Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

from blood and ash

From Blood and Ash review: stomende romance met kuiltjes

“They found Finley this eve, just outside the Blood Forest, dead.” Zo begint From Blood and Ash en zo neemt Jennifer L. Armentrout je meteen mee in haar verhaal vol plotwendingen. Romantiek, politiek, rebellie… Alles vind je terug in dit boek. En daarbovenop ook nog een paar bekende maar licht herwerkte klassieke monsters, ik laat je ze zelf nog ontdekken. (Voor mij was het alvast een aangename verrassing *knipoog*)

Only the bad can be influenced, Princess

Penellaphe (Poppy voor de vrienden) is The Maiden, een religieus figuur die voorbestemd is om het koninkrijk te redden. Als kind werd ze gekozen door de goden, waarom weet ze niet echt. Daardoor is ze haar hele jeugd klaargestoomd voor de Ascension, een ritueel waar diezelfde goden op de wereld neerdalen en de eerstgeboren kinderen het eeuwige leven schenken. Als The Maiden heeft ze strikte regels: ze mag bijvoorbeeld niet zomaar met mensen praten, niet vrij bewegen en moet de zweepslagen van de hertog geduldig ondergaan.

Maar nu ze de charmante Hawke Flynn, een net in de stad gearriveerde wachter, leert kennen is het vooral regel nummer één die in haar hoofd spookt. The Maiden blijft haar hele leven puur, en mag dus niet liefhebben. Wanneer Hawke dan ook nog benoemd wordt als haar persoonlijke bodyguard, én zeer duidelijk zijn affectie toont, weet Poppy niet meer wat ze moet doen. Braaf blijven en haar regels volgen, of deze allemaal breken en voor de eerste keer ooit eens echt leven?

With my sword and with my life, I vow to keep you safe

Wat mij bladzijde na bladzijde verder deed lezen, om uiteindelijk het boek op maar enkele dagen uit te hebben, was toch het romantische plot. Wanneer het grote verhaal me niet altijd overhaalde om verder te gaan, was daar Hawke met zijn dimples, die Poppy’s (en mijn) hart sneller deed slaan. Je kan veel zeggen van Jennifer L. Armentrouts boek, maar god wat is ze goed in romantische scenes. Hoe ze alles beschrijft zorgt ervoor dat geen enkele handeling plat wordt, in tegendeel, ze verwoordt het allemaal zeer poëtisch en mooi. En toch zie je alles zo voor je ogen gebeuren én is het geloofwaardig.

© Jennifer L. Armentrout

Hoofdstuk na hoofdstuk voel je meer sympathie met Poppy. Haar leven lijkt op de oppervlakte misschien wel mooi, met de luxe die ze heeft, het feit dat ze één van de belangrijkste personen in het hele koninkrijk is… Maar dan wordt de keerzijde getoond, alles wat ze moet verduren, mensen rondom haar die nooit veilig zijn. En dan kom je als lezer ook nog eens beetje bij beetje te weten wat er in haar verleden gebeurd is, wat de situatie in het land is en dan ook nog eens het wervelend einde waarmee de hele wereld op zijn kop gezet wordt.

Vergis je dus zeker niet, hoewel het plot, cover en de promo rond From Blood and Ash je misschien kunnen laten denken dat dit verhaal een Young Adult-publiek aanspreekt, is het dat zeker niet. Armentrout schreef dit boek voor het New Adult-publiek, die net iets ouder zijn, net iets meer prikkelende en stomende romances willen in hun verhalen. Zelf ben ik zeer blij met de oudere versie van de YA-boeken, want o wat hou ik van dit soort verhalen.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels