Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Hitman 3 shocking

Geekster Speelt #67: Hitman 3 en Stardew Valley

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste tijd bezig gehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien door de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Hitman 3

Michiel: Het leek soms alsof we door meerdere problemen van de studio nooit het einde van de nieuwste Hitman-trilogie zouden zien, maar in januari was het eindelijk zover. Agent 47 trekt er in Hitman 3 samen met Diana, Grey en Olivia op uit om Providence voor eens en altijd uit te schakelen. Natuurlijk gaat niet alles van een leien dakje en ook dit deel bevat een aantal plotwendingen die je deels van ver ziet komen (vooral omdat we ze al in zowel Blood Money als Absolution hebben gezien…), maar deels ook de serie dwingen in de toekomst een nieuw pad te volgen. Niet elk moment is even goed, maar uiteindelijk kon het overkoepelende verhaal ons toch bevredigen.

hitman 3 dubai
Als je de vorige games hebt, kan Santa 47 de nieuwe locaties ook bezoeken! ©IO Interactive

Het zijn vooral de mini-verhalen in elke missie en de locaties zelf die – zoals het hoort – alweer de show stelen. We krijgen in Hitman 3 zes nieuwe maps, maar je zal vooral de eerste vijf herspelen omdat de laatste wegens plotbeperkingen nogal kort en gelimiteerd is. De eerste vijf maps daarentegen stellen zeker niet teleur, gaande van een hoge wolkenkrabber in Dubai tot een Brits murder mystery-landhuis en een echt Cyberpunk-achtige omgeving in Azië. Nieuw is deze keer dat je permanente shortcuts kan openen en dat je soms codes moet ingeven om bepaalde deuren te openen en dat je foto’s kan trekken of elektronische sloten kan scannen met een fototoestel. Echt inspirerend zijn deze vernieuwingen niet, maar gelukkig is de oude vertrouwde gameplay nog steeds bijzonder fijn.

47 knives out hitman 3
Een zeer sfeervolle locatie. ©IO Interactive

Natuurlijk konden we – wat capaciteitsproblemen op de servers de eerste dagen buiten beschouwing gelaten – zo goed als al onze content van Hitman 1 en Hitman 2 ook meenemen naar dit spel, wat betekent dat je uiteindelijk tussen de twintig en dertig verhaalmissies vol mogelijkheden tot creatief moorden hebt. Er is iets meer focus op muziek en de laadtijden zijn gelukkig verminderd tegenover de vorige delen. Een grote aanrader dus voor wie het avontuur wil voltooien of – mits je eerst Hitman 1 en Hitman 2 speelt – eindelijk aan deze reeks wil beginnen.

Stardew Valley

Jason: Het is ein-de-lijk zover. De local-coöp update voor de hipste boer-simulator van de eeuw is uit op console. Op papier betekent dit simpelweg dat je nu op console met z’n vieren op een scherm je droomboerderij kan uitbouwen. In de praktijk betekent dit dat ik nu mijn verslaving kan delen en doorgeven aan mijn madam.

Nu hoef ik mij niet meer schuldig te voelen als ik een digitale wederhelft een kusje geef om de relatie op max te houden. Ik heb haar gewoon meteen ten huwelijk gevraagd (zonder dat ze het zag aankomen uiteraard, hou ik de echte relatie ook op max) en nu delen we een huisje, een tuintje en een virtuele kat vernoemd naar de echte. Zelf heb ik helemaal niets meer aan Stardew Valley. Mijn laatste savefile zit nu vlot over jaar 7 (in-game!) met alle toeters en bellen die een bijna decennia oude boerderij bezit. Maar de fonkel in de ogen van mijn madam zien terwijl ze haar eerste bloemkool oogst of de haat in haar stem wanneer ze beseft dat Abigail een stomme golddigger trut is, maakt het weer een gloednieuwe ervaring. Het is alsof je je favoriete grap uit een serie toont aan je vriend(in) en met een bang hart wacht of ze het ook even grappig gaan vinden. De ontlading bij hun schaterlach, dat is wat ik voel bij SV in coöp.

Ons virtueel paradijsje © ConcernedApe/Chucklefish
Geekster

Om het verhaal helemaal af te maken: er zijn nu haast geen fouten meer aan dit spel. Stevige content en een wholesome universum, alleen maar liefde voor dit spel. Wie het nog niet heeft, haal het maar in huis.

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels