Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

King in Black – Black Cat #1 review: waarom is dit zo leuk?

The Black Cat vierde in 2019 haar veertigste verjaardag. Toch is het haar niet aan te zien. Van oorsprong is ze een dievegge genaamd Felicia Hardy, maar ondanks deze karaktertrek was ze aan het begin van de jaren tachtig een tijdlang de vriendin van Spider-Man.
Schrijver: Jed McKay
Tekenaar: C.F Villa
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 15 december 2020Hij onthulde ook zijn identiteit aan haar, maar Felicia viel vooral op het kostuum. Hoewel er een bepaalde spanning was tussen de twee gebeurde het onvermijdelijke: ze werd uit de serie geschreven. Hoewel ze soms terugkwam in de rol van een verbitterde ex was haar rol klaar.

©Marvel Comics

In 2008 werd het universum van Spider-Man gereset tijdens de One More Day-verhaallijn. Hierdoor kreeg The Black Cat een nieuwe kans en werd ze weggezet als een echte badass.

Black Cat is de Queen in Black

Tegenwoordig heeft de kat haar oude werk als dievegge weer opgepakt. In een 12-delige serie die niet eens zo gek lang geleden werd afgerond, zagen we hoe ze samen met haar ploeg, onder het toeziend oog van haar voormalig mentor The Black Fox (ook iemand die in de jaren tachtig zijn opwachting maakte in de Spider-Manreeksen), allerlei kraken zet in het Marvel-universum. Zo breken ze in bij Tony Stark en in het Sanctum Sanctorum van Doctor Strange.

Deze comic begint tijdens een klus van Felicia en haar mannen. Ze staan op het punt om wat collega-criminelen te rippen wanneer er een monster door het dak komt gevallen. De invasie van Knull is begonnen en ook zij worden nu dit conflict in gezogen.

king in black kat ploatje
©Marvel Comics

The Black Cat probeert haar steentje bij te dragen om Knull terug te dringen. Helaas zien we nu vanuit haar perspectief hoe de helden onder de voet worden gelopen door de horde van Knull. Ze ontsnapt maar nipt voordat ze door Captain America persoonlijk wordt ingeschakeld voor een klus.

Commentaar over deze tie-in

Deze comic wordt gemaakt door Jed McKay en C.F Villa, twee namen die ook verantwoordelijk waren voor de eerder genoemde Black Cat-reeks. Hierdoor blijft de sfeer van deze serie gehandhaafd. Bovendien hebben zij, als geen ander, deze nieuwe Black Cat gedefinieerd.

Het tekenwerk van Villa ziet er prima uit. Met name de actiescènes aan het begin van deze comic zijn ronduit spectaculair. Bovendien is het ook nog goed getekend! Zijn stijl doet wat denken aan het werk van Humberto Ramos. En er zit ook een licht Europees sausje in.

Het verhaal is redelijk voorspelbaar. The Black Cat moet samen met haar crew wederom iets stelen. De wijze waarop er naar deze conclusie wordt gewerkt, maakt je als lezer dan weer vrolijk. Het nodigt uit tot verder lezen, want deze nieuwe klus is niet bepaald een eitje. En het is perfect leesbaar wanneer je de King in Black-opener niet hebt gelezen. Dit was een plezante comic.

King in Black - Black Cat #1

King in Black - Black Cat #1
3 5 0 1
3/5
Total Score

Raak

  • Amusant verhaal
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels