deel te nemen aan het meest prestigieuze riddertoernooi dat er is. Mocht hij winnen, dan wordt hij lid van de elitetroepen van Heer Diligentus, een positie waarvan hij als kind al droomde. Uitgerekend nu raakt Edelhart bevangen door een gevoel van leegte en zinloosheid. Midden in een beslissend gevecht ontvlucht hij in geestelijke verwarring het toernooi, om op zoek te gaan naar zijn ware lotsbestemming. Edelharts reis naar verlossing is omgeven door talrijke gevaren en evenzovele nieuwe inzichten.

Verschijnt op 4 maart

Duisternis door Eva Linden

Het keizerrijk Astonia kreunt onder de druk van de Duisternis. Op bepaalde plaatsen is de druk zo groot dat alle bomen sterven en alle rivieren droog komen te staan. Hele soorten worden uit hun territorium verdreven of op een bloederige manier afgeslacht. Bovendien is er de dreiging van de Cultisten, aanhangers van het occulte die zwarte magie bedrijven.

Een eeuwenoude voorspelling brengt zeven onbekenden bij elkaar in herberg De Verdronken Scheper. Zeven Zonderlingen die op zoek moeten gaan naar zeven delen van een magisch kristal dat de Duisternis kan verdrijven.

Verschijnt op 10 maart

De Ziener door K.R. Valgaeren

David Mayfair is geen gewone jongeman: hij kan voorbij het leven kijken en de dood observeren. Na het overlijden van zijn ouders wordt hij geadopteerd door zijn Britse oom, Dorian Walpole, die hem in Londen opleidt tot een Ziener. Wanneer in Borley, een klein dorp in het zuidoosten van Engeland, twee tienermeisjes op gruwelijke wijze worden vermoord, wordt de Ziener door de politie ingeschakeld om het onderzoek mee te voeren. Maar Borley heeft een duister geheim dat zich niet zomaar wil prijsgeven, zeker wanneer blijkt dat de aanwezigheid van David Mayfair geen toeval is…

Verschijnt op 15 maart

Rijk van vlees en vuur door Jennifer L. Armentrout

Alles wat Poppy ooit voor waar heeft aangenomen, blijkt een leugen – zelfs de man van wie ze hield. Er is een oorlog op komst en Poppy zit er middenin. De koning wil haar gebruiken om een boodschap over te brengen, de afvalligen willen haar dood, de wulven worden onvoorspelbaarder en haar krachten nemen alleen maar toe, waardoor de Atlantiërs bang voor haar worden. Er staat meer op het spel dan ooit tevoren…

Verschijnt op 22 maart

Percy Jackson en de Griekse goden door Rick Riordan

Wie is wie in de Griekse mythologie? In Percy Jackson en de Griekse goden vertelt Percy je alles over Apollo, Zeus en de andere Olympische goden. Hij laat je zien hoe de wereld volgens de oude Grieken ontstaan is. Natuurlijk ontbreken zijn favoriete verhalen over de goden niet. Je leest over hun gaven en grillen, komt te weten hoe ze omgaan met gewone mensen, hoe ze op zoek zijn naar liefde en wraak nemen op degenen die hen onrecht hebben aangedaan. Met zijn geestige en sarcastische vertelstem blaast Percy nieuw leven in de klassieke goden en krijgen deze eeuwenoude verhalen weer kleur.

Verschijnt op 23 maart

Stad van liederen door Anthony Ryan

De zwervende, onttroonde koning van de Noordelijke landen Guyime wordt naar de Atheria getrokken door zijn zoektocht naar de Zeven Zwaarden, de door demonen bezeten en legendarische wapens van weleer. Maar om het volgende zwaard op te eisen moet hij een op het eerste oog onmogelijke moord zien op te lossen – een puzzel die, eenmaal opgelost, geheimen zal onthullen die zo duister zijn dat ze de Stad van Liederen kunnen vernietigen.

Verschijnt op 29 maart

Total
19
Shares
Gerelateerde artikels